به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، مرداد ۲۵، ۱۳۹۹

تنش در مرز کانادا و آمریکا؛ 'آمریکایی‌ها به خانه‌تان برگردید'

 

طاق صلح که در سال ۱۹۲۱ بنا شد.، نماد و یادبود پیمان صلح گنت برای پایان جنگ در سال ۱۸۱۲ و رابطهٔ صلح‌آمیز 
کانادا و آمریکاست.
همچنان که همه‌گیری بیماری کرونا ایالات متحده را در می‌نوردد، کانادایی‌ها بیش از پیش نسبت به انتقال بیماری از طریق بازدیدکنندگان و مسافران از آن سوی مرز حساس می‌شوند. طاق‌ صلح با ۲۰ متر ارتفاع که در مرز بلاین، واشنگتن و سوری، بریتیش‌کلمبیا قرار گرفته است یادمان و شاهدی بر پیوند نزدیک میان کانادا و آمریکاست.

بر یک طرف این بنا نوشته شده است:"باشد که این دروازه‌ها هرگز بسته نشود" که یادآور حدود ۸۸۹۱ کیلومتر مرز غیر‌نظامی است که دو کشور را از هم جدا می‌کند.

تا صد سال این کلام در نظر گرفته شده بود تا اینکه همه‌گیری جهانی ویروس کرونا به طور جدی مرزها را به مدت نامحدودی بست.

بسته شدن مرزها از ۲۱ مارس شروع شد و هر دو دولت در مورد آن توافق کردند. پس از آنکه این زمان چند بار در طول تابستان تمدید شد، قرار شد تا ۲۱ اوت ادامه داشته باشد، هر چند بسیاری انتظار دارند که باز هم این زمان تمدید شود.

آمریکا رفت و آمد غیرضروری بین مرزی را با کانادا و مکزیک تعلیق کرد
کرونا؛ مرز آمریکا و کانادا بسته می‌شود
ترامپ دستور توقف صادرات ماسک به کانادا را داد، ترودو اعتراض کرد
لین ساندرز، شهروند دو تابعیتی که در بلاین زندگی می‌کند، می‌گوید:"فکرش را هم نمی‌کردم که در نیمهٔ اوت اینجا باشم و مرزها هم هنوز بسته باشند، انگار ماجرا همینطور ادامه پیدا می‌کند و هیچ دورنمایی از پایان آن دیده نمی‌شود".

با این که بسته بودن مرزها اثرات شدید اقتصادی و پیامد‌های فردی بر زندگی میلیون‌ها نفری می‌گذارد که در نزدیکی این مرزها زندگی می‌کنند یا کسی را در آن طرف مرز ‌دارند اما اکثریت کانادایی‌ها مایلند که مرز بسته بماند.

نظر‌سنجی ماه ژوئیهٔ ایپسوس نشان داد که هشت نفر از هر ده کانادایی مایل است مرزهای کانادا حداقل تا پایان سال ۲۰۲۰ بسته بماند.

هم‌چنان که همه‌گیری در ایالات متحده گسترش پیدا می‌کند تنش‌ها و درگیری‌هایی میان رانندگان آمریکایی و ساکنان کانادا پیش می‌آید.

سفر‌های غیرضروری ممنوع است و فقط خودروهای باری حامل کالا‌های اساسی و کسانی که در بخش خدمات ضروری در آن سوی مرز کار می‌کنند اجازه دارند از مرز عبور کنند.

گزارش شده است که خودرو‌هایی که پلاک آمریکایی دارند مورد حمله قرار گرفته‌اند و به وسیلهٔ نقلیهٔ آنها صدمه زده شده است؛ حتی اگر از هر نظر حق داشته باشند که در کانادا باشند.

آقای سندرز، وکیل مهاجرت که مراجعانش به دلیل کارشان هر روز از مرز عبور می‌کنند می‌گوید حالا خیلی از افراد می‌ترسند.

