به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، آبان ۲۴، ۱۳۹۷

لیبراسیون: دارو و تجهیزات پزشکی در ایران به شدت گران و نایاب شده است

لیبراسیون، روزنامه چپ فرانسه در شماره روز شنبه خود تأثیرات دور دوم تحریم های آمریکا علیه ایران که از روز دوشنبه اجرایی می شود را بر مردم و جامعه ایران بررسی کرده است. لیبراسیون می نویسد مردم ایران که پیش از آغاز تحریم های دور دوم آمریکا با سقوط  ارزش پول ملی ایران(ریال) بخش مهمی از قدرت خرید خود را از دست داده اند و با کمبودهای بسیاری مواجه شده اند، برای آینده کشور و جوانان ایرانی نگران هستند. جوانانی که در اثر بیکاری، سخت شدن معیشت و نا امیدی از آینده  رخت سفرخواهند بست و ایران را ترک خواهند کرد.

سارا سیدی گزارشگر لیبراسیون می نویسد در این روزها تحریم های آمریکا موضوعی است که بر لب اکثریت مردم ایران، خصوصاً جوانان و نوجوانان جاری است و در باره آن نتایح و تأثیرات آن صحبت می کنند.
ستار، یکی جوان ایرانی دیگر به گزارشگر لیبراسیون گفته است: حتی کشور جیبوتی هم ایران را تحریم کرده است!
گزارشگر لیبراسیون می نویسد شرایط اقتصادی ایران با تحریم‌های شدید آمریکا بدتر می شود و ضربات مهلک  این تحریمها مستقیماً بر شهروندان ایرانی فرود می آید.
 او می گوید که در ایران حقوق و دستمزد متوسط در حدود ١۵ میلیون ریال، در حدود ۹۰  یورو است و شهروندان ایران از آغاز سال تا کنون بیش از ۷۵ در صد ارزش پول ملی خود را از دست داده اند. در چنین شرایطی، اوضاع برای بسیاری از ایرانی ها تحمل پذیر پذیر شده است.

