پاپ فرانسیس در جریان یک مراسم مذهبی در رم "مادر ترزا" را قدیس اعلام کرد. مادر ترزا به خاطر خدمات انساندوستانهاش محبوبیت زیادی در میان کاتولیکها داشت. او که برنده جایزه نوبل صلح نیز بود، در سال ۱۹۹۷ درگذشت.
۱۹ سال از درگذشت مادر ترزا، راهبه کاتولیک آلبانیایی میگذرد. مادر ترزا با نام اگنس گونجا بویاجیو، در سال ۱۹۱۰ در اسکوپیه (پایتخت مقدونیه کنونی) به دنیا آمد. وی در جوانی به هندوستان رفت و به عنوان معلم مشغول به کار شد. در سال ۱۹۳۱ به عنوان راهبه قسم یاد کرد و نام "ترزا" را برای خود برگزید.
در سال ۱۹۵۰ مادر ترزا به همراه چند راهبه دیگر بنیاد خیریهای را برای کمک به فقرا در کلکته تأسیس کرد.
مادر ترزا به دلیل فعالیتهای انساندوستانهاش شهرت و محبوبیت زیادی داشت. وی با افراد مشهوری همچون شاهزاده دایانا، باب گلدوف (خواننده بریتانیایی) و رونالد ریگان (رئیسجمهور پیشین آمریکا) دیدار کرد.
در سال ۱۹۷۹ مادر ترزا جایزه نوبل صلح را دریافت کرد. او در سن ۸۷ سالگی چشم از جهان فروبست. شش سال پس از درگذشت وی، مادر ترزا در مراسمی در رم که ۳۰۰ هزار نفر در آن شرکت داشتند، از طرف پاپ ژان پل دوم آمرزیده شناخته شد.
اواخر سال گذشته پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، شفا یافتن مردی برزیلی از یک عفونت مغزی وخیم را به عنوان معجزهای از سوی مادر ترزا به رسمیت شناخت. این مرد برزیلی و همسرش گفته بودند که به درگاه این راهبه دعا کرده بودند.
بیشتر بخوانید: مادر ترزا به عنوان قدیس معرفی میشود
پیش از این نیز یک زن هندی که توموری را در شکم داشت، گفته بود که مادر ترزا او را شفا داده است.
مادر ترزا نه تنها هواداران بسیار، بلکه منتقدان زیادی نیز دارد. دریافت کمکهای مالی از افراد مستبد، عدم شفافیت مالی و نیز نحوه اداره مرکز بهداشتی وی در هند از جمله انتقاداتی است که به او وارد میشود.
دسامبر سال گذشته پاپ فرانسیس با امضای فرمانی نسبت معجزه به مادر ترزا را به رسمیت شناخت و به این ترتیب راه برای قدیس شدن وی را هموار کرد.
روز یکشنبه (۴ سپتامبر/ ۱۴ شهریور) در یک مراسم عشای ربانی در میدان سنت پیتر رم در واتیکان پاپ، مادر ترزا را قدیس اعلام کرد.
دویچه وله
مراسم عشای ربانی در میدان سنت پیتر رم در واتیکان در روز یکشنبه