به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



سه‌شنبه، دی ۱۰، ۱۳۹۸

ادلب در آستانه «فروپاشی»

یک زن سوری در حال فرار از نیروهای رژیم اسد در جنوب ادلب، ۲۷ دسامبر ۲۰۱۹
در ادلب، حمله هوایی نظامیان بشار اسد با حمایت روسیه ادامه دارد. صدها هزار تن آواره شده‌اند و فرار مردم از شهرها ادامه دارد. سازمان ملل از گریختن بیش از ۲۵۰ هزار تن در پی حملات ارتش سوریه به ادلب خبر می‌دهد. یک سازمان بین‌المللی می‌گوید صدها هزارتن در معرض آوارگی قرار دارند و ادلب در آستانه فروپاشی.

کمیته بین‌المللی نجات یکشنبه ۲۹ دسامبر / ۸ دی نسبت به فروپاشی در ادلب هشدار داد و اعلام کرد: ادامه خشونت می‌تواند ۴۰۰ هزار تن دیگر را آواره و بی‌خانمان کند.

این هشدار در ادامه گزارشی است که دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل یک روز قبل (شنبه ۲۸ دسامبر/ هفتم دی) منتشر کرد. در این گزارش آمده بود که بیش از ۲۳۵ هزار غیرنظامی در خلال روزهای ۱۲ الی ۲۵ دسامبر ماه جاری در مناطق شمال غربی ادلب سوریه آواره شده‌اند.

نیروهای دولت بشار اسد در سوریه از هفته گذشته، هجوم زمینی به ادلب به عنوان آخرین پایگاه «شورشیان اسلام‌گرا» را آغاز کردند.

شنبه ۲۸ دسامبر دیده‌بان حقوق بشر سوریه از درگیری نظامی محدود در منطقه محاصره شده جنوب شرقی ادلب و حمله هوایی به یک نانوایی در «مسران» خبر داد.

این گروه ناظر بر جنگ سوریه یکشنبه در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده است که از ماه اوت،‌ پس از توافق روسیه و ترکیه بر سر شمال سوریه و آغاز حملات به استان ادلب، دست‌کم یک هزار و ۳۰۷ تن،‌ از جمله صدها زن و کودک در بمباران جنگنده‌های روسی، یا گلوله‌باران و بمب‌های بشکه‌ای رژیم اسد و یا درگیری‌های زمینی کشته شده اند.

هرچه که پیشروی نیروهای بشار اسد که از حمایت نظامی روسیه و ایران نیز برخوردارند، شتاب می‌گیرد، شمار آواره‌گان  نیز افزایش می‌یابد.

ریحانا زوار، مسئول کمیته نجات در شمال غرب سوریه، معتقد است که ادامه محاصره و درگیری نظامی در ادلب می‌تواند به یک فاجعه انسانی بیانجامد.

به گفته او ادامه تهاجم به ادلب ۴۰۰ هزار تن دیگر را آواره و شمار آوارگان سوری در ادلب را به بیش از یک میلیون تن خواهد رساند.

ادلب در مجموع سه میلیون تن جمعیت دارد که براساس گزارش سازمان ملل تنها در دو هفته گذشته بیش از ۲۳۵ هزار تن از آنان آواره شده‌اند.

بیشتر آواره شدگان سوری از ادلب به سمت مرزهای سوریه با ترکیه حرکت می‌کنند.

دولت ترکیه مدت‌ها است که با کنترل شدید مرزهایش مانع عبور پناهجویان سوری می‌شود. اغلب آواره‌گان در کمپ‌های موقت و چادرهای سازمان‌های بین‌المللی اسکان یافته‌اند.

رادیو زمانه