به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، مرداد ۱۷، ۱۳۹۵

مادر شهرام امیری، کارشناس هسته‌ای زندانی: پسرم اعدام شد / تایید اعدام شهرام امیری از سوی سخنگوی قوه قضاییه

شهرام امیری هنگام بازگشت به ایران مورد استقبال مقامات ایران از جمله حسن قشقاوی قرار گرفت 

مادر شهرام امیری گفت که او در آخرین دیدار با پسرش از او شنیده که قرار است به زودی اعدام شود.
او گفت که فرزندش چهارشنبه ۱۳ مرداد در مکانی نامعلوم اعدام شد.
خانم امیری می‌گوید جسد فرزندش را ماموران امنیتی به کرمانشاه برده بودند. او توضیح داد که جسد فرزندش را دیده و بر گردن او اثر طناب دار بوده است.
تاکنون هیچ مقام قضایی و رسانه‌های داخلی در ایران در این باره خبری منتشر نکرده‌اند.

شهرام امیری که بود؟

در اوایل تابستان ۱۳۸۹ انتشار چندین ویدئوی متناقض منجر شد تا نام شهرام امیری در رسانه‌ها مطرح شود.
او ابتدا در یک ویدئو اعلام کرده بود که برای تحصیل به آمریکا پناهنده شده و پس از آن در ویدئو دیگری اعلام کرده بود طی سفر حج در عربستان ربوده شده است.
شهرام امیری پس از بازگشت به ایران با حضور در چند برنامه تلویزیونی با بیان جزئیات چگونگی ربایش خود از عربستان توسط سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا ، اعلام کرد که به «مدد الهی و یاری چند دوست معتمد از ایران»، توانسته از دست سازمان سیا و اف بی‌ آی بگریزد و به دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن پناه ببرد.
شهرام امیری، کارشناس فیزیک هسته‌ای که به ایالات متحده آمریکا رفته بود، در سال ۱۳۸۹ از آمریکا به ایران بازگشت.
به گفته خانواده او، چهار ماه پس از بازگشت به ایران «ابتدا مقام‌های قضایی او را در یک خانه امن در شرق تهران نگهداری می‌ کردند که دو بار نیز به وی اجازه داده بودند در آخر هفته با خانواده اش در یک مجتمع تفریحی – فرهنگی به نام «طلاییه» در شمال شرق تهران دیدار داشته باشد».
خانواده او می‌گویند که تماسشان با امیری یک ماه بعد قطع شد و او را به یک سلول انفرادی منتقل کردند.
به روایت این خانواده، آنها با وجود مراجعه به دفتر رهبر ایران و رئیس مجلس نزدیک به دوسال با او هیچ ملاقاتی نداشتند.
به روایت یک عضو خانواده امیری که نخواسته بود نامش فاش شود، همسر او در یکی از پیگیری‌هایش در دادگاه شهرام امیری را به طور اتفاقی درحالی می‌بیند که او توان حرکت نداشته و دو نفر زیر بغل او را گرفته بودند. شهرام امیری فریاد می‌زده یک ماه است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد.
خانواده او تأیید کرده بودند که شهرام امیری در زندان حشمتیه تهران، مورد شکنجه‌های روحی و جسمی قرار گرفت و در این دوران یک‌بار نیز به مدت یک هفته، در بیمارستان ۵۰۴ ارتش در تهران بستری بود.
زندان «حشمتیه» یکی از زندانی‌های امنیتی متعلق به ارتش ایران است که با درجه بالای امنیتی طبقه‌بندی می‌شود.
همان زمان روزنامه واشنگتن پست از قول مقام‌های آمریکایی نقل کرده که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، بیش از پنج میلیون دلار به این متخصص هسته‌ای پیشنهاد کرده بود تا او در ازای آن، اطلاعاتی در مورد برنامه هسته‌ای ایران را در اختیار این سازمان قرار دهد.
رسانه‌های آمریکایی این اطلاعات را مربوط به احداث یک مرکز جدید غنی‌سازی اورانیوم در نزدیکی قم دانسته‌‌ بودند که توسط شهرام امیری به آمریکا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منتقل شده بود.
خانواده او تیرماه ۹۳ به سحام نیوز گفته بودند که شهرام امیری در بازداشتگاه پادگان جی است و دست به اعتصاب غذا زده است.
اکنون خبر اعدام او در حالی اعلام می‌شود که در سال ۱۳۹۱خانواده امیری از محکومیتش به ده سال زندان و پنج سال تبعید به شهرستان خاش، به اتهام «تماس و برقراری ارتباط مجرمانه با کشورهای متخاصم و اقدام علیه امنیت ملی و در اختیار گذاردن اطلاعات طبقه بندی شده به دشمن» خبر داده بودند.
حکم او توسط شعبه هفتم دادگاه نظامی‌‌ تهران صادر شده بود.
رادیو زمانه 

