به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، مرداد ۲۳، ۱۳۹۹

روحانی: شرایط ما عادی نیست

 

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در جلسه هیات دولت گفته است که شرایطی که کشور در آن اداره می شود "یک شرایط عادی نیست". روحانی گفته "ما کشور را در شرایط سخت‌ترین تحریم‌ اقتصادی تاریخ اداره می‌کنیم. شرایط ما یک شرایط عادی نیست بلکه شرایطی است که دشمنان ما فکر می‌کردند ما ظرف چند ماه قدرت تاب آوری نخواهیم داشت".


صادرات نفت که دولت ایران عمده درآمد هایش را به آن وابسته است به دلیل تحریم آمریکا با افت شدیدی روبرو شده است. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ایران گفته از ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی قبل از تحریم، این درآمد در سال گذشته به کمتر از ۸ میلیارد دلار رسید.

آقای روحانی گفته "امروز دو سال و نیم است که در برابر این تحریم، تهدید و فشار اقتصادی تروریستی، دولت و ملت در کنار هم پابرجا ایستاده‌اند و راه خود را ادامه می‌دهند البته میدان جنگ مشکلاتی هم دارد، در میدان جنگ زخمی شدن و شهادت هم وجود دارد".
اشاره او به خروج آمریکا از توافق هسته ای موسوم به برجام بین ایران و شش قدرت جهانی است. ایالات متحده پس از خارج شدن از این توافق با اعمال تحریم های گسترده، مانع فروش نفت ایران به مشتریانش شده و پول اندک نفت صادراتی هم به دلیل تحریم های مالی و بانکی به سختی وارد کشور می شود به طوری که قیمت ارزهای خارجی در بازار ارز تهران در ماه های اخیر رکورد شکسته است.

حسن روحانی در اظهارات امروز خود در هیات دولت ایران با اشاراتی همچون "صهیونیست ها" و "ارتجاع منطقه"، اسرائیل و عربستان را همراه با ایالات متحده متهم کرده که در انتظار تبدیل تحریم به "بحران اجتماعی و از بحران اجتماعی به بحران امنیتی" بودند اما گفته این کشورها "شکست خورده اند" و "مردم این واقعیت را لمس می‌کنند و به خوبی هم مقاومت می‌کنند".

ناکارآمدی و فساد گسترده در ایران، از ماه ها پیش از تحریم آمریکا و خروج این کشور از توافق هسته ای، باعث اعتراضات گوناگون شهروندان ایرانی بوده است. اولین موضوع اعتراضات به وضعیت معیشتی مربوط به دی ماه ۱۳۹۶ و پنج ماه پیش از خروج آمریکا از برجام بود.

آبان سال گذشته هم به دنبال افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی مجدد آن، اعتراضاتی در شهرهای مختلف ایران شکل گرفت که با سرکوب گسترده‌ای رو به رو شد. دولت ایران علیرغم وعده های مکرر درباره تعداد دقیق کشته شدگان سرکوب اعتراضات را به طور رسمی اعلام نکرده و صرفا وزیر کشور به صورت تخمینی آن را بین ۲۰۰ تا ۲۲۵ خواننده است.

سازمان عفو بین‌الملل می گوید بر اساس شواهد دست کم ۳۰۴ نفر توسط نیروهای مسلح کشته شدند.

رئیس جمهور ایران در سخنان خود در جمع وزرا و دیگر اعضای هیات دولت گفته: "تمام اقداماتی که ما می کنیم به معنای آن است که دولت جمهوری اسلامی ایران علیرغم فشارهای آمریکا در بخش اقتصادی شکست نخواهد خورد. بله مشکلات برای مردم است و تلاش می‌کنیم که این مشکلات را روز به روز کمتر کنیم".

آقای روحانی علیرغم این که گفته شرایط اداره کشور "عادی نیست" در ادامه اظهارات خود گفته دولت وی "کشور را با رشد منفی ۷ درصد تحویل گرفته و در شرایط تحریمی با رشد ۵ درصد اداره کرده است".

آقای روحانی هفت سال پیش با شعار برداشتن تحریم های بین المللی در انتخابات ریاست جمهوری ایران به پیروزی رسید و سه سال پیش هم امکان برداشتن تحریم های آمریکا را مطرح کرد و برای دومین بار در انتخابات پیروز شد.

آن زمان هنوز آمریکا در توافق برجام حضور داشت اما پس از خروج از برجام که هدف آن ترغیب حکومت ایران به "عادی شدن" رفتارش عنوان شد، آیت‌الله علی خامنه ای، رهبر ایران به طور پی در پی گفته که به دولت اجازه مذاکره با ایالات متحده را نمی دهد.

بی بی سی