به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، شهریور ۰۳، ۱۳۹۳

ایران از هدف قرار دادن یک پهپاد اسرائیلی در حومه نطنز خبر داد

رسانه‌های ایران روز یکشنبه از هدف قرار دادن یک فروند پهپاد اسرائیلی توسط پدافند هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حومه نطنز و سرنگونی آن خبر دادند.

خبرگزاری ایرنا، به نقل از اطلاعیه‌ای که روابط عمومی سپاه پاسداران در همین زمینه منتشر کرده است، نوشت هواپیمای بدون سرنشین اسرائیلی پس از رهگیری توسط پدافند نیروی هوا فضای سپاه مورد اصابت موشک قرار گرفت و سرنگون شد.
سپاه پاسداران در ادامه این اطلاعیه می‌گوید پهپاد منهدم شده از نوع «پنهانکار» و «رادارگریز» بوده و قصد نفوذ به حریم تاسیسات هسته‌ای نطنز، حدود ۲۴۰ کیلومتری جنوب تهران، را داشت، که قبل از ورود به منطقه مورد نظر، توسط شبکه پدافندی منطقه مورد اصابت موشک زمین به هوا قرار گرفت.
جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر نشده است و مقام‌های اسرائیلی نیز تا لحظه ارسال خبر، به این ادعای سپاه پاسداران ایران واکنش نشان نداده‌اند.
اطلاعیه سپاه پاسداران ایران زمانی منتشر می‌شود که ایران و قدرت‌های جهانی در حال آماده‌سازی خود برای از سرگیری دور جدید گفتگوهای هسته‌ای برای رسیدن به یک توافق جامع و بلندمدت بر سر برنامه هسته‌ای ایران هستند؛ گفتگوهایی که اسرائیل با آن مخالف است و تهران را اصولاً قابل اعتماد نمیداند.
ایالات متحده آمریکا و همپیمانان غربی آن به برنامه هسته‌ای ایران به دیده تردید نگاه می‌کنند و می‌گویند تهران در پوشش یک برنامه صلح‌آمیز، درصدد دستیابی به سلاح هسته‌ای است. ایران این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید اهداف برنامه هسته‌ای آن کشور صلح‌آمیز است.
پس از یک دوره تنش میان ایران و غرب بر سر برنامه هسته‌ای ایران و با روی کار آمدن حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری ایران در سال ۱۳۹۲ و تغییر رویکرد تهران در عرصه سیاست خارجه، بویژه پرونده هسته‌ای، گفتگوهای ایران و شش قدرت جهانی - ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان - از سر گرفته شد.
دو طرف در مدت کوتاهی پس از آغاز گفتگوها، به یک توافق موقت شش ماهه در شهر ژنو سوئیس دست یافتند که بر مبنای آن، تهران در آن مدت می‌بایست گام‌هایی برای محدود کردن فعالیت‌های اتمی خود بردارد و در ازای آن بخشی از تحریم‌ها که بخاطر آن فعالیت‌ها علیه ایران اعمال شده بود، کاهش می‌یافت.
با به نتیجه نرسیدن گفتگوها بر سر متن توافق نهایی، دو طرف توافق کردند این گفتگوها را برای یک دوره چهار ماهه دیگر، تا ۲۴ نوامبر (۳ آذر ماه) تمدید کنند. این تصمیم نیز با مخالفت اسرائیل روبرو شد.
اسرائیل، که فعالیت‌های اتمی ایران را تهدیدی علیه خود می‌بیند، از ابتدا با انجام این گفتگوها مخالف بوده و احتمال اقدام یکجانبه علیه تاسیسات هسته‌ای ایران، به هدف دفاع از موجودیت خود و تامین امنیت شهروندان اسرائیلی، را رد نکرده است.
ایران، موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد، آن کشور را متهم به اشغال سرزمین‌های فلسطینی می‌کند، و مقام های بلندپایه ایرانی هم بارها اسرائیل را تهدید کرده‌اند.