به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، آبان ۱۳، ۱۳۹۶

دونالد ترامپ سفر خود به شرق آسیا را آغاز کرد


دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز جمعه در آغاز سفر ۱۲ روزه خود وارد هاوایی شد. گفته می شود این طولانی‌ترین سفر یک رئیس‌جمهور آمریکا به آسیا در ۲۵ سال گذشته است.

سفردونالد ترامپ به شرق آسیا با دیدار از ژاپن آغاز می شود. وی سپس از کره جنوبی، چین، ویتنام و فیلیپین سفر خواهد کرد.

به گزارش رویترز، دونالد ترامپ در جزیره هاوایی علاوه بر دیدار اعضای ستاد فرماندهی اقیانوس آرام،‌ به «پرل هاربر» رفت و به کشته شدگان در حملات هوایی ژاپن در دسامبر سال ۱۹۴۱ ادای احترام کرد.

در همین حال، کرملین نیز روز جمعه اعلام کرده است، مذاکراتی برای دیدار ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه با دونالد ترامپ درحاشیه نشست اقتصادی آسیا انجام شده است. دستیاران رییس جمهوری آمریکا نیز در واکنش به این گزارش ها گفته اند که ممکن است چنین نشستی برگزار شود.

دونالد ترامپ نیز روز پنجشنبه در گفت وگو با شبکه فاکس نیوز گفته بود: ما شاید با پوتین دیدار کنیم. پوتین مهم است برای این که می تواند به ما در خصوص بحران کره شمالی کمک کند . آنها می توانند به ما در سوریه کمک کنند. ما می بایست در مورد اوکراین گفت گو کنیم.

بحران کره شمالی
به گزارش رویترز، رییس جمهوری آمریکا روز شنبه وارد ژاپن خواهد شد و در آنجا با مقام های این کشور در خصوص بحران موشکی و هسته ای کره شمالی مذاکره خواهد .

طبق این گزارش دونالد ترامپ در ژاپن و کره جنوبی به دنبال تقویت موضع واحد این کشورهای علیه کره شمالی است. پس از آن، رییس جمهوری آمریکا در سفر خود به چین خواهد کوشید تا پکن را به اتخاذموضع سخت ترعلیه کره شمالی ترغیب کند.
خبرنگار شبکه فاکس روز پنجشنبه از رییس جمهوری آمریکا پرسیده بود که آیا واشینگتن موضع سختی در قبال چین در خصوص مسایلی چون تجارت و تعرفه های کمرگی اتخاد خواهد کرد. دونالد در پاسخ به این پرسش گفته بود: باید موضوع مهمی را مد نظر داشت و آن این است که ما با مشکلی به نام کره شمالی مواجه ایم.

دونالد ترامپ با این حال از اقدامات تازه شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین برای تشدید فشار اقتصادی بر کره شمالی از جمله قطع دسترسی پیونگ یانگ به سیستم بانکی و نفت تقدیر کرده است.

هفته گذشته جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا با سفر به کره جنوبی گفته بود که تهدید پیونگ یانگ برای حمله موشکی اتمی رو به افزایش است. وی در عین حال تاکید کرده بود که ایالات متحده هرگز یک کره شمالی هسته‌ای را نخواهد پذیرفت.
جیمز متیس هشدار داده بود که پیشرفت سریع برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره شمالی نه تنها امنیت این کشور را تقویت نخواهد کرد بلکه آن را به خطر هم می‌اندازد.

وزیر دفاع آمریکا گفته بود، هر گونه استفاده از سلاح هسته‌ای با پاسخ گسترده نظامی روبه‌رو خواهد شد. با این حال، وزیر دفاع آمریکا تصریح کرد که برای حل این بحران، دیپلماسی ترجیح دارد.

کره شمالی می گوید، سلاح هسته‌ای آن کشور به منظور مقابله با تلاش‌های آمریکا برای نابودی اقتصادش و براندازی حکومت کیم جونگ اون، رهبر این کشور، است.

رادیو فردا