وزارت اطلاعات ایران روز شنبه، ۱۱ مردادماه، در اطلاعیهای اعلام کرده است که جمشید شارمهد، مسئول گروه مخالف جمهوری اسلامی به نام تندر، را «در پی عملیاتی پیچیده» بازداشت کرده است. در این اطلاعیه که روز شنبه منتشر شد، اشاره نشده که این عملیات پیچیده در کجا انجام شده، ولی ادعا شده که آقای شارمهد «از آمریکا علمیات مسلحانه و خرابکارانه» را هدایت میکرد.
وزارت اطلاعات ایران همچنین اعلام کرده است که در سالهای اخیر ماموران وزارت اطلاعات برخی «عملیات»های این گروه مانند «منفجر کردن سد سیوند شیراز، انفجار بمبهای سیانوری در نمایشگاه کتاب تهران و منفجر کردن حرم» آیتالله خمینی را «ناکام» گذاشتهاند.
در این اطلاعیه جزئیات بیشتری درباره این ادعاها مطرح نشده است.
وزارت اطلاعات همچنین آقای شارمهد را به طراحی «عملیات انفجار در حسینیه سیدالشهدای شیراز» در سال ۸۷ متهم کرده است.
اشاره این اطلاعیه به انفجار ۲۴ فروردین سال ۸۷ در این حسینیه باز میگردد که منجر به کشته شدن ۱۴ نفر شد.
بنابه برخی گزارشهای رسانهای، آقای شارمهد مسئولیت این انفجار را پذیرفته است.
مقامهای قضایی ایران در آن زمان از بازداشت سه نفر به نامهای محسن اسلامیان، علی اصغر پشتر، و روزبه یحییزاده خبر دادند و ۲۱ فروردین سال ۸۸ این سه نفر به به اتهام «محاربه و افساد فیالارض از طریق عضویت و همکاری مؤثر در گروهک محارب و ملحد و ضد نظام اسلامی» یعنی «انجمن پادشاهی ایران» و نیز «تهیه و ساخت بمب و مشارکت در بمبگذاری حسینیه سیدالشهدا شیراز» به دار آویخته شدند.
علاوه بر این، در تابستان سال ۸۸ نیز مقامهای قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی، در جریان بازداشتها و دادگاههای مربوط به اعتراضهای پس از انتخابات سال ۸۸، از صدور حکم اعدام برای محمدرضا علی زمانی و آرش رحمانیپور خبر دادند.
حکم اعدام این دو نفر به اتهام عضویت در انجمن پادشاهی و بمبگذاری در مسجد سیدالشهدای شیراز صادر و اجرا شد.
در آن زمان روند برگزاری این دادگاهها و صدور احکام اعدام برای این افراد به طور گستردهای مورد انتقادهای نهادهای حقوق بشری بینالمللی قرار گرفت.
اعمال شکنجه برای اعترافگیری، اتهامات بدون سند و برگزاری دادگاههای نمایشی از جمله مواردی بوده است که در پرونده این متهمان مورد توجه نهادهای حقوق بشری قرار گرفت.
سابقه و حاشیههای فعالیت گروه تندر
گروه تندر یا انجمن پادشاهیخواهی ایران خود را یک گروه سیاسی معرفی میکرد که خواستار برقراری نظام پادشاهی با انتخاب پادشاهی جدید از میان مردم ایران، «با رأی مردم» هستند.
این گروه توسط فتحالله منوچهری با نام مستعار فرود فولادوند بنیان نهاده شد که از سال ۱۳۸۰ فعالیتهای سیاسی و رسانهای خودش را شروع کرده بود.
آقای فولادوند در زمستان سال ۸۵ در ترکیه ناپدید شد. بر اساس گزارش سازمان عفو بینالملل آقای فولادوند به همراه دو نفر دیگر روز ۲۷ دی ۱۳۸۵ در استان حکاری ترکیه در نزدیکی مرکز ایران ناپدید شدند.
