به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، تیر ۱۲، ۱۳۹۲

مقصر اصلی مرگ ستار بهشتی

وکیل ستار بهشتی یک "مامور اطلاعات" رامسئول مرگ او دانست

خبرگزاری هرانا - گیتی پورفاضل، وکیل خانواده ستار بهشتی، وبلاگ‌نویسی که در زندان جان باخت، می‌گوید که یکی از ماموران اطلاعاتی ایران که از موکل او بازجویی می‌کرده، مقصر اصلی مرگ آقای بهشتی بوده است.
در گفت‌وگویی با گروه موسوم به "کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران" که روز چهارشنبه، پنجم تیر، منتشر شد، خانم پورفاضل از عدم ارسال پرونده قضایی مربوط به مرگ ستار بهشتی به دادگاه انتقاد کرد و اظهار داشت که بازپرس با این کار "می‌خواهد زمان بخرد" تا با گذشت زمان حساسیت ماجرا کمتر شود.
ستار بهشتی، وبلاگ‌نویس منتقد جمهوری اسلامی، بود که پلیس سایبری ایران او را آبان‌ماه سال گذشته بازداشت کرد و پس از گذشت چند روز در زندان درگذشت.
مقامات ایران درباره علت مرگ او اظهار نظرهای متفاوتی کرده‌اند و در حالی که جمعی از زندانیان هم‌بند با ستار بهشتی شهادت داده‌اند که او شکنجه شده بود، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی که مسئولیت تحقیق درباره این پرونده را بر عهده داشت، می‌گوید "ترس و نگرانی از شرایط زندان" و "فشارهای روانی" عامل این اتفاق بوده است، نه ضرب و شتم.
نظیر این سخنان را به تازگی رئیس سازمان پزشکی قانونی ایران نیز بیان کرده است، اما گیتی پورفاضل می‌پرسد که چه کسی مسئول این فشارهای روانی بوده است.
او در این‌ باره گفت: "از همان ابتدا که دنبال پرونده در دادسرا بودم به من گفتند او تحت فشار و استرس فوت کرده است. من هم گفتم بله، اما چه زمانی و کجا تحت فشار بوده است. او زیر دست بازجو بوده و در اثر اعمال فیزیکی و روانی که روی او انجام شده ایست قلبی کرده است. اما چه کسانی باعث ایجاد این شرایط شدند؟"
به گفته این وکیل دادگستری، ستار بهشتی چهار بازجو داشته که یکی از آنها "مقصر اصلی" مرگ او بوده است، اما چون این بازجو "مامور اطلاعات" است، پرونده او را به دادگاه نمی‌فرستند، "مبادا که محکوم شود".
وی سپس در انتقاد از روند رسیدگی به پرونده مرگ آقای بهشتی اظهار داشت: "اگرچه در قانون اساسی ما آمده است کسانی که تابعیت ایران را دارند همگی در برابر قانون مساوی هستند، ولی ما در عمل می‌بینیم که افراد مساوی نیستند... برای چه هشت ماه پرونده جوانی که جانش را زیر شکنجه‌های بازجو از دست داده نباید به دادگاه فرستاده شود؟"
خانم پورفاضل به‌ تازگی نیز در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ایران، تلاش کرده بود گزارشی از روند قضایی پرونده به دست بدهد و شرح دهد که چگونه پس از گذشت هشت ماه از مرگ آقای بهشتی هنوز این پرونده به دادگاه فرستاده نشده است.
در بخشی از این نامه نوشته شده است: "به استحضارتان می‌رسانم که چگونه برخی از ارگان‌های دولتی با بی‌اعتنایی آشکار به حقوق شهروندان باور بی‌داد را در جامعه می‌گسترانند و ستمگری را با همه ابعاد ناخوشایندش به تماشای مردم می‌گذارند. امید است در زمان ریاست جمهوری شما دیگر شاهد این گونه کردارهای ناپسند از سوی هیچ ارگانی نباشیم که چنین بی‌رحمانه بذر یاس را در کشور بکارند."