به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، مرداد ۱۹، ۱۳۹۳

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا:

اجازه تشکیل خلافت اسلامی در عراق و سوریه را نمی‌دهیم

رئیس جمهور آمریکا در گفت‌وگو با روزنامه نیویورک‌تایمز گفت که دولتش برای توقف پیشروی های شبه‌نظامیان 'دولت اسلامی' در عراق هم به دنبال حفظ منافع استراتژیک خود در منطقه است و هم تلاش می کند مانع از وقوع یک نسل‌کشی احتمالی در عراق شود.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفته است که اجازه تشکیل خلافت اسلامی در سوریه و عراق را نخواهد داد.
آقای اوباما همچنین گفته در صورت لزوم، حملات هوایی آمریکا علیه مواضع 'دولت اسلامی' در عراق ادامه پیدا خواهد کرد، اما نیروهای ارتش آمریکا به خاک عراق بازنخواهند گشت.
رئیس جمهور آمریکا در گفت‌وگو با روزنامه نیویورک‌تایمز گفت که دولتش برای توقف پیشروی های شبه‌نظامیان 'دولت اسلامی' در عراق هم به دنبال حفظ منافع استراتژیک خود در منطقه است و هم تلاش می کند مانع از وقوع یک نسل‌کشی احتمالی در عراق شود.
اوباما گفت آمریکا اجازه تشکیل خلافت اسلامی در منطقه را نمی‌دهد اما افزود این تنها در صورتی امکان‌پذیر است که آمریکا شرکایی در منطقه پیدا کند که قادر به پر کردن خلاء به وجود آمده باشند.
اوباما در پاسخ به این سوال که آیا موضع ایران در این تحولات کمکی کرده یا نه گفت: "من فکر می‌کنم ایرانی‌ها بالاخره به این نتیجه رسیدند که موضع شیعیان برای در دست داشتن حداکثر قدرت در عراق در بلندمدت محکوم به شکست است. این در مقیاسی بزرگ‌تر درسی است برای تمام کشورها: شما صددرصد را می خواهید و معتقدید همه چیز مال برنده است، این کار را خراب می کند."
روز جمعه جنگنده‌های آمریکا در چند نوبت به کاروان‌های شبه‌نظامیان 'دولت اسلامی' در شمال عراق حمله کردند. این حملات هم‌زمان با پیشروی نیروهای داعش به سوی اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق صورت گرفت.
از روز پنج شنبه گذشته آمریکا کمک‌رسانی هوایی به ساکنان مناطق کردنشین منطقه را هم شروع کرده است. ساکنان این مناطق که بیشتر از جامعه کردهای ایزدی هستند در پی حملات داعش از حدود یک هفته پیش از محل زندگی‌شان گریخته اند و در کوه‌ها و بیایان‌های شمال عراق آواره شده‌اند.

'شکستن محاصره'

آقای اوباما در نطق رادیویی هفتگی‌اش گفت که اسلام‌گرایان تندرو زنان را به بردگی می‌گیرند و اقلیت یزیدیان عراق را تهدید به نابودی کرده‌اند.
او گفت که حملات هوایی آمریکا می‌تواند به شکستن محاصره آوارگان یزیدی که در کوه‌ها گرفتار شده‌اند، کمک کند.
رئیس جمهور آمریکا گفت که این کشور در سرتاسر عراق از جمله بغداد و اربیل کارکنانی دارد که هر اقدامی که لازم باشد برای حفاظت از آنها انجام خواهد داد.
به گفته ژیار گل، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در اربیل پس از حملات آمریکا علیه 'دولت اسلامی' روحیه نیروهای پیشمرگ‌ کرد تقویت شده و خیابان های اربیل و کرکوک شاهد جشن و پایکوبی مردم بوده است.
در طی یک هفته گذشته نیروهای دولت اسلامی با پیشروی در مناطق کردنشین شمال عراق، پیشمرگ‌های کرد را در چند منطقه به عقب رانده‌اند و علاوه بر چند شهر و روستا، کنترل بزرگ‌ترین سد عراق در موصل را هم به دست گرفته‌اند.
بی بی سی فارسی