قرار است آنگ سان سوچی، رهبر سابق مخالفان میانمار و وزیر خارجه فعلی این کشور، به زودی از آمریکا دیدن کند. مقامات آمریکایی میگویند در آستانه این سفر اوباما در حال بررسی رفع یا کاهش تحریمها علیه میانمار است.
در آستانه دیدار آنگ سان سوچی، وزیر خارجه میانمار از کاخ سفید، گفته میشود باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، لغو یا تسهیل تحریمها علیه این کشور را بررسی میکند. این خبر را چندین مقام آمریکایی که نخواستهاند نامشان فاش شود به خبرگزاری رویترز دادهاند. کاخ سفید از اظهارنظر در اینباره خودداری کرده است.
به گفته منابع رویترز، بن رودس، معاون مشاور رئیس جمهور آمریکا در امور امنیت ملی، در دیدار اخیر خود از کنگره در هفته گذشته اعلام کرده است که اوباما در فکر کاهش تحریمها علیه میانمار یا لغو کل آنها است.
یکی از نمایندگان کنگره در این ارتباط به رویترز گفت: «اگر آنگ سان سوچی بگوید میخواهم همه تحریمها را لغو کنید، بعید میدانم روسای ما جواب منفی دهند.» بنابراین به نظر میرسد اکنون این موضوع به آنگ سان سوچی برمیگردد که او خواستار رفع چه اندازه از تحریمها است.
آنگ سان سوچی دارنده جایزه نوبل و سیاستمدار دمکراسیخواه میانمار که ۱۵ سال در کشور خود در حبس خانگی بوده است یکی از حامیان سرسخت تحریمهای غرب علیه میانمار برای تحت فشار قرار دادن نظامیها در این کشور برای تغییرات سیاسی بوده است.
بیشتر بخوانید: عفو دهها زندانی سیاسی در برمه
این سیاستمدار ۷۰ ساله که پس از تغییرات سیاسی کشورش وزیرخارجه میانمار شده است اکنون در تلاش برای برقراری توازنی میان رفع برخی از تحریمها برای بهبود شرایط اقتصادی کشور و حفظ فشار بر ژنرالها برای ادامه روند باز شدن فضای سیاسی است.
واشنگتن مشتاق است تا روابط خود با میانمار را گسترش دهد تا با رشد اقتصادی چین در آسیا مقابله کند. در صورت ایجاد زمینههای سرمایهگذاری در میانمار، این کشور به برنامه "نظام مزایای عمومی" وارد خواهد شد که ارتباطات اقتصادی بدون گمرک با کشورهای فقیر یا در حال توسعه را ممکن میکند.
بیشتر بخوانید: پروژه چین برای "تسخیر جهان"
آنگ سان سوچی قرار است در اواسط ماه جاری میلادی (۱۴ و ۱۵ سپتامبر) در سفر به واشنگتن با باراک اوباما، جو بایدن، معاون رئیسجمهوری آمریکا، برخی از نمایندگان کنگره و همچنین رهبران تجاری آمریکا دیدار و گفتوگو کند. این دیدار نخستین دیدار وی از واشینگتن پس از قدرتگیری حزب "لیگ ملی برای دموکراسی" در میانمار است.
"حزب لیگ ملی برای دموکراسی" در انتخابات نوامبر سال گذشتهی میلادی که اولین انتخابات آزاد پس از کودتای نظامی سال ۱۹۶۲ در میانمار بود، به پیروزی چشمگیری بر حزب "همبستگی و توسعه" دست یافت. حزب "همبستگی و توسعه" از پشتیبانی کامل نظامیان برخوردار است.
اوباما پیش از این چندین بار برخی از تحریمها علیه میانمار را لغو کرده است. با اینهمه هنوز بسیاری از تحریمها به قوت خود باقیاند. دیدبان حقوق بشر روز جمعه از آمریکا خواست تا از رفع تحریمها علیه میانمار پرهیز کند تا فشار بر نظامیان در این کشور برای اصلاحات سیاسی ادامه یابد.
آنگ سانسوچی خود در رابطه با سکوت در برابر کشتار و خشونت بر مسلمانان در این کشور با انتقادات زیادی مواجه است.
دویچه وله