به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



سه‌شنبه، اسفند ۱۷، ۱۳۹۵

دونالد ترامپ فرمان مهاجرتی جدید را امضا کرد

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، نسخه جدید فرمان مهاجرتی را امضا کرد.

دولت دونالد ترامپ می‌گوید دستورالعمل جدید منع ورود مسافران و مهاجران از ده روز دیگر به اجرا گذاشته خواهد شد.

فرمان تازه ترامپ چه فرقی کرده است؟

دستورالعمل قبلی هفت کشور عمدتا مسلمان از جمله ایران را شامل می‌شد ولی در فرمان جدید "عراق حذف شده است."
یک مقام کاخ سفید در واشنگتن به خبرنگاران گفته که دولت عراق درباره تبادل اطلاعات با آمریکا "تعهدات محکمی" داده که بر اساس آن واشنگتن می‌تواند سوابق شهروندان عراق را پیش از ورود به ایالت متحده به خوبی بررسی کنند.
بر این اساس دستور جدید فقط شامل حال ویزاهایی خواهد بود که قرار است پس از این صادر شود و دارندگان کارت سبز (اقامت دائم) و کسانی که پیشتر ویزای آمریکا را دریافت کرده‌اند از آن مستثنی شده‌اند.
به گفته مقام‌های کاخ سفید دستور‌العمل جدید از ده روز دیگر (۱۶ مارس ۲۰۱۷) در قالب روندی منظم به اجرا درخواهد آمد، بنابراین در این مدت کسی در فرودگاه‌ها متوقف نخواهد شد.
دستور جدید پناهجویان سوری را به طور جداگانه هدف قرار نمی‌دهد و در آن استثنایی برای اقلیت‌های دینی غیرمسلمان در نظر گرفته نشده است.
دولت ترامپ می‌گوید که در حال حاضر پلیس فدرال (اف بی آی) حدود ۳۰۰ مظنون اعضای گروه‌های "تروریستی" را که به عنوان پناهجو به آمریکا آمده‌اند زیر نظر دارد.
اکنون ایران، سودان، سوریه، لیبی، سومالی و یمن فهرست کشورهایی را تشکیل داده‌اند که از فرمان تازه دونالد ترامپ تاثیر می‌گیرند.

موافقان و مخالفان

جف سشنز، دادستان کل ایالات متحده در دفاع از این فهرست در یک کنفرانس خبری گفته است که "سه کشوری که در این فهرست قرار دارند از تروریسم دولتی حمایت می‌کنند."
به گفته او در سه کشور دیگر "دولت کنترل قلمروی تحت حاکمیت خود را در مقابل گروه‌های شبه‌نظامی مانند دولت اسلامی (داعش) و القاعده از دست داده است."
اریک اشنایدرمن دادستان ایالت نیویورک که از مخالفان فرمان پیشین دونالد ترامپ بود در بیانیه‌ای گفته است که با وجود تغییر صورت گرفته هنوز موضع تبعیض‌آمیز این فرمان علیه مسلمانان آشکار است.
آقای اشنایدرمن گفته است که سیاست‌های سخت‌گیرانه دونالد ترامپ فقط به خانواده‌ها آسیب نمی‌رساند بلکه "مخالف ارزش‌های ماست و امنیت‌مان را کمتر می‌کند."
او گفته است دفترش پس از بررسی دقیق فرمان جدید رئیس جمهوری، برای حفاظت از شهروندان، سازمان‌ها و اقتصاد ایالت نیویورک علیه این فرمان دست به اقدام قانونی خواهد زد.

فرمان ترامپ استثنا هم دارد؟

در متن فرمان تازه رئیس جمهوری آمریکا به ماموران کنسولی یا مرزبانی ایالات متحده این اختیار داده شده است که علیرغم فرمان صادر شده به صورت موردی برای برخی از شهروندان این شش کشور ویزای ورود به آمریکا صادر کنند.
از جمله کسانی که با وجود تابعیت یکی از کشورهای شش گانه در این فهرست، ماموران کنسولی و مرزبانی اجازه دارند به آنها ویزای ورود به آمریکا بدهند این افراد هستند:
افرادی که یک دوره‌ متمادی برای تحصیل، کار، یا فعالیت‌های بلندمدت دیگر در آمریکا بوده‌اند و روز اجرای فرمان در خارج از این کشور بوده‌اند.
افرادی که به طور عمده با داخل آمریکا در ارتباط بوده‌اند و زمان اجرای فرمان در خارج آمریکا بوده‌اند.
افرادی که برای کسب‌وکار عمده یا تعهد حرفه‌ای باید وارد آمریکا شوند و منع ورود، به تعهدات آنها لطمه خواهد زد.
افرادی که قصد دارند برای ملاقات یا اقامت با بستگان نزدیک (مثلا همسر، فرزند یا پدر و مادر) که شهروند یا مقیم قانونی آمریکا هستند یا ویزای غیرمهاجرتی دارند، وارد آمریکا شوند و منع ورود در دوره تعلیق، برایشان دردسرآفرین خواهد بود.
نوزاد، کودک، فرزندخوانده‌هایی که به درمان فوری نیاز دارند.
افرادی که ورودشان به خاطر شرایط خاص و به صورت موردی قابل توجیه است.
بیش‌تر از یک ماه پیش، رئیس جمهوری آمریکا با امضای فرمانی جنجالی "برای حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی" ورود پناهجویان به آمریکا را برای ۴ ماه معلق کرد و موقتا بازدید شهروندان هفت کشور با اکثریت مسلمان از جمله ایرانیان به آمریکا را ممنوع کرد.

بی بی سی  فارسی