به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، تیر ۲۶، ۱۳۹۱

پیمان عارف بار دیگر از ادامه تحصیل محروم شد
پیمان عارف، فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق، با وجود کسب رتبه اول سهمیه استعداد درخشان، از ادامه تحصیل در مقطع دکترا محروم شد.
این فعال سابق دانشجویی که با روی کار آمدن دولت احمدی نژاد، در فروردین ماه ۱۳۸۵ و در آستانه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد علوم سیاسی خود در دانشگاه تهران، به عنوان دانشجوی ستاره دار معرفی و از تحصیل محروم شده بود، پس از شش سال در اسفندماه گذشته موفق شد با رای دیوان عدالت اداری، در دانشگاهی دیگر (تربیت معلم) از پایان نامه کارشناسی ارشد خود دفاع کند. اما وی اکنون به رغم کسب نمره اول سهمیه استعداد درخشان برای دکتری علوم سیاسی دانشگاه تهران بار دیگر از تحصیل محروم شده است.
این در حالی است که در خرداد ماه گذشته، گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران در چهار گرایش “اندیشه سیاسی”، “مسائل سیاسی ایران”، “جامعه شناسی سیاسی” و “سیاستگذاری عمومی” از میان افراد واجد شرایط استعداد درخشان (معدل بالای ۱۷ در کارشناسی ارشد، بدون احتساب نمره پایان نامه و مقاله علمی-پژوهشی) اقدام به مصاحبه کرده بود که در مصاحبه علمی نیز پیمان عارف در گرایش اندیشه سیاسی موفق به کسب نمره اول شده بود.
بر اساس این گزارش، هفته گذشته گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران در مصوبه ای ناگهانی، تصمیم به حذف پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در گرایش اندیشه سیاسی گرفت و بدین ترتیب پذیرش این دانشجوی زندانی سابق لغو و او بار دیگر از تحصیل محروم شد. (تصویر کارنامه تحصیلی او در مقطع کارشناسی ارشد در زیر همین خبر آمده است.)
گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران پیش از این هم در دولت احمدی نژاد دست به اخراج و بازنشستگی گسترده اساتید منتقدی همچون دکتر حسین بشیریه، دکتر سیدحسین سیف زاده، دکتر رضا رییس طوسی، دکتر قاسم شعله سعدی و… زده و در عوض، از میان فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق و حتی دانشگاه امام حسین افراد تازه کاری را به عنوان استاد جذب کرده است. به طوری که ناظران، شرایط علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی را رو به انحطاط ارزیابی می کنند و سیاسی کاری در برخورد با دانشگاهیان و تعیین مناسبات و وضعیت علمی این دانشکده و دیگر گروهها و دانشکده های علوم انسانی تهران را مورد انتقاد قرار می دهند.
روند برخورد با علوم انسانی و دانشگاهیان فعال در این حوزه، پس از انتخابات سال ۸۸ و به ویژه بعد از آنکه در جریان دادگاههای نمایشی تابستان ۸۸ علوم انسانی به عنوان یکی از عوامل زمینه ساز فتنه! مورد حمله قرار گرفت و رهبری هم از “ماهیت سکولار علوم انسانی” سخن گفت، شدت گرفت، تا جایی که برخی از انقلاب فرهنگی دوم و پروژه پاکسازی ایدئولوژیک علوم انسانی در دانشگاهها و به ویژه در دانشگاههای مرجع چون دانشگاه تهران، علامه طباطبایی و تربیت مدرس سخن گفته اند.
همچنین در سه سال اخیر، گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس با اخراج مهندس میرحسین موسوی، دکتر علیرضا بهشتی، دکتر سعید حجاریان و حجت الاسلام ابوالفضل شکوری و ممانعت از تدریس دیگر اعضای هیئت علمی، تقریبا به حالت تعطیل در آمده بود که اخیرا با انتصاب “فریدالدین حداد عادل” فرزند غلامعلی حداد عادل به عنوان مدیر گروه علوم سیاسی، فعالیت این گروه به شکلی متفاوت با قبل از سر گرفته شده است.