به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، شهریور ۱۷، ۱۳۹۲

نگرانی آمریکا از واکنش سپاه به حمله به اردوگاه اشرف

وزارت امور خارجه آمریکا نسبت به موضع گیری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حمله هفته گذشته افراد مسلح به اردوگاه اشرف در خاک عراق ابراز نگرانی کرده است.
در این حمله که یکشنبه اول سپتامبر، دهم شهریور، رخ داد، ده ها نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران که در اردوگاه اشرف سکونت داشتند، کشته شدند.
سپاه پاسداران تعداد قربانیان این حمله را هفتاد نفر و سازمان مجاهدین خلق این تعداد را ۵۲ نفر عنوان کرده است.
تعدادی از اعضای این سازمان نیز پس از این حمله ناپدید شده اند.
ماری هارف، از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه با نگران کننده خواندن بیانیه های سپاه پاسداران در تمجید از این حمله، از حکومت ایران خواست از نفوذ خود بر عاملان حمله برای آزادسازی فوری اعضای ناپدید شده مجاهدین خلق استفاده کند.
خانم هارف در بیانیه ای که روز جمعه ششم سپتامبر صادر کرد، ضمن محکوم کردن این حمله، بر حمایت آمریکا از تلاش های سازمان ملل متحد برای تحقیق درباره این حادثه تاکید کرد.
سپاه پاسداران پس از حمله یکشنبه گذشته به اردوگاه اشرف با صدور بیانیه ای این رخداد را عامل "تشفی خاطر" مردم دانسته بود و آن را به "فرزندان مجاهدان عراقی" نسبت داده بود.
احمد خاتمی، از امامان جمعه موقت تهران و محمد رضا نقدی، فرمانده بسیج نیز ضمن تقدیر از این حمله، آن را "مهم تر از عملیات مرصاد" عنوان کرده اند.
به گفته احمد خاتمی، هفتاد تن از سران مجاهدین خلق از جمله فرمانده عملیات ترور سرلشکر صیاد شیرازی، از فرماندهان عالی رتبه ارتش ایران، در این حمله کشته شده اند.
سازمان مجاهدین خلق دولت نوری مالکی را به انجام این حمله متهم کرده ولی عراق این اتهام را رد کرده است.

همکاری با سازمان ملل متحد

ماری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین در بیانیه خود بر لزوم همکاری سازمان مجاهدین خلق برای انتقال باقی مانده اعضای این سازمان به اردوگاه لیبرتی تاکید کرد.
او از دولت عراق هم خواست در تقویت زیرساخت های حفاظتی اردوگاه لیبرتی تعجیل کند.
کمپ اشرف در زمان جنگ ایران و عراق با حمایت صدام حسین، رئیس‌جمهور سابق عراق برپا شد و گروهی از اعضای سازمان مجاهدین خلق و رهبران این سازمان که به عراق پناهنده شده بودند، در آن ساکن شدند.
اما پس از حمله نیروهای ائتلافی به رهبری آمریکا و سقوط حکومت صدام حسین در سال ۲۰۰۳، ساکنان این اردوگاه به عنوان خارجیان مسلح غیرمتخاصم، تحت حفاظت نیروهای نظامی آمریکا قرار گرفتند و بعدا خلع سلاح شدند.
مسئولیت حفاظت از این اردوگاه در سال ۲۰۰۹، به دولت عراق واگذار و این کشور متعهد شد که با ساکنان آن طبق قوانین عراق رفتار کند و از استرداد اجباری اعضای سازمان مجاهدین خلق به ایران، که ممکن است جان آنان را به مخاطره اندازد، خودداری کند.
در دسامبر سال ۲۰۱۱، دولت عراق و مقامات سازمان مجاهدین خلق توافقنامه‌ای را امضا کردند که براساس آن، قرار شد اعضای این سازمان به تدریج از اردوگاه اشرف به اردوگاه لیبرتی (آزادی) منتقل شوند و از آنجا مقدمات انتقالشان به دیگر کشورها فراهم شود.