به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، دی ۰۵، ۱۳۹۸

حضور سنگین نیروهای امنیتی در برخی شهرهای ایران و اختلال در اینترنت

هم زمان با فرارسیدن پنجم دی، مصادف با چهلم بسیاری از کشته‌شدگان اعتراض‌های آبان ماه، گزارش ها حکایت از آن دارد که اینترنت موبایل برخی نقاط ایران مختل و فضای بعضی شهرها به طور محسوس امنیتی شده است.
سایت نت‌بلاکس که محدودیت‌های اینترنتی را در سرتاسر دنیا رصد می‌کند می گوید، اینترنت موبایل برخی مناطق ایران از صبح چهارشنبه چهارم دی‌ مختل شده است. 
همچنین ویدیوهایی که در شبکه های اجتماعی منتشر یا به دست بی بی سی فارسی رسیده، از امنیتی شدن فضای شهرهایی مانند تبریز، سنندج، کرمانشاه، اصفهان و شهریار واقع در غرب استان تهران، حکایت دارد.

این تصاویر نشان می دهد که نیروهای امنیتی و انتظامی سوار بر خودرو و موتورسیکلت در سطح خیابان ها به گشت زنی مشغولند. همچنین در چند مورد صدای تیراندازهایی شنیده می شود که به نظر می رسد هوایی بوده باشد.

مقام‌های امنیتی و قضایی ایران در ظرف چند روز گذشته فشار بر خانواده‌های کشته شدگان و منتقدان را افزایش داده و از جمله خانواده پویا بختیاری را بازداشت کرده‌اند. خانواده بختیاری از مردم دعوت کرده بودند که پنجشنبه در آرامستان سکینه در کرج در مراسم چهلم او شرکت کنند.

"دستور مراجع امنیتی"
خبرگزاری ایلنا روز چهارشنبه به نقل از "یک منبع آگاه در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات" گزارش داد که دسترسی به اینترنت تلفن‌های همراه در چند استان قطع شده است.

ایلنا در گزارش خود "از قطع ترافیک بین‌الملل خطوط تلفن‌های همراه در چند استان به دستور مراجع امنیتی" خبر داد. مخاطبان بی ‌بی‌ سی فارسی هم از شهرهای مختلف گزارش دادند که اینترنت خانگی آنها قطع یا دچار کندی و اختلال شده است.

اما جمال هادیان، رئیس روابط عمومی وزارت ارتباطات در توییتی نوشت که دستوری از سوی "قوه قضاییه و یا سایر مراجع ذیصلاح" برای قطع اینترنت در روز پنجم دی ماه صادر نشده است.

او سخنان منتسب به وزیر ارتباطات مبنی بر وجود دستوری در این زمینه را تکذیب کرد و نوشت "فیک‌نیوزها مشغول کارند."

ایلنا به نقل از منبع خود در وزارت ارتباطات گزارش داده بود که محدودیت دسترسی به اینترنت شامل "ترافیک داخلی" نمی‌شود و مربوط به "ترافیک بین‌الملل خطوط تلفن‌های همراه است."

این خبرگزاری همچنین از احتمال افزایش تعداد استان‌هایی خبر داده بود "شامل قطع ترافیک بین‌الملل خطوط تفلن‌های همراه می‌شوند."

با این حال، روابط عمومی شرکت ایرانسل گفت: "در حال حاضر خدمات شبکه اینترنت ثابت ایرانسل اعم از ترافیک داخلی و بین‌المللی، همچنین خدمات مکالمه و پیامک، در سراسر کشور برقرار است."

حکومت ایران در جریان اعتراض‌های آبان ماه در اقدامی بی‌سابقه دسترسی به سرویس‌های اینترنتی در سرتاسر ایران را به مدت حدود ده روز قطع کرد.

مقام‌های دولتی در آن زمان اعلام کردند که قطع اینترنت با دستور شورای امنیت کشور و مقام‌های امنیتی صورت گرفته است.

قطع اینترنت در جریان اعتراض‌ها با سانسور شدید خبری درباره پوشش ناآرامی‌ها همراه بود.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، روز چهارشنبه در مصاحبه ای با شبکه فرانس ۲۴ از قطع اخیر اینترنت در ایران دفاع کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای کدخدایی در پاسخ به این سوال که آیا آن اقدام تصمیم درستی بود و انجام این کار به هزینه‌اش می‎ارزید گفت: "اگر در یک جاده یا بزرگراهی تروریست‌ها بیایند و اقداماتی انجام دهند، شما اولین کاری که می‌کنید چیست و آن جاده را چه کار می‌کنید؟"

او افزود: "آن جاده را می‌بندید."