به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، بهمن ۰۷، ۱۳۹۶

"توالت طلایی" هدیه موزه گوگنهایم به ترامپ


ترامپ مایل بود برای تزیین کاخ سفید از موزه گوگنهایم یکی از آثار وان گوگ را به امانت بگیرد. پاسخ مسئولان موزه گوگنهایم به این درخواست منفی بود. اما گفتند در صورت تمایل، می‌توانند "توالت طلایی" را در کاخ سفید نصب کنند.

خبر را ابتدا "واشنگتن پست" منتشر کرد و دیری نپایید که بدل به خبر جنجالی بسیاری از رسانه‌های جهان شد:  آمادگی موزه گوگنهایم برای نصب "توالت طلایی" در کاخ سفید برای استفاده دونالد ترامپ و "فرست لیدی".
دونالد ترامپ مایل بود برای تزئین یکی از سالن‌های کاخ سفید، تابلویی از وان گوگ را از موزه گوگنهایم به امانت بگیرد. صحبت بر سر تابلوی "منظره برفی" این نقاش صاحبنام بود. مسئولان موزه پس از بررسی درخواست کاخ سفید اعلام کردند که چنین چیزی ممکن نیست و در عین حال افزودند که اگر کاخ سفید بخواهد، می‌توانند "توالت طلایی" را برای مدتی نسبتا طولانی در کاخ سفید نصب کنند.
توالتی به نام "آمریکا"
نام این "توالت طلایی" نیز "آمریکا" است. نامی که در کنار یکی از شعارهای اصلی دونالد ترامپ مبنی بر „Make the America great again" (بیایید آمریکا را مجددا بزرگ کنیم)، می‌تواند معنی خاصی بیابد.

این توالت که یکی از آثار هنرمند ایتالیایی، موریزو کاتلان است، از طلای ۱۸ عیار ساخته شده و ارزشی معادل یک میلیون دلار دارد.
هدف از خلق این اثر هنری از یکسو به سخره گرفتن تجمل پرستی ثروتمندان و از سوی دیگر، نقد فرهنگی ناظر بر معامله آثار هنری بوده است.
در نامه مسئول موزه گوگنهایم به کاخ سفید آمده است: «البته این اثر هنری بسیار با ارزش و شکننده است. اما ما توضیحات لازم برای نصب و نظافت آن را نیز همراه با آن ارائه می‌کنیم.»
هنوز کاخ سفید پاسخی به پیشنهاد موزه گوگنهایم نداده است. باید یادآور شد که ترامپ علاقه زیادی به کالاهای لوکس دارد. آپارتمان‌های او در برج ترامپ از همین علاقه او به طلا و تجملات حکایت می‌کنند. حتی ترامپ در کاخ سفید نیز از پرده‌های طلایی استفاده کرده است.
سایت خبری "تاگس‌شاو" وابسته به شبکه یک آلمان ضمن انتشار این خبر می‌پرسد که آیا پیشنهاد موزه گوگنهایم برای تحویل این "توالت آمریکا" ربطی به اظهارات اخیر ترامپ دارد یا نه؟ ترامپ اخیرا، هائیتی، السالوادور و کشورهای آفریقایی را "چاه مستراح" نامیده بود.
دویچه وله