ترامپ این تصمیم خود را از طریق توییتر خبر داده است. او دلیلی برای این اقدام خود ارایه نداده است. رئیس جمهور آمریکا در توییتی دیگر کریستوفر سی میلر را به عنوان سرپرست وزارت دفاع معرفی کرده است. ترامپ در توییت خود نوشته: «کریستوفر میلر مدیر مرکز ملی مبارزه با تروریسم است و بسیار مورد احترام همگان است.»
بدین ترتیب انتظار میرود ریاست پنتاگون طی دو ماه آینده تحت نظر یک سرپرست و وزیر موقت اداره شود چرا که بعید خواهد بود آقای ترامپ نامزد جدیدی برای وزارت دفاع به مجلس سنا جهت دریافت رای اعتماد معرفی کند.
آقای ترامپ در حالی خبر اخراج مارک اسپر و جانشین موقت او را در توییتر منتشر کرده که شبکه انبیسی آمریکا هفته گذشته خبر داده بود که مارک اسپر نامه استعفای خود را به کاخسفید ارسال کرده است.
به گزارش رسانههای آمریکا، یکی از موارد اختلاف میان آقای اسپر و دونالد ترامپ، عوض کردن نام پایگاه های نطامی آمریکا بود که به نام ژنرالهای دوران جنگ داخلی این کشور بودند. آقای ترامپ با این تصمیم مخالف بود اما آقای اسپر با تهیه لایحهای به همراه کنگره، به دنبال آن بود که از مجرای قانونی آن را تصویب و الزام آور کند.
یکی دیگر از اختلافها میان آقای ترامپ و مارک اسپر زمانی روی داد که نیروهای گارد ملی برای مقابله با معترضان جنبش «جان سیاهان مهم» است، به تظاهرات میدان لافایت در نزدیکی کاخسفید یورش بردند و تجمع صلح آمیز آنجا را بر هم زدند تا آقای ترامپ بتواند به مقابل کلیسای قدیمی آنجا رفته و در برابر دوربینها و در حالی که انجیل به دست داشت، درباره تصمیم خود برای برخورد با ناآرامیهای ناشی از مرگ جورج فلوید سخن بگوید.
در آن ماهها، ژوئن، ژوییه و اوت گذشته، آقای ترامپ بارها تهدید کرد که برای فرونشاندن اعتراضات خشن در برخی از شهرهای آمریکا چون مینیاپولیس (محل کشته شدن جورج فلوید به دست مامور پلیس)، شیکاگو، پورتلند و واشنگتن، از نیروهای ارتش استفاده خواهد کرد. سیاستی که مارک اسپر و دیگر فرماندهان ارتش آمریکا آن را نادرست ارزیابی کردند و از آن انتقاد کردند.
آقای ترامپ که تاکنون شکست در انتخابات را نپذیرفته و بنا بر رسم قدیمی آمریکای، به جو بایدن تلفن نزده و تبریک نگفته، تا ۲۰ ژانویه که مراسح تحلیف رئیس جمهور جدید است، همچنان رئیس جمهوری باقی خواهد ماند و البته وعده داده که نتایج شمارش آرا در چند ایالت را به دادگاه بکشاند.
در ماه ژوئن، مارک اسپر که خود یک ارتشی سابق است اما تا پیش رسیدن به ریاست پنتاگون، در گروه هواپیماسازی بویینگ پست مدیریتی داشت، گفته بود استفاده از نیروهای ارتشی برای کنترل ناآرامیها غیرضروری است. اظهارنظری که آقای ترامپ آن را نپسندید.
پس از این رویارویی بود که اکثر رسانههای آمریکا پیش بینی کردند که جدایی مارک اسپر از کابینه به زودی رخ خواهد داد، با این حال آقای ترامپ امروز، دوشنبه ۹ نوامبر، دلیل مشخصی برای برکنار کردن آقای اسپر ذکر نکرده است.
مارک اسپر بر سر رویکرد آقای ترامپ به ناتو هم با او همسو نبود.
این دومین وزیر دفاع کابینه آقای ترامپ است که نامه استعفای خود را تقدیم و مدتی پس از آن خبر اخراج یا جدایی آن از کابینه منتشر میشود.
ژنرال جیمز متیس، اولین وزیر کابینه آقای ترامپ هم پس از اختلاف نظر با او بر سر خروج ناگهانی نیروهای آمریکایی از سوریه استعفاء داد. ژنرال متیس هم در ماه ژوئن از نحوه عملکرد آقای ترامپ در برابر ناآرامیهای پس از مرگ جورج فلوید انتقاد کرده و گفته بود: «دونالد ترامپ نخستین رئیس جمهوری آمریکاست که به دنبال ایجاد وحدت در میان جامعه نیست و حتی وانمود هم نمیکند که خواهان اتحاد است. در عوض برای نفاق افکنی میان ما تلاش می کند.»
بی بی سی فارسی