به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، شهریور ۱۶، ۱۳۹۲

آمریکا: کميته روابط خارجی سنا

صدور مجوز حمله به سوريه را تصويب کرد



در حالی که همه رسانه های جهانی در انتظار تصمیم آمریکا درباره سوریه هستند نمایندگان مجلس ایران خود را در درگیری سوریه دخیل کرده اند.۱۷۰ نماینده مجلس ایران در بیانیه‌ای از دولت حمایت کرده و گفته اند که "در صورت اراده نظام" حاضر به "جانفشانی در کنار برادران سوری خود" در مقابل تهدیدهای دشمنان هستند.
پیش از این بیانیه نمایندگان مجلس هاشمی رفسنجانی در سخنانی دولت سوریه را عامل حمله شیمیایی به شهروندان سوری خوانده بود.علی مطهری نماینده تهران در تعبیر این سخنان هاشمی گفته است"ممکن است ایشان اطلاعات، اخبار و اسنادی داشته باشد که به این نقطه رسیده که دولت سوریه حمله شیمیایی کرده اگر این طور است ایشان می‌خواهد بگوید که ایران و انقلاب اسلامی بیش از حد مایه نگذارد و می‌خواهد از این موضوع جلوگیری کند، شاید ایشان چنین هدفی دارد، اینها باید روشن شود."
دخیل کردن نابه جای ایران در حوادث سوریه در روزی انجام شده که ژان مارک آیرو، نخست وزیر فرانسه هشدار داده است که اگر جامعه بین‌المللی در قبال حمله شیمیایی در سوریه اقدامی نکند، "پیامی اشتباه" برای ایران در ارتباط با برنامه هسته‌ای این کشور فرستاده است.
آقای آیرو در ادامه خطاب به نمایندگان پارلمان فرانسه گفت: "چه پیامی برای رژیم‌های دیگر خواهد فرستاد... من هم مثل شما به ایران و کره شمالی فکر می‌کنم. پیام روشن است: می‌توانید به کارتان ادامه دهید."
کميته روابط خارجی سنای آمريکا روز چهارشنبه تصويب کرد تا در واکنش به حمله شيميايی مرگبار در سوريه مجوز حمله نظامی به اين کشور را به باراک اوباما بدهد.
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، اعضای اين کميته با ۱۰ رای موافق در برابر هفت رای مخالف صدور اين مجوز را تصويب کردند. قرار است که کل سنای آمريکا هفته آينده اين موضوع را بررسی کند.
اين مجوز به رييس جمهوری آمريکا اجازه می‌دهد تا عليه سوريه دست به اقدام نظامی محدود بزند، مشروط به اينکه عمليات آمريکا بيش از ۹۰ روز طول نکشد و هيچ نيروی نظامی زمينی آمريکايی نيز در منطقه درگير نشود.
سناتور دمکرات، باب مندز، رييس کميته روابط خارجی سنا و سناتور جمهوريخواه، باب کورکر، اين قطعنامه را ارائه کرده بودند.
اين نخستين بار از اکتبر سال ۲۰۰۲ است که قانونگذاران آمريکايی مجوز حمله به کشور ديگری را تصويب می‌کنند. آخرين مورد در اين زمينه، صدور مجوز برای حمله به عراق بود.
اعلام آمادگی کشورهای عربی برای پرداخت هزينه حمله به سوريه
در همين حال، جان کری، وزير امور خارجه آمريکا روز چهارشنبه در جلسه کميته روابط خارجی مجلس نمايندگان درباره سوريه گفت: کشورهای عربی اعلام آمادگی کرده‌اند که هزينه مداخله نظامی آمريکا در سوريه را بپردازند و همراهی کنند.
او گفت کشورهای عربی گفته‌اند که «هزينه قابل توجهی» را متقبل خواهند شد و برخی از آنها تاکيد کرده‌اند که خواستار حمله نظامی به سوريه به شکلی هستند که به کشورهای ديگر شد.
جان کری افزود که البته آمريکا درصدد چنين حمله نظامی نيست.
وی در دفاع از حمله نظامی محدود به سوريه، خطاب به يکی از سناتورهای آمريکايی گفت که «تا پيش از بشار اسد، دو نفر در طول تاريخ از سلاح شيميايی استفاده کردند. يکی هيتلر و دوم، صدام حسين. اگر ما مانع استفاده از اين سلاح در آينده نشويم، شرم بر ما باد».