او به بی‌بی‌سی گفت:"به دلیل هراس از آزار و نگاه‌های خصمانه و برای آنکه مثل "آمریکایی‌های مخوف" با آنها رفتار نشود، می‌ترسند که با خودروی خود وارد کشور کانادا شوند".

یکی از مراجعان او معماری است که اجازه دارد در دوران قرنطینه در کانادا کار کند و می‌گوید به دلیل پلاک ماشینش به او گفتند"به خانه‌ات برگرد".

تنش‌ها چنان بالا گرفته است که جان هورگان از مقامات بریتیش‌کلمبیا پیشنهاد کرد که کانادایی‌هایی که پلاک خودرو آنها به جاهای دیگر تعلق دارد بهتر است از اتوبوس و دوچرخه برای حمل‌و‌نقل استفاده کنند.

در منطقهٔ موسکوکا در انتاریو، جایی که ویلا‌های تابستانی افراد واقع شده است، این خصومت‌ها باعث دخالت ‌پلیس شده است.

فیل هاردینگ، شهردار ناحیه‌ای در نزدیکی دریاچهٔ موسکوکا به سایت سی‌پی ۲۴‌ می‌گوید:"همین هفته، مردی به هانتسویل رفت تا بنزین بزند و دو مرد سراغ او رفتند و گفتند"تو آمریکایی هستی، به کشورت برگرد" و این مرد در پاسخ گفت:" من کانادایی هستم و اینجا زندگی می‌کنم" آنها جواب می‌دهند که ما حرفت را باور نمی‌کنیم باید گذرنامه‌ات را نشان بدهی".

"به تدریج ماجرا‌ها خصمانه می‌شود و مردم نگران جان خود می‌شوند".

کسانی که قوانین را رعایت نکنند با مجازات‌های شدیدی روبه‌رو می‌شوند.

۲۴ ژوئیه، در گرندفورکس، بریتیش کلمبیا، پلیس سواره‌نظام سلطنتی کانادا دو ساعت در تعقیب مردی بود که تلاش کرده بود به طور غیرقانونی با یک خودروی دزدی از رودخانه عبور کند. "تعقیب و گریز آبی" در نهایت به بخشی از رودخانه رسید که باریک می‌شد و پلیس توانست با همیاری مردم که برای تماشا جمع شده بودند به رودخانه بزنند و مرد را به ساحل بیاورند.

جریمه‌ها هنوز اجرا نشده است اما هر کس به طور غیرقانونی از مرز عبور کند تا ۷۵۰ هزار دلار کانادا (۵۶۶ هزار دلار آمریکا) جریمه خواهد شد و ممکن است تا شش ماه هم زندانی شود و اگر "باعث ایجاد خطر مرگ یا صدمات جدی بدنی به دیگران شوند " ۱ میلیون دلار کانادا جریمه و تا سه سال ممکن است زندانی ‌شوند.

این جرایم سنگین فقط برای افرادی نیست که عامدانه قانون‌شکنی می‌کنند.

پلیس به آمریکایی‌هایی که در شنای سالانه در رودخانهٔ سن‌‌کلر در نزدیکی مرز میشیگان شنا می‌کردند، هشدار داد که حتی اگر به طور اتفاقی از مرز کانادا عبور کنند جریمهٔ سنگینی می‌شوند. در سال ۲۰۱۶، در آن روزگار بی‌خیالی هم پلیس کانادا ۱۵۰۰ نفر از شناگران را که البته بر اثر باد از مسیر دور شده بودند همراهی کرد تا به ایالات متحده بازگردند.

اثرات بسته‌شدن مرز‌ها بر زندگی شهر‌های کوچک هر دو سوی مرز قابل چشم‌پوشی نیست.

پیش از ویروس کرونا، حدود ۳۰۰ هزار نفر روزانه از مرز عبور می‌کردند از جمله کانادایی‌هایی که در سفرهای روزانهٔ خود به مراکز خرید یا پمپ‌بنزین‌های ایالات متحده سر می‌زدند و گردشگران آمریکایی که برای تماشای شگفتی‌های آبشار نیاگارا می‌آمدند.

بی بی سی