پیش از ظهور گوشیهای هوشمند، اکثر مردم برای رفتن به اینترنت یک گزینه داشتند و آن هم استفاده از کامپیوتر بود. با توجه به اینکه سیستمعامل عمده کامپیوترها نیز ویندوز بود، میتوان گفت بیشتر مردم برای وبگردی از ویندوز استفاده میکردند. اما از قرار معلوم، طی چند سال اخیر اوضاع تغییر کرده است.
مؤسسه StatCounter (شرکت مستقل ارائهدهنده تجزیه و تحلیل وب) با انتشار گزارشی در وبسایت اصلی خود اعلام کرد سیستمعامل اندروید - از لحاظ میزان استفاده کاربران برای رفتن به اینترنت - در حال رسیدن به ویندوز بوده و اگر بههمینمنوال پیش رود، جای تعجب ندارد که درنهایت سال بعد یا هر زمان دیگری، از ویندوز هم پیشی بگیرد.
براساس گزارش mobile، طبق یافتههای شاخه تحقیقاتی مؤسسه StatCounter، در فوریه ٢٠١٧، با وجود اینکه ویندوز - از لحاظ میزان استفاده کاربران برای رفتن به اینترنت - با دراختیارداشتن سهم ٣٦,٨ درصد، در بین سایر پلتفرمها در رتبه نخست جای گرفته، اما اندروید با فاصلهای بسیار کم و با کسب سهمی معادل ٣٧.٤ درصد، در رتبه دوم قرار گرفته است.
بیان این نکته ضروری است که در بین سیستمعاملهای دسکتاپ، ویندوز همچنان با دردستداشتن ٨٤. ١ درصد از سهم استفاده جهانی از اینترنت (در فوریه ٢٠١٧) در رتبه نخست قرار دارد.
بعد از ویندوز نیز سیستمعاملهای (OS X ١١.٦ درصد)، لینوکس (١.٥٣ درصد) و (Chrome OS ٠.٨٣ درصد) قرار دارند. در آمریکای شمالی، ویندوز (در همه نسخهها) در فوریه ٢٠١٧ همچنان با کسب ٤٠.٧ درصد از سهم استفاده از اینترنت، در جایگاه اول بوده و پس از آن iOS و اندروید با دردستداشتن ٢٤.٩ درصد و ٢٠.٣ درصد از سهم مصرف اینترنت، بهترتیب در رتبههای دوم و سوم قرار میگیرند.
در اروپا نیز کموبیش چنین وضعیتی را شاهد هستیم و سهم ویندوز (٥١.٨ درصد) بیش از دو برابر سهم اندروید (٢٣.٥ درصد) است.
اما در آسیا شرایط بهگونهای دیگر بوده و استفاده از اینترنت بیشتر از طریق اندروید صورت میگیرد تا ویندوز، به طوری که سهم اندروید ٥١.٨ درصد بوده ولی سهم ویندوز ٢٩.٨ درصد گزارش شده است. از دیگر یافتههای StatCounter این بود که در دسامبر ٢٠١٦ برای نخستینبار در منطقه آمریکای شمالی، ویندوز ١٠ از ویندوز هفت پیشی گرفت. به گفته ایذان، برای اینکه ویندوز ١٠ بتواند جلوی رشد فزاینده اندروید در همه بازارها را بگیرد، چارهای ندارد جز اینکه شتاب حرکت خود را حفظ کند.
روزنامه شرق