دور تازه اعتصاب معلمان در ایران، امروز چهارشنبه ۲۳ آبان وارد دومین روز خود شد.
دومین اعتصاب سراسری معلمان ایران با فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از سه شنبه ۲۲ آبان ماه آغاز شد.
این شورا اعتصاب روز گذشته را "موفق" توصیف کرده است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در گزارشی گفته در روز نخست، صدها معلم در بیش از ۵۰ شهر و دهها روستا به این اعتصاب پیوستهاند. یزد، قزوین، مریوان، اسلامآباد غرب، و سقز از جمله این شهرها هستند.
در این اعتصاب، معلمان از حضور در کلاسها خودداری کردهاند و با حضور در دفاتر مدارس، پلاکاردهایی اعتراضی در دست گرفتهاند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان از معلمان معترض خواسته بود مطالبات خود، نام مدرسه و شهرشان را بر روی پلاکاردی بنویسند.
آزادی معلمان زندانی، رفع تبعیض، بهبود وضعیت معیشتی، افزایش دستمزد و توقف طرح پولیسازی مدارس از جمله مطالبات اصلی معمان بود.
شورای هماهنگی خواستهها و مطالبات معلمان را کاملا "بر حق" و مطابق با اصول قانون اساسی دانسته و در اطلاعیهای بر روی کانال تلگرامیاش نوشته "قوه قضاییه نیز در حکمی قانونی بودن تحصن را تایید کرده است".
نخستین دور اعتصاب هماهنگ معلمان در ایران روزهای ۲۲ و ۲۳ مهرماه امسال برگزار شد.
این اعتصاب هم با فراخوان و همکاری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران برگزار شده بود.
شورای هماهنگی خود را مجموعهای متشکل از نهادهای "صنفی، قانونی و مجوزدار" معرفی میکند.
پس از برگزاری نخستین دور اعتصاب سراسری معلمان، گزارشهایی درباره بازداشت و اعمال فشار بر شماری از معلمان و فعالان صنفی از سوی نهادهای امنیتی و قضایی منتشر شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در اوسط مهرماه ۹۶ و در آستانه شروع نخستین دور اعتصاب سراسر معلمان با انتقاد از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران گفته بود "آیا رئیس جمهوری در قبال عمل نکردن به اصول قانون اساسی نباید پاسخگو باشد".
محمد بهشتی لنگرودی، روحالله مردانی، محمد حبیبی، عبدالرضا قنبری، و اسماعیل عبدی از جمله معلمانی هستند که همچنان در بازداشت به سر میبرند.
بی بی سی فارسی
بی بی سی فارسی