سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته از نظر واشنگتن "موارد روزانه نقض حقوق بشر و بازداشتهای خودسرانه" در ایران "غیرقابل قبول" هستند. آمریکا از متحدانش برای پیوستن به این کشور در مقابله با نقض حقوق بشر در ایران دعوت کرد.
هدر نائورت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ابراز نگرانی در مورد وضعیت نرگس محمدی و نسرین ستوده و همچنین حبس دراویش گنابادی گفته واشنگتن با دقت گزارشهای متعدد نقض حقوق بشر در ایران را دنبال میکند.
نائورت در نشست خبری خود در کاخ سفید در روز چهارشنبه (۱۵ اوت) گفت: «ما گزارشها درمورد مدافعین متعدد حقوق بشر و اعضای گروههای اقلیت مانند دراویش گانابادی را که بطور غیرقانونی و خودسرانه در زندانهای رژیم ایران محبوس میشوند، از نزدیک دنبال میکنیم.»
در متنی که سایت "وزارت امور خارجه آمریکا به زبان فارسی" در شبکههای اجتماعی منتشر کرده به نقل از هدر نائورت آمده: «من دیروز، درمورد نرگس محمدی، مادر دو فرزند که در وضعیت وخیم پزشکی بسر می برد، و بخاطر دفاع مسالمت آمیز از اصلاحات حقوق بشری به جمعا ۱۶ سال زندان محکوم شده است، توییت کردم. امروز ما بطور خاص نگران نسرین ستوده هستیم که از ژوئن ۲۰۱۸ در زندان اوین محبوس بوده است و بخاطر وکالت قانونی زنی که به برداشتن حجاب در انظار عمومی متهم شده، با اتهامات امنیت ملی مواجه است.»
تقی رحمانی، روز سهشنبه با انتشار توییتی از وضعیت جسمی وخیم همسرش نرگس محمدی خبر داده و گفته بود این فعال و مدافع حقوق بشر در پی تشنج از زندان به بیمارستان منتقل و در آنجا بستری شده است.
نرگس محمدی، نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر اینک دوران محکومیت خود را در زندان میگذراند. تقی رحمانی و همچنین سازمانهای مدافع حقوق بشر بارها نسبت به خطرناک شدن شرایط جسمی نرگس محمدی هشدار دادهاند اما مسئولان زندان تا کنون با اعطای مرخصی درمانی به او مخالفت کردهاند.
هدر نائورت همچنین با انتشار توییتی جداگانه نوشت آمریکا نگران گزارشها در مورد سلامتی نرگس محمدی است. او اضافه کرد: «از رژیم ایران میخواهیم او را آزاد کرده و مراقبتهای پزشکی حیاتی را برایش فراهم کند.»
نسرین ستوده، حقوقدان و فعال حقوق بشر نیز اینک به اتهامهای "تبلیغ علیه نظام" و "اهانت به رهبری" در زندان بسر میبرد. پیام درفشان، وکیل او روز سهشنبه خبر داد که اتهام "جاسوسی" نیز به اتهامهای نسرین ستوده افزوده شده است.
نسرین ستوده وکالت بسیاری از پروندههای فعالان سیاسی و حقوق بشری را برعهده داشته و بارها با برخوردهای امنیتی مواجه شده است. وکالت شماری از زنان معترض به حجاب اجباری در ایران موسوم به "دختران خیابان انقلاب" از جمله شاپرک شجریزاده، جزو آخرین پروندههای او بوده است.
هدر نائورت در نشست خبری خود با انتقاد شدید از حکومت جمهوری اسلامی گفت: «رژیم ایران افراد را بخاطر اعمال مسالمت آمیز حقوقشان زندانی میکند و آنوقت کسانی را که برای دفاع از آنها استخدام میشوند نیز زندانی میکند.»
او اضافه کرد: «این موارد روزانه نقض حقوق بشر و بازداشتهای خودسرانه حقیقتا غیرقابل قبولند.»
شماری از دراویش گنابادی که در جریان حادثه گلستان هفتم مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته و بازداشت شدند، به حبسهای طولانیمدت محکوم شدهاند.
سایت "مجذوبان نور" که اخبار دراویش گنابادی را پوشش میدهد، اوایل تیرماه گزارش داد دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی و قاضی احمدزاده در مجموع برای ۳۴ درویش حکم ۱۱۴ سال حبس صادر کرده است.
مجذوبان نور روز دوشنبه نیز از صدور حکم ۲۵ سال حبس برای یک خانواده چهارنفره از دراویش گنابادی خبر داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته واشنگتن از متحدان خود در سراسر جهان میخواهد تا به آمریکا "برای درخواست از رژیم ایران برای پایان دادن به سرکوب مردمش به خاطر اعمال حقوق بشر و آزادیهای بنیادینشان" ملحق شوند.
مقامات ایران اظهارات آمریکا در مورد نقض حقوق بشر در ایران را "ادعاهای اثباتنشده و کذب" میخوانند و آن را جزو "کارزار آمریکا برای اعمال فشار" علیه این کشور میدانند.
ایران تا کنون به اظهارات هدر نائورت در نشست خبری روز چهارشنبه در کاخ سفید واکنشی نشان نداده است.
دویچه وله