رفسنجانی، نفر اول مجلس خبرگان رهبری شد |
هرچه بود تمام شد
هاشمی رفسنجانی در نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت، هر چه بود و هر چه شد تمام شد و اینک دوران تلاش برای ساختن کشور است.
نتایج مقدماتی مجلس خبرگان در تهران بیانگر تفوق رفسنجانی، (نفر اول) و روحانی (نفر دوم) است.
احمد جنتی و محمد یزدی جزء منتخیین هستند اما هر یک در این لیست شانزده نفری در ردهای قرار گرفتهاند: جنتی نفر دهم و یزدی نفر دوازدهم شدهاند.
رسانههای نزدیک به محافل امنیتی و نظامی در به روز رسانی آخرین شمارش انتخابات مجلس، پیوسته از تفوق اصولگرایان مینویسند.
قطعیت حضور ۱۰۴ نماینده مجلس
تسنیم در ساعت ۱۹ به وقت ایران نوشت: «حضور ۱۰۴ نماینده در مجلس دهم قطعی است که تا این لحظه ۶۰درصد اصولگرا، ۲۵درصد اصلاحطلب و ۱۵درصد اعتدالگرا-مستقل هستند.» خبرگزاری فارس نیز نوشت، شمارش آرای بیش از ۴۰هزار صندوق رای، بیانگر آن است که قریب ۶۰درصد راهیافتگان قطعی به پارلمان اصولگرا هستند. فارس با تفکیک نیروهای اصلاحطلب و اعتدالی از یکدیگر و افزودن نامزدهای "مستقل" به صف اصولگرایان چنین آماری به دست داده است.
رفسنجانی: به هماهنگی نیاز داریم
هاشمی رفسنجانی در آخرین نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت به هماهنگی مثالزدنی نیاز داریم که این انتخابات طلیعه و مقدمه آن بود: «چون هر چه بود و هر چه شد، تمام شد و نباید به مباحث اختلاف برانگیز دامن زده شود زیرا دوران پس از انتخابات دوران تلاش برای ساختن کشور است.»
رفسنجانی حضور ۳۲ میلیون نفری و مشارکت بیش از ۶۰درصدی را سرمایه ارزشمندی برای نظام خواند.
نمایندگان زن: بین ۱۲ تا ۱۸ نفر
خبرگزاری مهر مینویسد، با توجه به مسجل شدن راهیابی پنج زن به مجلس از حوزههای کرمان، قزوین، نیشابور، کنگان و مبارکه و راهیابی چهار زن دیگر به دور دوم رقابتها، حضور دستکم ده زن در مجلس دهم قطعی است. مهر نوشت: «با توجه به حضور حداقل ۵ زن در هر یک از فهرستهای ۳۰ نفره، میتوان انتظار داشت این تعداد نیز از حوزه تهران به مجلس دهم راه یابند. همچنین از آنجا که در فهرست پیشتازان حوزه انتخابیه مشهد نام یک زن دیده میشود، میتوان احتمال داد که مردم مشهد نیز پس از دوره نهم که تمامی منتخبان مرد بودند، بار دیگر به یک زن اعتماد کنند.»
مهر پیشبینی حضور ۱۲ تا ۱۸ زن در مجلس دهم را منطقی دانسته است. در مجلس نهم ۹ زن نماینده حضور داشتند. بالاترین رقم نمایندگان زن مربوط به مجلس پنجم است با ۱۴ نماینده.
برتری اصلاحطلبان شیراز
بهرام پارسایی و فرجالله رجبی، دو نامزد اصلاحطلب شیراز، توانستهاند اکثریت لازم آرا را کسب کنند و چهار نفر دیگر به دور دوم راه یافتهاند. از این چهار نفر، دو نامزد گرایش اصلاحطلبی دارند. خبرگزاری مهر نوشت به این ترتیب اصلاحطلبان در شیراز دست بالا را دارند.
دور دوم: نیمه دوم فروردین یا نیمه اول اردیبهشت
رحمانی فضلی، وزیر کشور گفت تاریخ احتمالی برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس نیمه دوم فروردین یا نیمه اول اردیبهشت ۹۵ خواهد بود. او در مورد زمزمه انتقال جمعیت به شهر تهران تاکید کرد که انتقال از شهری به شهر دیگر در مرحله اول انتخابات مجاز است اما اگر این کار سازماندهی شده باشد تخلف است: «جز سه مورد ما دیگر موردی در این باره نداشتیم که در این مورد در منطقه حسن آباد بود و پلیس راه اتوبوسها را باز گرداند.»
وزیر کشور اعلام کرد که رهنورد و موسوی رای دادند اما در مورد کروبی چنین نشد چون ساعت رایگیری تمام شده بود. خانواده مهدی کروبی اعتراض کردهاند که با وجود سه مرتبه تمدید زمان رایگیری، صندوق سیار به محل حصر او برده نشد.
سوادکوه: بالاترین نرخ مشارکت
استاندار مازندران گفت سوادکوه شمالی با ثبت بیش از ۹۸درصد مشارکت، رکورد مشارکت در کشور را رقم زده است. خبرگزاری ایسنا به نقل از ربیع فلاح جلودار نوشت: «در مازندران دو میلیون و ۲۳۵هزار نفر واجد شرایط رای دادن بودند و میانگین مشارکت در استان ۷۲ درصد برابر با یک میلیون و ۷۴هزار نفر بوده است.
دویچه وله