به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، فروردین ۲۲، ۱۳۹۴

نامه ی صادق زیباکلام به حسن روحانی

زیباکلام: ۱۲ سال است حقایق هسته‌ای از مردم دریغ می‌شود  
صادق زیباکلام               حسن روحانی 
یک روز پس از سخنان حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران در «روز ملی فن‌آوری هسته‌ای»، صادق زیباکلام در نامه‌ای خطاب به او از این سخنان انتقاد کرد و گفت که ۱۲ سال است برنامه هسته‌ای ایران را در هاله‌ای از قداست پوشانده و حقایق آن را از مردم دریغ کرده‌اند.

صادق زیباکلام، فعال سیاسی و استاد دانشگاه تهران در نامه خود از «ادبیات» حسن روحانی در سخنان روز پنج‌شنبه ۲۰ فروردین‌ماه انتقاد کرده است.

زیباکلام نوشته است: «۱۲ سال است که ما به جای بیان علت واقعی مخالفت غربی‌ها با برنامه‌های هسته‌ای‌مان مشابه همین ادبیات جنابعالی را بیان کرده‌ایم. این‌که غربی‌ها نمی‌خواهند ما به پیشرفت‌های علمی دست پیدا کنیم؛ غربی‌ها چشم دیدن پیشرفت‌های اقتصادی و صنعتی که فعالیت‌های هسته‌ای برای کشور به‌ بار می‌آورد را ندارند؛ غربی‌ها می‌خواهند ما را وابسته نگه دارند؛ غربی‌ها خودشان از تکنولوژی هسته‌ای برخوردارند اما نمی‌توانند ببینند یک کشور مسلمان و مستقل هم از این فن‌آوری برخوردار باشد و قس علیهذا.»

زیباکلام در نامه خود نوشته است: «شما می‌دانید که علت نگرانی غربی‌ها به‌ واسطه توان بالقوه‌ای است که غنی‌سازی در اختیار ایران قرار می‌دهد. یعنی در اختیار کشوری که مسئولان آن بارها از بین بردن اسرائیل را اعلام کرده‌اند.»
خواست نابودی اسرائیل که از سال‌ها پیش مقام‌های ایرانی از آن سخن می‌گویند در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد برجسته شد و کشورهای جهان بارها از این موضع ایران انتقاد کرده‌اند. مقام‌های اسرائیلی نیز با استناد به این خواست ایران، توانسته‌اند در مجامع جهانی به انزوای سیاسی هر چه بیشتر ایران دامن بزنند.

با این حال رسانه‌های حکومتی می‌گویند که مقام‌های ایرانی هیچگاه به‌طور رسمی اسرائیل را تهدید به نابودی فیزیکی نکرده‌اند و تنها تشکیل حکومت اسرائیل را «نامشروع» می‌دانند.

صادق زیباکلام در نامه خود به حسن روحانی نوشته است: «کتمان علت اصلی مخالفت و نگرانی غربی‌ها از فعالیت‌های هسته‌ای‌مان و درعوض تقلیل دادن آن به دشمنی آن‌ها با موضوعات دیگری هم‌چون استقلال‌خواهی یا اسلامیت ما، یا مخالفت نظام سلطه با پیشرفت‌های علمی و اقتصادی ایران اسلامی (یعنی دقیقا آن چه که جنابعالی می‌فرمایید) سبب شده تا یک قداستی برای فعالیت‌های هسته‌ای‌مان ظرف ۱۲ سال گذشته به‌وجود بیاید.»

او با بیان این‌که «۱۲ سال است که به‌جز تقدیس و تکریم و مدح و ثنا سخن دیگری برای این بت عیار جایز نبوده» و «۱۲ سال است که بسیاری از حقایق هسته‌ای از مردم دریغ شده»، نوشته است: «آیا مردم می‌دانند [برنامه] هسته‌ای چه هزینه‌هایی مستقیم و غیرمستقیم (در قالب تحریم‌ها) برای کشور داشته؟»

زیباکلام به سرانه نه چندان بالای آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، و بودجه کم حفاظت از محیط زیست در ایران اشاره کرده و آن‌ها را با هزینه بالای برنامه هسته‌ای مقایسه کرده و پرسیده است: «آیا در این ۱۲ سال حتی یک بار ملاحظات بنیادی “هزینه- فایده” یا “توجیه اقتصادی” برای برنامه‌های هسته‌ای‌مان لحاظ شده‌اند؟»

زیباکلام پیش از این در ۲۶ آذر ماه سال گذشته در همایشی درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی نیز گفته بود فعالیت‌های هسته‌ای نه پیشرفت علمی آورده و نه از لحاظ اقتصادی به سود ایران بوده است.

او در نامه خود به رئیس‌جمهوری ایران گفته است: «کاربرد اصلی هسته‌ای بیش از آن که در صنعت و اقتصاد و توسعه علمی کشور باشد در برافراشته نگه داشتن پرچم پرافتخار آمریکاستیزی، غرب‌ستیزی و استکبارستیزی بوده.»
ایران و کشورهای گروه ۱+۵ روز ۲ آوریل/ ۱۳ فروردین در لوزان پس از چند روز مذاکره فشرده، بیانیه مشترکی منتشر کردند که راه‌حل‌های تفاهم شده برای رسیدن به توافق جامع را تشریح می‌کرد.

ایران و آمریکا پس از پایان مذاکرات لوزان روایت‌های متفاوتی از این مذاکرات ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهد طرفین هنوز تا دستیابی به یک توافق فاصله زیادی دارند.

ایران و کشورهای گروه ۵+۱ شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین به همراه آلمان بر پایه ضرب‌الاجل از پیش تعیین شده تا ۱۰ تیر ۱۳۹۴ فرصت دارند که به توافق دست پیدا کنند.