چاک هيگل، وزير دفاع آمريکا، نيز که در اين نشست حضور داشت گفت که انتظار می‌رود هزينه عمليات نظامی محدود آمريکا در سوريه بالغ بر «ده‌ها ميليون دلار» شود.
وی اظهار داشت: «ما بر اساس گزينه‌های مختلف، هزينه‌های متفاوتی را پيش‌بينی کرده‌ايم. چنين عملياتی، ده‌ها ميليون دلار هزينه در بر خواهد داشت».
مقام‌های پنتاگون، وزارت دفاع آمريکا، پيشتر برآوردهای خود از عمليات نظامی اين کشور در سوريه را منتشر نکرده بودند، ولی يک سخنگوی پنتاگون روز چهارشنبه گفت احتمالا اين هزينه از منابع وزارت دفاع و بدون درخواست کمک اضافی تامين خواهد شد.
جان کری در بخش ديگری از اظهارات روز چهارشنبه خود گفت: زمانی که در بهار گذشته از سلاح شيميايی در سوريه استفاده شد، باراک اوباما به اندازه کافی برای واکنش نظامی آمريکا اقدام نکرد.
وی اظهار نداشت: از آنجايی که واکنش قوی نسبت به آن حمله نشان داده نشد، بعد شاهد بوديم که در روز ۲۱ اوت حمله جديد شيميايی باعث کشته شدن بيش از ۱۴۰۰ نفر در حومه دمشق شد.
از وزير امور خارجه آمريکا پرسيده شد چرا آقای اوباما در حمله بهار خواستار اقدام نظامی نشد، که وی در پاسخ گفت اوباما ناچار بود از کنگره بخواهد تا حمايت از مخالفان سوری را افزايش دهد.
انتظار می‌رود که مجلس نمايندگان و سنای آمريکا هفته آينده درخواست باراک اوباما برای صدور مجوز حمله نظامی محدود به سوريه را بررسی کنند.
در بخش ديگری از نشست کميته روابط خارجی مجلس نمايندگان آمريکا، چاک هيگل تاکيد کرد که حمله نظامی برنامه ريزی شده به سوريه برای ايجاد يک «خراش» نيست بلکه به شکل معناداری باعث کاهش توان نظامی بشار اسد خواهد شد.
وی اظهار داشت: «ريس جمهور گفته است... اين (حمله) برای ايجاد خراش نيست. اينها کلمات وی هستند. اين يک حمله معنادار است که توان نظامی وی (اسد) را تقليل خواهد داد».
وزير دفاع آمريکا تصريح کرد به اعتقاد او، «احتمال زيادی وجود دارد» که اسد بار ديگر از سلاح شيميايی استفاده کند، مگر اينکه ايالات متحده آمريکا دست به اقدام بزند تا روشن سازد که استفاده از چنين سلاحی غيرقابل پذيرش است.
جان کری نيز گفت که «۱۰۰ درصد» چنين احتمالی وجود دارد.
ژان مارک آیرو، نخست وزیر فرانسه هشدار داده است که اگر جامعه بین‌المللی در قبال حمله شیمیایی در سوریه اقدامی نکند، "پیامی اشتباه" برای ایران در ارتباط با برنامه هسته‌ای این کشور فرستاده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز آقای آیرو که در پارلمان فرانسه از تصمیم دولت این کشور برای مشارکت در حمله نظامی به سوریه دفاع می‌کرد، گفت که انفعال در این زمینه صلح و امنیت کل منطقه را به خطر می‌اندازد.
نخست وزیر فرانسه این سوال را مطرح کرد که در صورت اقدام نکردن "چه اعتباری برای تعهدات بین‌المللی ما در قبال منع گسترش تسلیحات کشتار جمعی از جمله سلاح‌های هسته ای باقی خواهد ماند؟"
به گزارش بی بی سی فارسی آقای آیرو در ادامه خطاب به نمایندگان پارلمان فرانسه گفت: "چه پیامی برای رژیم‌های دیگر خواهد فرستاد... من هم مثل شما به ایران و کره شمالی فکر می‌کنم. پیام روشن است: می‌توانید به کارتان ادامه دهید."
