به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، مرداد ۲۵، ۱۳۹۹

پوتین پیشنهاد نشست اضطراری هفت‌جانبه متشکل از پنج قدرت هسته‌ای همراه با آلمان و ایران را داد

 
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیشنهاد کنفرانس ویدئویی اضطراری بین پنج قدرت هسته‌ای به علاوه آلمان و ایران را داده است تا از رویارویی و افزایش تنش در شورای امنیت سازمان ملل بر سر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران جلوگیری شود.

در بیانیه کرملین آمده که در روزهای اخیر تنش در شورای امنیت بر سر پیشنهاد آمریکا برای تمدید تسلیحلتی ایران مرتب بیشتر شده است:

"تنش رو به افزایش است و اتهام‌های بی‌پایه‌ای علیه ایران مطرح شده" و "پیش‌نویس‌ قطعنامه‌هایی برای نابود کردن توافق قبلی و یک‌پارچه شورای امنیت" تهیه شده است.

رای‌گیری در باره پیش‌نویس پیشنهادی آمریکا از دیروز آغاز شده است و چین و روسیه که هر دو حق وتو دارند، با این پیشنهاد مخالفند.

"با در نظر گرفتن این شرایط ما پیشنهاد می‌کنیم که در اسرع وقت یک نشست آنلاین بین سران اعضای دائمی شورای امنیت و با حضور رهبران آلمان و ایران برگزار شود. هدف تدوین گام‌هایی است که امکان پرهیز از رویارویی و تشدید وضع موجود در شورای امنیت شود."

آقای پوتین این موضوع را اضطراری خواند و از کشورهای دیگر خواست پیشنهاد روسیه را به دقت مد نظر قرار دهند تا از "افزایش تنش" و "بروز مناقشه" جلوگیری شود.

در این بیانیه بر پایبندی روسیه به توافق هسته‌ای (برجام) تاکید شده است: "ادامه حمایت جمعی و بی‌وقفه برای اعمال قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که زمینه قانونی توافق هسته‌ای را فراهم می‌کند، اهمیت زیادی دارد."

طبق توافق هسته ای در سال ۲۰۱۵، ایران بخشی از برنامه هسته‌ای خود را متوقف کرد یا کاهش داد و در عوض بخشی از تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران برداشته شد.

آمریکا در سال ۲۰۱۸ یک‌طرفه از برجام خارج شد و تحریم‌های شدید و وسیعی را در راستای سیاست "فشار حداکثری" به اجرا گذاشت.

ایران یک سال بعد از خروج آمریکا، تعهدهای برجامی خود را در پنج مرحله کنار گذاشت و فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سر گرفت.

آمریکا بیش از یک سال است در صدد تمدید این تحریم هاست و می‌گوید لغو تحریم تسلیحاتی ایران باعث افزایش درگیری در خاورمیانه می‌شود.

این کشور پیش‌نویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را آماده کرده و در اختیار اعضای شورای امنیت قرار داده که پس از هفته‌ها گفت و گو در شورای امنیت به رای گذاشته شده است.

لین پیش‌نویس برای تصویب و تمدید تحریم ایران، نیاز به ۹ رای از ۱۵ عضو شورای امنیت دارد به شرط اینکه اعضای دائم شورا یعنی بریتانیا، آمریکا، فرانسه، چین و روسیه آن را "وتو" نکنند.

در این صورت تصویب، قطعنامه بلافاصله به اجرا درمی‌آید. هدف آمریکا این است که تا رسیدن موعد لغو تحریم تسلیحاتی ایران در ۲۷ مهرماه، تحریم‌های جدید اجرایی شوند.

بی بی سی