لیلا یک دختر ایرانی که چند کار را برای کسب یک درآمد حداقلی انجام می دهد، به گزارشگر لیبراسیون گفته که وضعیت گذران زندگی برای یک فرد مجرد سخت است  و مخارج خود را به سختی تأمین می کند، تصور کنید برای اشخاصی که باید مخارج یک خانواده را تأمین کنند، چگونه باید باشد.
مریم یک شهروند دیگر ایرانی که در چهارچوب یک موسسه مددکاری اجتماعی خصوصی به یاری  زنان تنها و بی پناه که نمی توانند مخارج زندگی خود را تأمین کنند، می شتابد، به گزارشگر لیبراسیون گفته که شرایط بسیار سخت شده است او گفته که به دلیل گرانی با مقدار پولی چند ماه پیش برای مایحتاج ضروری خرید می کردیم، نمی توانیم همان چیزهای گذشته را بخریم. او گفته که افزایش دلار در بازار یک دور باطل را در اقتصاد ایران ایجاد کرده است  و حتی به قیمت محصولات محلی و بومی تأثیر گذاشته است. محصولات وارداتی که جای خود دارند و قیمت آنها با افزایش قیمت دلار شدیداً تحت تأثیر قرار گرفته و افزایش یافته است.
گزارشگر لیبراسیون می نویسد به رغم حکم دادگاه بین المللی لاهه که دارو و تجهیزات پزشکی را از شمول تحریم ها معاف کرده است، در عمل دارو و تجهیزات پزشکی در ایران به شدت گران و  نایاب شده است.
جواد یک شهروند دیگر ایرانی که برای شیمی درمانی ضد سرطان یکی از نزدیکان خود به یک نوع دارو نیاز داشته، نتواسته این دارو را در داروخانه های تهران پیدا کند و در نتیجه از طریق شبکه های اجتماعی دست کمک برای تهیه  خرید این دارو دراز کرده است. ای در حالی است که چند ماه پیش بسیاری از داروخانه های تهران  این دارو  را به سهولت برای خرید در اختیار متقاضیان می گذاشتند.
برخی از بیماران بیمارستان امام خمینی در تهران به گزارشگر لیبراسیون گفته اند که درمان بیماری آنان که چند ماه گذشته فقط ۵ میلیون ریال هزینه داشته، اکنون علاوه بر کمک های بیمه تندرستی، به ۴۸ میلیون ریال افزایش یافته است. او می گوید که بیماران که توانایی پرداخت این مبلغ را ندارند، دست کمک  به موسسات خیریه  دراز کرده اند، تا د شاید با کمک آنها بتوانند خود را معالجه کنند.
ایران در بحران فرو می‌رود
روزنامه فرانسوی لوموند گزارش مفصل و جالبی را تحت عنوان " جامعه ایران میان تحریم های آمریکا و حکومت، ایرانی ها امید خود را از دست داده اند." به اثرات تحریم های آمریکا علیه ایران اختصاص داده است. لوموند می نویسد: سقوط ارزهای معتبر خارجی در بازار ایران، بیکاری گسترده، ... اقتصاد ایران را که از تحریم های پیشین آمریکا شدیاً تأثیر پذیرفته، با موج دوم تحریم های آمریکا که از ۵ نوامبر آغاز می شود، مواجه کرده است. این در شرایطی است که ناخشنودی مردمی از موج سرکوب ها و مسامحه حکومت به شدت افزایش یافته است.
لوموند در شماره روز یکشنبه ۴ نوامبر می نویسد موج دوم تحریم های آمریکا که روز ۵ نوامبر اجرایی می شود، قلب اقتصاد ایران ، یعنی صادرات نفت این کشور را هدف قرار داده است. استراتژی واشنگتن بر طبقات فقیر و مردمی ایران تمرکز شده است. در حالی که جمهوری اسلامی خود را آماده می سازد تا چهلمین سالگرد بر پایی خود را جشن بگیرد، واشنگتن وسیله ای را برای تضعیف حکومت یافته است. با اجرای تحریم های گسترده، واشنگتن بر این باور است که نارضایتی های مردمی در ایران به شدت افزایش می باید و از این طریق حکومت جمهوری اسلامی شکننده خواهد شد. "فوکون"های دولت واشنگتن رویای سقوط رژیم اسلامی را  در سر می پرورانند. حتی اگر در این راه موفق نشوند، کاخ سفید می تواند قاطعیت خود را در سیاست خارجی به مردم آمریکا نشان دهد. بنا براین، ایران مبدل به داو مهم سیاست داخلی آمریکا شده است: یک"محور شرارات"، چالشی که بزرگ ترین قدرت جهان(آمریکا) را تحریک می کند.
ایران شاهد اعتراضات گاهی خشونت آمیز بوده است
 با نزدیک شدن تحریم ها، تنش در جامعه ایران در پایان سال ۲۰١۷ به یکباره بالا گرفت. امروز جامعه ایرانی به سوی ناامیدی پیش می رود. حکومت نیر نشانه های بی قراری از خود نشان می دهد. در همین حال، تظاهرات و اعتصابات افزایش می یابد. از جمله می توان به اعتصاب رانندگان کامیون،  معلمان،  کارگران تأسیسات نفتی،   کارگران صنایع شیمیایی ، صنایع شکر،  کشاورزان و روستائیانی که با خشکسالی بی سابقه مواجه شده اند، بازنشستگان بانک های دولتی که که حقوق بازنشستگی خود را دریافت نکرده اند،... اشاره کرد، اما نباید فراموش کرد که تمامی این جنبش ها پراکنده هستند و خواست های آنان صنفی و محدود است.
لوموند می نویسد اکثریت این جنبش ها و تظاهرات  به طور صریح مشروعیت رژیم حاکم بر ایران را زیر پرسش نمی برند. در همین حال، نیروهای امنیتی جمهوری سلامی ابزارهای لازم برای کنترل آنها را در اختیار دارند. 
لوموند می نویسد: بسیاری از ایرانیان، کشورشان را جزیره امنی در منطقه ای بی ثبات می بینند. ولی نباید فراموش کرد که آشفتگی ترس و وحشت را افزایش می دهد و نتایج بد اقتصادی ایران( تحت فشارهای تحریمی آمریکا)  اوضاع جدیدی رادر جامعه ایران ترسیم می کند. اوضاع بد اقتصادی خراب تر می شود و در همان حال نظام سیاسی ایران به سوی انسداد پیش می رود... 
نگاهی به انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا
فیگارو، روزنامه راست فرانسه می نویسد در حالی که نظر سنجی ها گرایش کلی آرا در انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا را بیشتر به نفع دمکرات ها اعلام می کنند، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای وارونه کردن این گرایش، مارتن انتخاباتی خود را در ١١ مرحله طی ۶ روز تا سه شنبه  آغاز کرده است. دونالد ترامپ در این روزهای آخر در ۸ ایالت کلیدی آمریکا برای حمایت از نامزدهای جمهوری خواه حضور می یابد. او موضوع اصلی کمپین انتخاباتی را به مهاجران غیر قانونی در آمریکا اختصاص داده است و با لحنی بسیار آتشین و تند سخن ازتهاجم  می راند که آمریکا را تهدید می کند و از مردم آمریکا می خواهد که برای جلوگیری از این تهاجم،  بسیج شده و راه را بر دمکرات ها و در نتیجه بر مهاجران مهاجم ببندند. 
فیگارو می نویسد پویایی بسیار خوب اقتصادی آمریکا که فقط ظرف ماه اکتبر گذشته بیش از ۲۵۰ هزار شغل جدید ایجاد کرده است، با افزایش متوسط حقوق و دستمزد در حدود ١‚۳ درصد همراه بوده و این موضوع اهرم بسیار مؤثری را در اختیار دونالد ترامپ قرار می دهد که از کارنامه اقتصادی خود دفاع کند.
رادیو بین المللی فرانسه