روز سه شنبه هم جان کری، وزیر خارجه آمریکا به شماری از نمایندگان کنگره هشدار داد که اقدام نکردن علیه سوریه "پیام خطرناکی" به ایران و کره شمالی خواهد فرستاد.
چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا هم در اظهار نظری مشابه در همان جلسه گفت اگر آمریکا به سوریه حمله نکند در مصاف با ایران در ارتباط با برنامه هسته ای این کشور ضعیف به نظر خواهد آمد.
نخست وزیر فرانسه در پارلمان این کشور گفت تردیدی وجود ندارد که حکومت سوریه مسئول حمله شیمیایی دو هفته پیش در حومه دمشق بوده است.
فرانسه از همان ابتدا گفته بود که در کنار آمریکا در اقدام نظامی علیه سوریه شرکت خواهد کرد.
بعد از رای منفی پارلمان بریتانیا به مشارکت در حمله نظامی علیه سوریه، دولت فرانسه هم از سوی مخالفان در پارلمان تحت فشار قرار گرفت تا درباره این موضوع رای‌گیری کند، اما فرانسوا اولاند که بنا بر قانون اساسی فرانسه نیازی به کسب اجازه پارلمان ندارد، تاکنون زیر بار این فشارها نرفته است.
این بحث امروز، چهارشنبه ۴ سپتامبر، در پارلمان فرانسه مطرح شد، اما درباره آن رای‌گیری نخواهد شد.
بعد از آن که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا گفت که حمله نظامی به سوریه را به رای کنگره موکول می کند، فرانسه هم اعلام کرد که به تنهایی علیه سوریه اقدام نخواهد کرد.اوباما: در قضيه سوريه، پای اعتبار جامعه جهانی و کنگره در ميان است
بیانیه ۱۷۰ نماینده مجلس
۱۷۰ نماینده مجلس ایران در بیانیه‌ای از دولت سوریه و مواضع آیت الله خامنه ای در این باره حمایت کرده و گفته اند که "در صورت اراده نظام" حاضر به "جانفشانی در کنار برادران سوری خود" در مقابل تهدیدهای دشمنان هستند. در این بیانیه خطاب به آمریکا و اسرائیل گفته شده که حمله به سوریه لحظه نهایی پاک کردن خط ظلم و ستم مستکبران و سرآغاز فروپاشی آنهاست.
این بیانیه افزوده است: امروز حمایت از خط مقاومت سوریه نه تنها بر اساس مبانی محکم اعتقادی، وظیفه دینی هر مسلمان است که بر اساس اصول قانون اساسی، این وظیفه مهم ملی است که بارها مورد تاکید و تایید رهبر معظم انقلاب هم قرار گرفته است.
در پایان این بیانیه آمده است: اکنون ما نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ضمن حمایت خود از خط مقاومت در سوریه، به صراحت اعلام می کنیم که با تمام وجود از مواضع ولی امر مسلمین و امید مستضعفان جهان حمایت می کنیم و در صورت اراده نظام، در کنار برادران سوری خود در مقابل خط کفر و ظلم حاضر به جانفشانی هستیم و به آمریکای جهانخوار و سردمداران آن در رژیم صهیونیستی اعلام می‌کنیم که ملت‌های مظلوم جهان، سال‌های سال است که در انتظار لحظه نهایی پاک کردن خط ظلم و ستم مستکبران هستند و حمله شما به سوریه سرآغاز این فروپاشی خواهد بود.
اوباما: در قضيه سوريه، پای اعتبار جامعه جهانی و کنگره در ميان است
رييس جمهوری آمريکا که به سوئد سفر کرده است روز چهارشنبه در يک نشست خبری اعلام کرد که اگر به حمله شيميايی عليه شهروندان سوری واکنش نشان داده نشود اعتبار جامعه جهانی و کنگره آمريکا زير سوال خواهد رفت.
باراک اوباما روز شنبه هفته جاری از کنگره خواست تا مجوز حمله نظامی عليه حکومت بشار اسد را صادر کند. کنگره قرار است روز دوشنبه هفته آينده اين درخواست را بررسی کند.
