آمار واقعی 'بیست برابر' است
محمدرضا محبوبفر، عضو ستاد مقابله با کرونا میگوید بر اساس "ملاحظات سیاسی و امنیتی"، آمار کرونا "قطعا مهندسیشده به جامعه تزریق میشوند." او گفت آمار مبتلایان و فوتیهای وزارت بهداشت "یکبیستم" آمار واقعی است.
آقای محبوبفر به روزنامه جهان صنعت گفت "اختلافنظرها میان اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا و هیات دولت جدی است" و کاهش آمار جانباختگان در روزهای اخیر "موقتی" است و "خوشخیالی کاذب برای دولت و مردم" ایجاد کرده است.
او گفت: "دقیقا یک ماه قبل از اعلام رسمی ظهور کرونا در کشور یعنی در اوایل دیماه اولین بیمار مبتلا به کرونا مشاهده شده است. ولی آن زمان دولت به دلایل سیاسی و امنیتی پنهانکاری کرد و بعد از مراسم ۲۲ بهمن و انتخابات مجلس بالاخره دولت تصمیم گرفت شیوع کرونا در کشور را اعلام کند."
پیشتر تحقیق بیبیسی فارسی بر اساس یافتههای ژنتیکی و همهگیرشناسی به این نتیجه رسیده بود که ویروس کرونا دستکم در ابتدای دی و حتی پیش از آن وارد ایران شده است.
علاوه براین، تحقیق بیبیسی فارسی بر اساس دادههای پزشکی و فهرست موارد قطعی و مشکوک که از ایران به دستش رسیده بود به این نتیجه رسید که از آغاز شیوع کرونا در ایران پنهانکاری و لاپوشانی شده است.
این بررسی نشان میداد تا پایان تیر ماه آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران به ۴۲ هزار نفر، نزدیک سه برابر آمار رسمی و کل مبتلایان به بیشتر از ۴۵۰ هزار نفر، یعنی به بیش از یک و نیم برابر آمار رسمی میرسیده است. بر اساس این اطلاعات، اولین فوت ناشی از کرونا دوم بهمن بوده است.
تحقیقات بیبیسی همچنین نشان میداد که شمار جانباختگان کرونا در ایران در زمستان گذشته میتواند تا پنج برابر آمار رسمی باشد.
آقای محبوب فر گفت "اطلاع رسانی شفاف" و "ارادهای برای کنترل کرونا وجود ندارد" و اگر وضع به همین منوال پیش برود و موازین بهداشتی رعایت نشوند، "با فرارسیدن شهریور و آغاز پاییز"، موج "بعدی" میتواند تعداد فوتیها را "چهاررقمی" کند.
به گفته آقای محبوب فر "در حال حاضر شصت درصد از افراد جامعه، خودشان را مقید به رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، بهداشت فردی و حفظ فاصله فیزیکی میدانند".
او گفت در روز عید غدیر و سه روز برگزاری کنکور کارشناسی ارشد، به دلیل ازدحام مردم برای گرفتن نذری یا ازدحام داوطلبان کنکور و خانوادههای آنها، حتی سی درصد پروتکلها رعایت نشده است.
آقای محبوبفر همچنین گفت آزمایش کرونا در ایران بیشتر نشده و "به دلیل کمبود امکانات و تجهیزات، برای افراد بالای شصت سال، افراد دارای بیماری زمینهای و حساس انجام میشود" و بقیه باید به آزمایشگاههای خصوصی مراجعه کنند که هزینه آن "حدود ۳۰۰ هزار تومان" است، هر چند که "بسیاری" آزمایشگاهها "بازار سیاه" درست کردهاند و "تا یک میلیون تومان" هم میگیرند.
او گفت شرایط کشور از نظر کرونا "عادی نیست" اما در کل "نسبت به روزهای گذشته بهتر شده است." با این حال اقای محبوبفر تاکید کرد که کلیه تجمعها باید تا اطلاع ثانوی لغو شوند از جمله دورهمیهای خانوادگی، مناسبتهای مذهبی، عروسی و عزاداری چرا که فرد مبتلا به کرونا، "اگر بدون حفاظت در مجامع عمومی حاضر شود، میتواند بیش از ۴۰۰ نفر را مبتلا کند."
به گفته این عضو ستاد ملی مقابله کرونا، "بخش زیادی از مردم خواهان لغو کنکورهای سراسری یا برگزاری مراسم عزاداری به صورت مجازی هستند اما ظاهرا منافع عدهای به گونهای است که به دولت فشار آوردهاند که برخی محدودیتها اعمال نشوند."
بی بی سی فارسی