در گزارش سازمان عفو بینالملل تاکید شده بود که افراد ناپدید شده به احتمال زیاد در یکی از بازداشتگاههای وزارت اطلاعات در تهران زندانی هستند. با این حال پس از گذشت ۱۴ سال دقیقا مشخص نیست که آقای فولادوند و همراهانش چه سرنوشتی داشتهاند و در کجا هستند.
پس از ناپدید شدن آقای فولادوند، وبسایت تندر با مسئولیت جمشید شارمهد، فعالیت رسانهای بیشتری نسبت به سایر اعضای این گروه داشت و مسئولیت انفجار شیراز را نیز بر عهده گرفت.
آذرماه سال ۸۹ پس از افزایش فعالیتهای جمشید شارمهد، گزارشهایی درباره تلاش و برنامهریزی وزارت اطلاعات ایران برای ترور او منتشر شد.
در آن زمان خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت که محمدرضا صادقنیا، مامور وزارت اطلاعات ایران متهم به تلاش برای ترور علیرضا نوریزاده، روزنامهنگار و جمشید شارمهد بوده است.
آقای صادقنیا برای مدت کوتاهی در آمریکا بازداشت شد و پس از آزادی به ایران بازگشت.
در طول سالهای گذشته، فعالیتها و ارتباط سایت تندر با انجمن پادشاهی با واکنشهایی در خارج از کشور مواجه شده است.
رزیتا منطقی، سخنگوی انجمن پادشاهی مهرماه ۹۲ اعلام کرد که مشی این انجمن مشی مسلحانه نیست و سایت تندر نیز هیچ ارتباطی با آن ندارد.
با این حال گروه تندر در سالهای اخیر مسئولیت برخی رویدادهای دیگر از جمله ترور مسعود علیمحمدی، دانشمند هستهای ایران و همچنین کشته شدن مجتبی احمدی، عضو سپاه کرج که از او به عنوان «فرمانده ارتش سایبری ایران» نام برده شده را بر عهده گرفت ولی مقامهای امنیتی و قضایی ایران نقش این گروه را تکذیب کردند.
پروندههای متعدد انجمن پادشاهی ایران
یک پرونده جنجالی مربوط به گروه تندر، ماجرای بازداشت وحید صیادی نصیری است که آذرماه ۹۷ پس از بازداشت در زندانی در قم به علت اعتصاب غذا درگذشت.
مقامهای قضایی ایران بدون توضیح درباره علت بازداشت مجدد آقای نصیری و همچنین بیتوجهی به اعتصاب غذای او، ادعا کردند که او سابقه فعالیت در گروه تندر را داشته است.
در سالهای اخیر پروندههای متعدد دیگری مانند صدور حکم ده سال زندان برای حامد روحینژاد، ۱۵ سال زندان برای امیررضا عارفی، ۱۲ سال زندان برای رضا خادمی، بیش از ۱۱ سال زندان برای ماهان محمدی، ۱۰ سال زندان برای حسین سپنتا، ۱۵ سال زندان برای احمد کریمی و ۱۲ سال زندان برای رضا عبدالحسینی که همگی متهم به عضویت در انجمن پادشاهی بودند، مطرح بوده است.
مقامهای قضایی ایران همچنین در پرونده زهرا بهرامی که به اتهام حمل مواد مخدر در بهمن ۸۹ اعدام شد، او را متهم به عضویت در انجمن پادشاهی کردند که این ادعا از سوی انجمن پادشاهی رد شد.
رادیو فردا
روزنامه جوان: جمشید شارمهد در تاجیکستان بازداشت شده است.
روزنامه جوان، نزدیکبه سپاه پاسداران، مدعیشده جمشید شارمهد، سرکرده «گروه تندر یا همان انجمن پادشاهی ایران که از خاک امریکا عملیاتهای تروریستی در خاک ایران را هدایت میکرد»، جمعه ۱۰ امرداد ۹۹ به دست نیروهای وزارتاطلاعات در تاجیکستان دستگیر شده است.