ارتش عراق اعلام کرد در ادامه نبرد با نیروهای گروه تروریستی "دولت اسلامی" موفق شده شهر تکریت را تسخیر کند. نخستوزیر عراق اعلام کرد که ارتش تکریت را بهطور کامل تحت کنترل گرفته است.
بیش از ۳۰ هزار نفر از افراد ارتش عراق و نیروهای داوطلب از ابتدای ماه مارس (۱۱ اسفند ۹۳) یورش به مرکز استان صلاحالدین را که در اشغال شبهنظامیان "دولت اسلامی" (داعش سابق) بود آغاز کردند.
منابع نزدیک به ارتش عراق روز سهشنبه، ۱۱ فروردین ابتدا اعلام کردند که بر بخشهای بزرگی از تکریت مسلط شده و پرچم عراق را دوباره بر فراز مهمترین ساختمانهای دولتی این شهر نصب کردهاند. اما چند ساعت بعد حیدر العبادی نخستوزیر عراق اعلام کرد که ارتش این شهر را بهطور کامل تحت کنترل گرفته است.
در نخستین گزارش آمده بود که ساختمان استانداری استان صلاحالدین و چند ساختمان دولتی دیگر در مرکز تکریت به تصرف نیروهای دولتی درآمده و نبرد بر سر پاکسازی کامل شهر وارد مرحله نهایی شده است.
بیشتر بخوانید: ارتش عراق شهرهای البغدادی و الدور را بازپس گرفت
نبرد در زادگاه صدام
به گزارش خبرگزاری آلمان درگیریهای پراکنده میان نظامیان عراقی و نیروهای داوطلب با تروریستهای "دولت اسلامی" همچنان ادامه دارد.
تکریت در ۱۶۰ کیلومتری شمالغرب بغداد قرار دارد و مهمترین راه ارتباطی میان پایتخت و شهر موصل محسوب میشود که بزرگترین شهر اشغال شده عراق توسط تروریستهاست.
بازپس گرفتن تکریت برای یورش برنامهریزی شده به موصل اهمیت زیادی دارد. نیروهای دولتی در مرحله نهایی این عملیات به وسیله حملههای هوایی آمریکا و متحدانش حمایت میشدند.
مرکز استان صلاحالدین ۹ ماه قبل توسط جهادگران دولت اسلامی اشغال شده بود. تکریت زادگاه دیکتاتور پیشین عراق صدام حسین است و اکثریت جمعیت ۲۶۰ هزار نفری آن سنی هستند.
در عملیات چهار هفتهای بازپسگیری تکریت از داعش آمریکا و متحدانش از ارتش عراق حمایت کردند و خواستار کنار گرفتن شیعیان شدند
شبکه تلویزیونی العراقیه گزارش داد در درگیریهای روز دوشنبه، دهم فروردین در داخل شهر تکریت دستکم ۴۵ نفر از تروریستهای "دولت اسلامی" کشته شدهاند.
ادامه نبرد بدون شبهنظامیان شیعه
در آغاز حمله به شهر تکریت شبهنظامیان شیعه سپاه "بدر" که از سوی ایران حمایت میشوند نیز به ارتش عراق کمک کردهاند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این نیروها تحت فشار آمریکا و کشورهای عربی خلیج فارس هفته گذشته عقبنشینی کردهاند.
بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه در بغداد تاکید کرد، شبهنظامیانی که در کنار ارتش میجنگند باید تحت کنترل نیروهای دولتی باشند.
بان کیمون گفت، شهروندان غیرنظامی که از خشونتهای تروریستهای دولت اسلامی رهایی یافتهاند نباید نگران رفتار آزادکنندگان خود باشند.
پیشتر نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و شماری از مقامهای دولت عراق شبه نظامیان شیعه را متهم کردهاند که در برخی از مناطق آزاد شدهی اطراف تکریت دست به خشونت و غارت خانهی شهروندان سنی زدهاند.
فرماندهان سپاه بدر این اتهامها را تکذیب میکنند. با این همه حمله ارتش عراق به تکریت از چهارشنبه گذشته بدون مشارکت نیروهای سپاه بدر انجام شده است.
دویچه وله