جان کری، لوران فابیوس |
سخنان روز گذشته ی آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در مورد مذاکرات اتمی و بیانیه تفاهم امضا شده در لوزان سوئیس واکنش برخی از مقامات بین المللی را برانگیخته است.
لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، ساعاتی پس از سخنان رهبر جمهوری اسلامی، در اولین واکنش به این سخنان گفت: اظهارات رهبر جمهوری اسلامی و تاکید وی بر لغو یک باره ی همه تحریم های بین المللی نشان می دهد که برای دستیابی به توافق نهایی کارهای زیادی باید صورت بگیرد تا هیچ مسئله ای در ابهام باقی نماند.
آیت الله علی خامنه ای در سخنان روز پنجشنبه خود بار دیگر خواستار لغو کامل تحریم های بین المللی علیه ایران، در موقع امضای توافق های نهایی میان ایران و پنج به علاوه یک، شده بود.
به گزارش منابع خبری، وزیر امور خارجه فرانسه گفته است: مسائلی وجود دارند که هنوز برسر آنها توافقی صورت نگرفته است، از جمله تحریم های اقتصادی، به این ترتیب اظهارات رهبر جمهوری اسلامی نشان می دهد که کارهای زیادی باقی مانده است.
لوران فابیوس در سخنان دیروز خود همچنین گفته است: "ما همان مواضعی را که از آغاز داشتیم حفظ خواهیم کرد، چنین رویکردی سازنده است ولی نیازمند کارهای بسیاری است. در صورت امکان خواهان رسیدن به توافق هستیم، اما باید تضمینی وجود داشته باشد که هیچ چیز (درباره برنامه اتمی ایران) در سایه و ابهام باقی نخواهد ماند.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز روز پنجشنبه، در جریان سفر به جامائیکا، در پاسخ به خبرنگاران گفت: من از ابتدا گفته ام که این کار(توافق اتمی با ایران) تا مادامی که نهایی نشود و به سر انجام نرسد، نمی توان گفت به پایان رسیده است، از این رو دو تا سه ماه آینده مذاکرات کاملاً برای تضمین این موضوع که به توافقی که اعتماد را به ما و جهانیان بدهد؛ برسیم و اینکه رژیم ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست، بسیار مهم و ضروری است.
همزمان با این سخنان "جفری راتکه" سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در مورد خواست ایران مبنی بر لغو یک باره همه ی تحریم های ایران گفت: تحریم ها به طورتدریجی و به شرطی لغو خواهد شد که حکومت ایران در چارچوب توافق نهایی که قرار است تا سی ام ماه ژوئن به امضا برسد، به تعهدات خود عمل کرده باشد.
وزارت امور خارجه انگلستان نیز با حمایت از موضع امریکا گفته است: تحریم ها تا زمانی که برسر توافق فراگیر موافقت شود و اجرای تعهدات هسته ای ایران توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمای شود؛ برجا خواهد ماند.
رادیو فرانسه
رادیو فرانسه