به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، اسفند ۰۵، ۱۳۹۷

بحران ونزوئلا؛ شماری از سربازان گارد ملی به کلمبیا گریختند

سربازان ونزوئلایی پس از عبور از مرز کلمبیا بازداشت شده‌اند 
به گفته مقامات کلمبیا تعدادی از سربازان گارد ملی ونزوئلا با ترک پست‌هایشان با عبور از مرز به این کشور گریخته‌‍اند. 
در تحولی دیگر، نیروهای ونزوئلا امروز با شلیک گاز اشک‌آور در صدد برآمدند تا مانع ورود افرادی شوند که قصد داشتند با عبور از مرز وارد کلمبیا شوند.
خبرنگار بی بی سی در مرز کلمبیا گفته که مردم ونزوئلا ملتمسانه از سربازان ونزوئلا می‌خواهند که به آن‌ها اجازه عبور از مرز داده شود. 

تنش‌ها بین دو طرف بر سر ورود کمک‌های بشردوستانه به کشور بالا گرفته است. 

نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا بخشی از مرز مشترک این کشور با کلمبیا را برای جلوگیری از ورود محموله‌های کمک بسته است. 
اما خوان گوایدو، رهبر مخالفان و رئیس جمهور خود خوانده، وعده داده که صدها هزار داوطلب برای ورود این کمک‌ها به کشور کمک خواهند کرد. 
این کمک‌‍ها شامل دارو و غذا است.
آقای مادورو این کمک‌ها را تلاش‌های مخفیانه آمریکا برای حمله به ونزوئلا خوانده است. 
آقای گوایدو تاکنون موفق شده تا حمایت دهها کشور از جمله آمریکا و بریتانیا را بدست آورد. 
او حکومت آقای مادورو را غیرقانونی خوانده و انتخاب مجدد او را در سال ۲۰۱۸ غیرمنصفانه دانسته است.
ونزوئلا گرفتار بحرانی سیاسی و اقتصادی است. نرخ تورم در این کشور افزایش یافته و بسیاری از مردم از عهده تامین مایحتاج اولیه خود برنمی آیند. 
از سال ۲۰۱۵ تاکنون حدود دو میلیون هفتصد هزار نفر از این کشور گریخته‌اند.

بی بی سی  فارسی 


 درگیری‌های خونین در شهرهای مرزی ونزوئلا
یک معترض از سیم خارداری که خیابانی در شهر یورنا را مسدود کرده عبور می‌کند 

در حالی که مخالفان تلاش می‌کنند اقلام کمکی و آذوقه را از برزیل و کلمبیا به داخل ونزوئلا بیاورند، میان آنها و ماموران درگیری‌های خونینی روی داده است. نیکلاس مادورو روابط دیپلماتیک با کلمبیا را قطع کرده اما رئیس‌جمهور کلمبیا ممانعت از ورود کمک‌های انسان‌دوستانه را جنایت علیه بشریت خوانده است. 
در مرز ونزوئلا به کلمبیا نیروهای ضدشورش با گاز اشک‌آور و خودروهای زره‌پوش سعی در بسته نگه‌داشتن مرز دارند و همزمان گزارش شده ۱۳ مرزبان با عبور از مرز به کلمبیا پناهنده شده‌اند.
خبرنگارانی که در منطقه مرزی میان کلمبیا و ونزوئلا مستقرند از شدت درگیری‌ها خبر می‌دهند و می‌گویند معترضانی را دیده‌اند که جراحات جدی برداشته‌اند همچون از دست دادن چشم.
کلمبیا حدود ساعت ۶ عصر به وقت محلی تعداد مجروحان این درگیری‌ها را ۳۰۰ نفر اعلام کرد. 
نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا که با بحران جدی مشروعیت روبروست دستور بسته شدن موقت مرز کلمبیا را داده است.
او روز پنجشنبه هم مرز کشورش با برزیل را بست تا مانع از ورود کاروان کمک‌های انسان‌دوستانه آمریکا شود. 
آمریکا به درخواست حوآن گوآیدو، رهبر مخالفان که خود را رئیس‌جمهور موقت کشورش هم خوانده، چندین تن اقلام ضروری و دارو به پشت مرزهای ونزوئلا در کلمبیا و برزیل ارسال کرده اما آقای مادورو می‌گوید این یک "نمایش مضحک" از سوی آمریکا برای براندازی دولت ونزوئلا و مقدمه‌چینی برای "اشغال" این کشور است. 
روز گذشته (جمعه) هم درگیری میان نیروهای ارتش با معترضان در نزدیکی مرز برزیل دو کشته و دست کم ۱۰ زخمی برجای گذاشت. 

