سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق در استان یزد از «بازداشت» پنج کارگر معدن سنگ آهن این شهر در ساعت «دو نیمهشب» شنبه، اول شهریورماه، در «خانهای شخصی» خبر داده و گفت که محمدحسن تشکری، رئیس شورای اسلامی این شهر، نیز از جمله بازداشتشدگان است.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، محمد عباسی بافقی گفت که این کارگران جزء لیست بازداشت ۱۸ نفره هستند که به دلیل پناه گرفتن در میان کارگران معترض، نيروی انتظامی پیشتر موفق به بازداشت آنان نشده بود.
دومین دور از اعتصاب پنج هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق وارد پنجمین روز خود شده است. آنان از ۲۷ ارديبهشت تا چهارم تير در اعتراض به خصوصیسازی اين واحد دست به اعتصاب زده و برای تحقق خواستههای خود دو ماه مهلت داده بودند که پيش از پايان اين مهلت، حکم بازداشت ۱۸ کارگر صادر شد.
روز سهشنبه، ۲۸ مرداد، نیروی انتظامی امیرحسین کارگران و علی صبری از کارگران این معدن را بازداشت کرد، اما نتوانست ۱۶ کارگر دیگر را دستگیر کند.
کارگران این معدن در اعتراض به بازداشت دو همکار خود و تلاش برای بازداشت ۱۶ کارگر ديگر از سهشنبه شب دست به اعتصاب زدهاند.
خبرگزاری ایلنا همچنین بر اساس اخباری که به نوشته این خبرگزاری به طور مستقل قابل تائید نیست خبر داده که صاحب خانهای که محمدحسن تشکری، رئیس شورای شهر بافق، که از کارگران معدن سنگ آهن بافق است، در آن مخفی شده بود نیز بازداشت شده است.
به گزارش این خبرگزاری، خانوادههای کارگران بازداشت شده امروز با تحصن در مقابل دفتر کارفرما، اجازه خروج وی از دفترش را نداده و گفتهاند تا آزادی کارگران به این تحصن ادامه میدهند.
بر اساس گزارشها، ماموران یگان ویژه نیروی انتظامی که از روز چهارشنبه، ۲۹ مرداد، در این معدن مستقر شده بودند، روز جمعه، ۳۱ مرداد، از این معدن خارج و در خارج از محوطه معدن مستقر شدند.
دخیلعباس زارعزاده، نماینده بافق در مجلس، دیروز گفته بود که برخورد امنیتی با کارگران بافق باعث تحریک معترضان شده است.
به گفته آقای زارعزاده، در دور اول اعتراضات کارگران این معدن که ۳۹ روز طول کشید، هیچ اتفاق امنیتی رخ نداده است.
دور قبلی اعتصاب پنج هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق در واکنش به عرضه ۲۸.۵ درصد از سهام معدن در فرابورس که به قصد خصوصیسازی انجام گرفته بود برگزار شد. قرار بود که اين سهام به شرکت فولاد خوزستان فروخته شود و کارگران خواستار واگذاری اين سهام به شرکت تعاونی خود بودند.
پيش از اين، ۷۱.۵ درصد از سهام شرکت سنگ آهن مرکزی بافق در سال ۹۱ به صندوق بازنشستگی فولاد خوزستان واگذار شده بود.
در همين حال به نوشته وبسايت اتحاد، ارگان اتحاديه آزاد کارگران ايران، کارگران معدن سنگ آهن بافق از احتمال تعديل نيروی کار و کاهش دستمزد و مزايا در پی خصوصیسازی اين معدن نگران بودند.
خبرگزاری ایلنا روز شنبه در گزارشی با اشاره به سرنوشت کارگران معادنی که «خصوصیسازی» شدهاند نوشت: «دلیل اصلی اعتراض کارگران که در سایه هیبت اعتراضشان رنگ باخته است، نفس خصوصیسازی است.»
از ديگر خواستههای اين کارگران، برکناری مديرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ايران، تضمين امنيت شغلی و ارتقای سطح استخدامی تمامی کارکنان بود.
پنج هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق پيشتر هم دو بار دست به اعتراضهای مشابهی زده بودند.
به نوشته سايت اتحاد بينالمللی در حمايت از کارگران در ايران، کارگران در روزهای ۱۹ و ۲۰ ارديبهشتماه نيز دست به اعتصاب زده بودند.
رادیو فردا
رادیو فردا