بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، برای اولین بار از زمان آغاز جنگ داخلی کشورش در سال ۲۰۱۱، روز دوشنبه ۲۵ فوریه، به ایران رفت و در دیدارهایی جداگانه با علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران گفتوگو کرد.
بر اساس گزارش سایت اینترنتی رهبر جمهوری اسلامی، خامنهای در دیدار با بشار اسد، او را "قهرمان جهان عرب" توصیف کرد و مدعی شد که "مقاومت در منطقه" به وسیله بشار اسد "قدرت و آبروی بیشتری یافت."
همچنین در حالی که ترکیه در توافق با آمریکا خواهان ایجاد یک منطقه حائل در شمال سوریه است، خامنهای گفت که طرح ایجاد چنین منطقهای "از توطئههای خطرناک" آمریکاست که "باید با قاطعیت آن را رد کرد و در مقابل آن ایستاد".
در مقابل بشار اسد نیز مدعی شد که "این تلاشها نتیجه عکس داده است و امروز در سوریه، کُردها و عشایر روابط خوبی با دولت دارند."
در دیدار بشار اسد با خامنهای، هیچ یک از اعضای دولت حضور نداشتند و در عوض، قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در این دیدار حضور داشت.
رادیو بین المللی فرانسه
قاسم سلیمانی: ظریف مسئول سیاست خارجی است، ناهماهنگی از نهاد ریاست جمهوری بود
دو روز پس از استعفای محمدجواد ظریف از وزارت خارجه ایران، سرلشگر قاسم سلیمانی، فرمانده شاخه برون مرزی سپاه پاسداران، از او به عنوان "مسئول اصلی سیاست خارجی" حمایت کرده است.آقای سلیمانی گفته است که آقای ظریف همواره مورد تایید مقامهای عالی حکومت "به ویژه" آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی بوده است.
آقای ظریف گفته امیدوار است استعفای او وزارت خارجه را به "جایگاه قانونی" خود بازگرداند.
استعفای محمدجواد ظریف پس از آن اعلام شد که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، در سفری اعلام نشده به تهران رفت و با رهبر و رئیس جمهور ایران دیدار کرد.
آقای ظریف در هیچ یک از این دو دیدار حاضر نبود.
قاسم سلیمانی، که در دیدار با بشار اسد حضور داشت، گفته است که حضور نداشتن آقای ظریف در دیدارها با بشار اسد "تعمدی" نبوده و به "برخی ناهماهنگیها" در نهاد ریاست جمهوری برمیگردد.
آقای سلیمانی گفته است: " قرائن نشان می دهد هیچگونه تعمدی برای عدم حضور آقای دکتر ظریف در این ملاقات نبوده است."
بی بی سی فارسی