امروز صبح (شنبه ۲۳ فوریه) هم گزارش شد در نزدیکی محل درگیری دیروز دو نفر دیگر هم کشته شده‌اند.

حوآن گوآیدو موفق شده بود در چند روز گذشته صدها هزار نفر را به عنوان داوطلب جذب کند؛ کسانی که آماده دریافت این اقلام و وارد کردن آنها به ونزوئلا بودند. او امروز (۲۳ فوریه) را ضرب الاجل برای وارد کردن این کاروان به داخل خاک کشورش تعیین کرده بود. 
او امروز در توییتی ادعا کرد محموله اول از طریق برزیل و محموله دوم هم از طریق کلمبیا به اراضی ونزوئلا انتقال داده شده‌اند اما جزئیاتی در این باره منتشر نشده است.
نزاع بر سر ورود یا ممانعت از ورود این اقلام به دوئلی شخصی میان نیکلاس مادورو و حوان گوآیدو بدل شده؛ دو مردی که هر کدام خود را رهبر واقعی ونزوئلا می‌‎دانند.
در حالی که ارتش و نهادهای دولتی همچنان از نیکلاس مادورو پشتیبانی می‌کنند او قدرت رسمی را در دست دارد اما با بحران جدی مشروعیت روبرو است و در طرف مقابل، حوآن گوآیدو که رئیس مجلس ملی این کشور است از سوی بخش بسیار بزرگی از مردم ونزوئلا رهبر خوانده می‌شود و چندین کشور آمریکای لاتین چون برزیل، کلمبیا، پاراگوئه، شیلی و پرو در کنار آمریکا، کانادا و اتحادیه اروپا آقای گوآیدو را رئیس‌جمهوری موقت خوانده‌اند. 

تازه‌ترین‌ها چیست؟
پس از وقوع درگیری خونین در مرز کلمبیا با ونزوئلا، ایوان دوکه، رئیس‌جمهوری کلمبیا که به شهر مرزی کوکوتا سفر کرده از ارتش ونزوئلا خواسته اجازه عبور اقلام ضروری را بدهد و گفته ممانعت از این کار از نظر او "جنایت علیه بشریت" است. 
امروز تصاویر متعددی از سنگ‌پرانی، آتش‌زدن خودروها و شلیک و پرتاب گاز اشک‌آور در شهرهای مرزی ونزوئلا مخابره شده و در سوی دیگر گارد ضدشورش که برای کنترل مرز و اعتراضات از اسلحه و خودروهای زره‌پوش استفاده می‌کند.
بنابر گزارش‌ها دست کم ۱۳ نفر (برخی گزارش‌ها بیش از ۲۰ نفر) از سربازان امنیتی ونزوئلایی با زمین گذاشتن سلاح‌های خود به ونزوئلا پناهنده شده‌اند. کلمبیا تعداد سربازان فراری را تا عصر شنبه حدود ۶۰ نفر اعلام کرده است.
در ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی انتشار یافته ۴ سرباز دیده می‌شوند که در حال دشنام دادن به مادورو و حمایت از گوآیدو هستند. 

آنها می‌گویند: "از بلاتکلیفی و بی‌عدالتی خسته شده‌ایم."
رسانه‌های محلی گزارش کرده‌اند که مردم با پریدن از روی موانع مرزی وارد ونزوئلا می‌شوند و نمایندگان مخالف مادورو در پارلمان ونزوئلا خواستار ممانعت از به کارگیری زور و خشونت علیه مردم هستند.
گزارش‌های دیگری هم از آتش‌زدن یکی از کامیون‌های حاوی کمک‌ها حکایت دارد. 
اورلا گویرین، خبرنگار بی‌بی‌سی که در نزدیکی پل مرزی سیمون بولیوار در کلمبیا مستقر است می‌گوید ونزوئلاهایی‌ها برای عبور از مرز به مرزبانان التماس می‌کنند. 

حوآن گوآیدو که با وجود دستور ممنوع‌الخروجی روز جمعه به آنسوی مرز کلمبیا رفت و از سوی ایوان دوکه، رئیس‌جمهوری کلمبیا مورد استقبال قرار گرفت، امروز به سربازان فراری کشورش گفت: "به طرف سمت درست تاریخ خوش آمدید. مطمئن باشید که مورد عفو قرار خواهید گرفت."
بی بی سی