در نشست روز سه شنبه رييس جمهوری آمريکا با رهبران ارشد کنگره، آقای اوباما ابراز اطمينان کرد که مجوز اقدام نظامی در سوريه را خواهد گرفت. رهبران ارشد کنگره نيز گفته‌اند که از طرح رييس‌جمهوری حمايت می‌کنند.
آقای اوباما در نشست خبری مشترک روز چهارشنبه با فردریک رینفلت، نخست وزير سوئد، تصريح کرد که لازم است استفاده از سلاح شيميايی ممنوع شده و به حمله شيميايی حکومت سوريه واکنش نشان داده شود.
وی اظهار داشت: «پای اعتبار من در ميان نيست. مسئله، اعتبار جامعه جهانی است. پای اعتبار آمريکا و کنگره در ميان است، چرا که بايد ثابت کنيم هنجارهای بين‌المللی واجد اهميت زيادی هستند.»
آقای اوباما با اين حال تاکيد کرد واکنش نظامی باعث نخواهد شد که موضوع جنگ داخلی سوريه حل و فصل شود، ولی لازم است که در اين زمينه پيام روشنی فرستاده شود.
رييس جمهوری آمريکا اين ديدگاه را رد کرد که وی «خط قرمز» خود در سوريه را استفاده از سلاح شيميايی توسط رژيم بشار اسد عنوان کرده است. او گفت که اين خط قرمز توسط جامعه جهانی و کنگره تعيين شده است، چرا که آنها معاهده محکوميت استفاده از سلاح های شيميايی را تصويب کرده‌اند.
وی در بخشی ديگر از سخنانش گفت که اميدوار است ولاديمير پوتين، همتای روس او، موضع خود را در قبال سوريه تغيير دهد.
اوباما اظهار داشت: «آيا بايد اميدوار بمانم که آقای پوتين موضع خود را در قبال برخی از اين مسائل تغيير دهد؟ من هميشه اميدوارم، و در اين زمينه به تماس خودم با وی ادامه می‌دهم».
وی گفت که مستقيما از ولاديمير پوتين همتای روس خود خواسته است تا سياست کشورش را در قبال سوريه تغيير دهد ولی ايشان همچنان مصر به اقدام شورای امنيت سازمان ملل است.
مقام‌های آمريکايی می‌گويند اسنادی در اختيار دارند که نشان می‌دهد رژيم بشار اسد در روز ۲۱ اوت حومه دمشق را با سلاح شیمیایی هدف قرار داده است که در جريان آن ۱۴۲۹ نفر کشته شده‌اند. بيش از ۴۰۰ نفر از اين افراد، کودک بوده‌اند.
بازرسان سازمان ملل که هفته پيش به سوريه سفر کرده بودند قرار است گزارش خود را در اين زمينه به دبيرکل سازمان ملل ارائه کنند.
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، يک ديپلمات ارشد در سازمان ملل روز چهارشنبه گفته که بازرسان به کار خود برای ارائه گزارش مربوط به اين حمله شيميايی سرعت بخشيده‌اند و انتظار می‌رود که ظرف دو يا سه هفته آینده به نتيجه برسند.
اين بازرسان نمونه‌ها و شواهد مختلفی را جمع‌آوری کرده‌اند و قرار است اعلام کنند که آيا در سوريه حمله شيميايی صورت گرفته و اگر پاسخ مثبت است، از چه نوع ماده شيميايی استفاده شده است.
در همين حال، معاون وزير امور خارجه سوريه روز چهارشنبه گفت که کشورش در برابر تهديدات عقب نشينی نخواهد کرد، حتی اگر جنگ جهانی سوم رخ دهد.فيصل مقداد در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه تصريح کرد که حکومت بشار اسد تمام «ابزارهای لازم» را برای مقابله با دخالت نظامی احتمالی به کار گرفته است.
وی افزود: «حکومت سوريه از موضع خود عقب‌نشينی نخواهد کرد حتی اگر جنگ جهانی سوم رخ دهد. سوری‌ها استقلال کشورشان را فدا نخواهند کرد».بحران سوريه که از دو سال و نيم پيش آغاز شده است بيش از يکصد هزار کشته و دو ميليون آواره بر جای گذاشته است. 


منبع: ندای سبز آزادی