بوریس جانسون، نخست وزیر، گفت بریتانیا برای مقابله با کرونا، امروز گامی بزرگ و رو به جلو برداشته است.
حدود ۷۰ بیمارستان و مرکز درمانی در سراسر بریتانیا آمادهاند تا واکسن واکسن "فایزر/ بایونتک" را به افراد بالای ۸۰ سال و برخی کارکنان و بهداشت و درمان تزریق کنند.
بریتانیا اولین کشوری در جهان است که تزریق واکسن فایزر را آغاز میکند.
این واکسن هفته گذشته از سوی نهادهای ناظر بهداشتی در بریتانیا به تصویب رسید.
امروز مارگارت کینان ۹۰ ساله در ایرلند شمالی اولین شهروندی بود که واکسن را خارج از شرایط آزمایش دریافت کرد.
تزریق واکسن کرونا اجباری نخواهد بود.
مت هنکاک، وزیر بهداشت بریتانیا در واکنش به آغاز واکسیناسیون سراسری در این کشور ابراز امیدواری کرد که "نوری در انتهای تونل" به وجود آمده است.
وزیر بهداشت پیشتر به بی بی سی گفته بود وقتی نوبت تزریق افراد مختلف فرابرسد، سازمان ملی خدمات درمانی با آنان تماس خواهد گرفت.
دولت افراد مسن، آسیب پذیر و همچنین کارکنان بهداشتی را در اولویت دریافت اولین دوز واکسن کرونا قرار داده است.
در ولز و ایرلند شمالی کارمندان بهداشت در صف اول دریافت واکسن قرار دارند.
دولت بریتانیا پیشتر ۴۰ میلیون واحد از این واکسن را سفارش داده که برای واکسیناسیون ۲۰ میلیون نفر کافی است.
آزمایشها نشان داده که محصول مشترک شرکت آمریکایی فایزر و شرکت آلمانی بایونتک حدود ۹۵ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا مؤثر است.
مراحل تکمیلی ساخت این واکسن از طرح اولیه تا تایید آن فقط ۱۰ ماه طول کشید که تا کنون سریع ترین روند تحقیقات تا تایید یک واکسن بوده است. معمولا تکمیل این مراحل برای یک واکسن تا یک دهه زمان می برد.
انتظار می رود سایر کشورها در سراسر دنیا برنامه های واکسیناسیون را طی چند هفته آغاز کنند.
با وجود آغاز واکسیناسیون گسترده، مقامها در بریتانیا نسبت به رعایت پروتکلها و محدودیتهای معمول به ویژه در فصل زمستان هشدار دادهاند.
این مقررات شامل فاصله گیری اجتماعی و استفاده از ماسک های صورت و همچنین تست افراد مظنون به ابتلای به این ویروس و قرنطینه کردن موارد مشکوک است.
روسیه نیز دیگر کشوری است که با استفاده از واکسن ساخت این کشور که هنوز دوران آزمایش بالینی را به طور کامل طی نکرده است، واکسیناسیون سراسری را آغاز کرد.
واکسن فایزر چیست؟
واکسن تولیدی فایزر نوعی جدیدی از واکسن به نام mRNA است که برای ساخت آن، بخش کوچکی از کد ژنتیکی ویروس گرفته می شود و وارد کردن آن به بدن انسان به دستگاه دفاعی بدن می آموزد که برای مقابله با این ویروس، ایمنی لازم را ایجاد کند.
تا پیش از این واکسن mRNA ً برای استفاده در انسان تأیید نشده بود هرچند در آزمایش های بالینی برای داوطلبان به کار رفته بود.
این واکسن ساخت شرکت بلژیکی باید در دمای ۷۰ درجه سانتیگراد زیر صفر نگهداری شود. حمل آن داخل محفظه های ویژه در داخل یخ خشک صورت می گیرد. پس از تحویل می توان آن را تا پنج روز در یخچال نگه داشت.
شرکت فایزر تولید و تایید این واکسن را "یک پیروزی برای علم" توصیف کرده است.
بیشتر بخوانید: مطالب سایت بی بی سی فارسی درباره واکسن کرونا