به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، شهریور ۰۶، ۱۳۹۵

هیلاری کلینتون در ایالات مهم از دونالد ترامپ پیشی گرفت

"سورپرایز اکتبر" در راه است؟

به گزارش فرارو به نقل از رویترز، پروژه ی نظرسنجی‌ها با تحلیل الگوهای رأی‌گیری تحت شرایط مختلف انتخاباتی نشان می‌دهد  که کلینتون در نوزده ایالت برتری دارد و در کل شش امتیاز از ترامپ جلو است؛ از جمله در ایالاتی که تأثیر زیادی در انتخابات دارند.



در حال حاضر، کلینتون در هیئت انتخاباتی حداقل 268 رأی دارد که تنها دو رأی برای رسیدن به کاخ سفید نیاز دارد. به‌طور متوسط، وزیر امور خارجه سابق با 108 رأی هیئت انتخاباتی پیروز خواهد شد.

ترامپ در حداقل 21 ایالت پیروز خواهد شد که بسیاری از آن‌ها جمعیت پایینی دارند و برایش حداقل 179 رأی از هیئت انتخاباتی به ارمغان می‌آورد. 

هنوز 10 هفته تا انتخابات باقی‌مانده و ممکن است تا آن زمان خیلی چیزها تغیر کند. کاندیداها در هشت ایالت از جمله پنسیلوانیا، میشیگان و کارولینای شمالی رقابتی پایاپای دارند. در آلاسکا، وایومینگ و واشنگتن دی. سی جامعه آماری آن‌قدر کم بود که نمی‌شد برنده را تعیین کرد. اما ترامپ برای پیروزی به آرای 21 ایالت نیاز دارد.

این چالش برای ترامپ که ستاد ضد نظامش برای پیروزی در نامزدی حزب به او کمک کرد اما اکنون نتوانسته نظر رأی‌دهندگان را جلب کند، بسیار سخت خواهد بود.

اگر ترامپ نتواند رأی زنان، جمهوری‌خواهان میانه‌رو و اقلیت‌ها را به خود جلب کند، احتمالاًدر رسیدن به کاخ سفید شکست خواهد خورد.

مثلاً در نظر بگیرید سناریوی ایدئال برای ترامپ چه خواهد بود: مردان سفیدپوست و کم‌درآمد در روز انتخابات از او حمایت کنند. این گروه از افراد خیلی برای این غول املاک و مستغلات مفید خواهند بود. با این‌حال اگر تمام این دسته افراد نیز به او رأی دهند، بازهم در پیروزی در هیچ‌ یک از ایالت‌های حساس و کلیدی که اکنون کلینتون در آن‌ها برتر است، مفید نخواهد بود. 

نظرسنجی رویترز به‌صورت آنلاین برگزار می‌شود و هر هفته از حدود  16000 نفر پاسخ دریافت می‌کند. پاسخ‌دهندگان به سؤالاتی درباره پیشینه جمعیت‌شناسی خود و روابط و انتخاب رئیس‌جمهور پاسخ می‌دهند. پاسخ‌هایشان بر اساس آخرین آمار جمعیتی تحلیل می‌شود و هر پاسخ‌دهنده بر اساس احتمال رأی دادنش رتبه‌بندی می‌شود.

زمانی که نظرسنجی کامل شد، این پروژه سطوح حمایت را در نظر می‌گیرد و احتمال خطا برای هر دو کاندیدا را تخمین زده و سپس چند شبیه‌سازی انتخاباتی انجام می‌دهد. 

برای هر ایالت مجموعه شبیه‌سازی جداگانه‌ای صورت می‌گیرد. این پروژه بیش از 25 میلیون شبیه‌سازی برای تعیین شانس پیروزی هر نامزد انجام می‌دهد.

نمایندگان ستادهای مبارزاتی ترامپ و کلینتون از اظهارنظر درباره این پروژه خودداری کردند. 

سورپرایز اکتبر؟
ترامپ پیشنهاد ساخت دیوار در مکزیک، ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا و رد توافق‌های تجاری بین‌المللی را داده است. حمله‌های شخصی‌اش به افراد از جمله به خانواده سرباز مسلمان کشته‌شده در عراق، سبب شده طرفداران خود در میان جمهوری‌خواهان را از دست دهد. 

اما بازهم پیروزی برای کلینتون حتمی نیست.

اکثریت آمریکایی‌ها نظر مطلوبی نسبت به ترامپ و کلینتون ندارند و تقریباً از هر چهار نفر، یک نفر می‌گوید از هیچ‌یک برای ریاست جمهوری حمایت نخواهد کرد. 

قرار است کاندیداها در یک مناظره تلویزیونی با یکدیگر روبرو شوند و نمایش ضعیف هر یک از آن‌ها می‌تواند به‌ سرعت قضای سیاسی را تغییر دهد. همچنین حضور شخصی ثالث از حزب سوم نتیجه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. 

سران حزب دموکرات می‌ترسند اطلاعات بیشتری درباره روابط اهداکنندگان ثروتمند خارجی و سازمان خیریه کلینتون و وزارت امور خارجه تحت نظرش فاش شود. کلینتون هرگونه رابطه‌ای با آن‌ها را تکذیب کرده اما ترامپ از افشای این مسائل به‌عنوان خط جدید حمله به رقیب خود استفاده می‌کند. 

تام اسمیت مدیر مرکز مطالعات سیاسی و اجتماعی در دانشگاه شیکاگو می‌گوید: "همیشه احتمال سورپرایز در ماه اکتبر وجود دارد که ممکن است جریان رقابت را متحول کند. به‌جز تمرکز بر این رسوایی‌ها، ترامپ راه دیگری برای رسیدن به کلینتون ندارد."

اگر ترامپ عمدتاً بر حمایت رأی‌دهندگان سفیدپوست تکیه کند، شانس زیادی برای پیروزی نخواهد داشت. حتی اگر تمام زنان و مردان سفیدپوست در روز انتخابات جمع شوند و نیمی از سیاه‌پوستان و اسپانیایی تبارها در سال 2012 نیز به او رأی دهند، بازهم پروژه نشان می‌دهد آرا به نفع کلینتون است.

به نظر می‌رسد بهترین شانس ترامپ این است که تعداد طرفداران جمهوری‌خواه خود را زیاد کند و امیدوار باشد دموکرات‌ها در روز رأی‌گیری در خانه بمانند.

دونالد گرین تحلیلگر سیاسی در دانشگاه کلمبیا می‌گوید: "هنوز هم تخریب‌های زیادی برای دو نامزد تا روز انتخابات وجود دارد." بسیاری از حامیان ترامپ سابقه خوبی در مشارکت انتخاباتی ندارند و معلوم نیست در روز رأی‌گیری حاضر شوند و از ترامپ حمایت کنند.