در سال ۲۰۱۴ چین به تنهایی بیش از مجموع دیگر کشورهای جهان حکم اعدام را به اجرا در آورده است. از آنجا که شمار اعدامشدگان در چین جزو اسرار دولتی است، عفو بینالملل در گزارش خود آماری درباره چین ارائه نکرده است.
پس از چین ایران، با ۲۸۹ اعدام در سال ۲۰۱۴ بیشترین اعدام را در میان کشورهای جهان به اجرا گذاشته است. پس از چین و ایران، عربستان سعودی، عراق و آمریکا کشورهایی هستند که به ترتیب با ۹۰، ۶۱ و ۳۵ فقره اعدام بیشترین اعدامها را داشتهاند.
در افغانستان نیز ۶ مورد حکم اعدام اجرا شده است.
با توجه به ۶۰۷ اعدامی که در سال گذشته میلادی در سراسر جهان (منهای چین) ثبت شده، اعدامهای ایران نزدیک به یک سوم از کل اعدامهایی است که در همه جهان (منهای چین) انجام شده است. این تعداد نسبت به سال ۲۰۱۳ کاهشی ۲۲ درصدی داشته است.
در این گزارش آمده است که به جز ۲۸۹ اعدامی که در رسانههای رسمی اعلامشده برخی منابع معتبر دیگر از ۴۵۴ اعدام دیگر نیز خبر دادهاند که به این ترتیب تعداد کل اعدامها در ایران به ۷۴۳ مورد میرسد.
از میان اعدامشدگانی که دربارهشان رسما اطلاعرسانی شده، ۱۱ نفر زن بودهاند. ۱۲۲ نفر هم با محکومیتهای مرتبط با مواد مخدر اعدام شدند.
عفو بینالملل میگوید ۱۴ نفر از اعدامشدگان در ایران در هنگام ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال داشتند.
عفو بین الملل میگوید که در سال ۲۰۱۴ دست کم ۲۴۶۶ نفر در جهان به اعدام محکوم شدهاند، که به این ترتیب تعداد صدور احکام اعدام نسبت به سال ۲۰۱۳ افزایشی ۲۸ درصدی داشته است.
سازمان عفو بین الملل این افزایش در صدور احکام اعدام را عمدتا به استفاده گستردهتر دادگاههای مصر و نیجریه از احکام اعدام مرتبط میداند.
تهدیدهای امنیتی و بیم از حملات تروریستی از نظر عفو بین الملل از دلایل استفاده بیشتر حکومتها از احکام اعدام است.
منبع: گزارش سازمان عفو بین الملل
منبع: گزارش سازمان عفو بین الملل