المپیک ریو دو ژانیرو در برزیل، شب ۳۱ مرداد ماه (اول شهریور به وقت ایران) با حضور نمایندگان کشورها، مناطق و ورزشکاران مستقل از سراسر جهان، در مراسمی به کار خود پایان داد.
ایران در این المپیک به هشت مدال رسید.
اکنون نوبت ورزشکاران است تا خود را برای المپیک توکیو ۲۰۲۰ آماده کنند.
ایران در المپیک ۲۰۱۲ لندن با مجموع ۱۲ مدال (۴ مدال طلا، ۶ نقره و ۲ برنز) در رده هفدهم جدول قرار داشت؛ المپیک لندن بهترین حضور ایران از نظر شمار نشانها بود. از نظر ردهبندی، بهترین جایگاه ایران در سال ۱۹۵۶ در المپیک ملبورن بهدست آمدهاست.
با همه اینها، ریو، نخستین میزبان المپیک در جهان است که یک ورزشکار زن ایرانی در آن مدال گرفته است؛ کیمیا علیزاده نماینده ۵۷ کیلوگرم در تکواندو که تنها ۱۸ سال دارد و صاحب مدال برنز شد. مدالآوری کیمیا علیزاده با واکنشهای گستردهای روبهرو شد و ایرانیان زیادی در شبکههای اجتماعی از آن استقبال کردند.
ایران در عین حال در ریو به نایب قهرمانی رقابتهای کشتی آزاد نیز دست پیدا کرد؛ با یک مدال طلا، یک نقره و یک برنز؛ حسین یزدانی، کمیل قاسمی و حسن رحیمی.
در وزنهبرداری ایران با کیانوش رستمی و سهراب مرادی صاحب دو مدال طلا شد و در کشتی فرنگی دو برنز گرفت: سعید عبدولی و قاسم رضایی.
بهترین نتیجه بازیهای تابستانی ۲۰۱۶ چه از نظر شمار مدال، و رتبهبندی، از آن ایالات متحده شد؛ ۱۲۱ مدال (۴۶ طلا) و رتبه نخست.
پس از آمریکا، بریتانیا (۶۷ مدال، ۲۷ طلا)، چین (۷۰ مدال، ۲۶ طلا) و روسیه (۵۶ مدال، ۱۹ طلا) قرار گرفتند.
میزبان، برزیل، در رده ۱۹ جدوال مدالها قرار گرفت با ۱۹ مدال که هفت طلا در میانشان بود.
در میان کشورهای آسیایی، پس از چین، ژاپن در رده ششم و کره جنوبی در رده هشتم، بهترینها بودند. ازبکستان، قزاقستان و ایران پس از آنها بهترین نتایج را در قاره پهناور بهدست آوردند.
میزبان بعدی بازیهای تابستانی ژاپن است. المپیک ۲۰۲۰ در توکیو برگزار خواهد شد.
ایران فردا