تایید اعدام شهرام امیری از سوی سخنگوی قوه قضاییه 

سخنگوی قوه قضاییه ظهر امروز در نشست خبری خود اجرای حکم اعدام شهرام امیری را تائید کرد.
به گزارش تيك ؛ حجت الاسلام و المسلمین اژه ای گفت: وی در دادگاه اولیه به حکم اعدام محکوم شده بود و در دیوان عالی نیز این حکم تائید شده بود.
وی در صدمین نشست خبری‌اش با خبرنگاران در مورد اجرای حکم اعدام شهرام امیری گفت: یکی دیگر از مسائلی که باید در ارتباط با آن توضیح دهم مجازات کردن شهرام امیری است. این فرد با توجه به دسترسی که به اسرار سری نظام داشته است با دشمن متخاصم و شیطان بزرگ آمریکا وصل بوده و اطلاعات به کلی سری و پنهانی کشور را در اختیار آن‌ها قرار می داده است.
وی ادامه داد: یکی از رودست‌هایی که آمریکایی‌ها از سیستم اطلاعاتی کشورمان خورده‌اند در مورد همین پرونده بود آن‌ها تصور می‌کردند که ایران از ارتباطات این فرد خبر ندارد.
وی اظهار کرد: آن‌ها فکر می‌کردند که ایران نمی‌داند آن‌ها با چه برنامه‌ای این شخص را به عربستان بردند و بعد از آن‌جا به بیرون منتقل کردند. آن‌ها فکر می‌کردند که این اقدامات از چشم سیستم اطلاعاتی کشور ما پوشیده است در حالی که این اقدامات زیر ذره بین ما بود.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: بعد از این‌که این فرد به آن شکل به اصطلاح به ایران آمد طبق قانون در جلسات متعددی با حضور وی اتهام اش مورد بررسی قرار گرفت و محاکمه شد. حکم بدوی که در مورد وی صادر شده بود مورد اعتراض او قرار گرفت و دیوان کشور با وسواس حکم وی را بار دیگر مورد بررسی قرار داد.
وی تصریح کرد: به این خاطر می‌گویم با وسواس این حکم مورد بررسی قرار گرفت چون در مورد جاسوسان در پاره‌ای از موارد آن‌ها به اعدام محکوم می‌شوند و در پاره ای از موارد حکم حبس برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود که حداقل آن ده سال است. با توجه به این‌که حکم اعدام برای وی در نظر گرفته شده بود دیوان این حکم را با وسواس تمام مورد بررسی قرار داد و سپس آن را تائید کرد.
وی ادامه داد: ما دوست داریم که همه مجرمان از کار خود پشیمان شوند و مجازات نشوند ولی با کمال تاسف این فرد از فرصتی که بعد از حکم در این ارتباط در اختیار او گذاشته شده بود استفاده نکرد و نه تنها جبران نکرد بلکه سعی کرد از درون زندان اطلاعاتی را به دروغ به بیرون منتقل کند.
محسنی اژه‌ای با تاکید بر این‌که «وی بعد از طی مراحل قانونی به مجازات رسیده است» افزود: یک دروغ از سوی اطرافیان وی منتشر شده است مبنی بر این‌که وی از سوی دادگاه به ده سال زندان و تبعید محکوم شده است در حالی‌که این درست نیست و چنین مجازاتی برای وی درنظر گرفته نشده بود و از همان ابتدا مجازات اعدام از سوی دادگاه برای وی در نظر گرفته شده بود که این حکم در دیوان عالی کشور نیز تائید شد.
خبرگزاری ایسنا