روزنامه «هممیهن» در شماره روز چهارشنبه ۱۷ خرداد در گزارشی درباره ادامه روند فرونشست زمین در اصفهان خبر داده که «تمام مناطق» این شهر درگیر مشکل شده و به نزدیکی آثار تاریخی اصفهان رسیده است. در این گزارش آمده که بهدلیل خشکسالی و کمشدن سطح آبهای زیرزمینی، پدیده فرونشست با سرعت بیشتری پیشروی میکند و به مرکز شهر اصفهان هم رسیده است.
یک کارشناس باستانشناسی که به گفته «هممیهن» نخواست نامش فاش شود، از بناهایی مانند «مسجد حکیم و عتیق، بقعه شهشهان، درب امام، حمام وزیر، مسجد و حمام علی قلیآقا و مسجد سید» نام برده که درگیر فرونشست شدهاند.
او دیده شدن «ترکهای طولی» در این بناها را نشانه فرونشست دانسته و افزوده که روی ورودیهای حافظ و سپه به میدان نقشجهان و روی گنبد و دیوارهها و شبستان مسجد جامع عباسی هم ردپای این پدیده دیده میشود.
این در حالی است که علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان، در گفتوگو با خبرگزاری مهر ادعا کرده که ترکهای بدنه برخی آثار تاریخی مانند مسجد سید و مسجد جامع ربطی به فرونشست ندارند و «با توجه به بافت خشتی و آجری آنها جزو ترکهای طبیعیاند.»
او در عین حال تایید کرده که در نواحی شمالی اصفهان «شواهدی از فرونشست» وجود دارد و با توجه به فاصله کم آن با آثار تاریخی اصفهان، «هیچ تضمینی وجود ندارد» که فرونشست به بناهای تاریخی این شهر نرسد.
از سوی دیگر مدیر امور فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی اصفهان به روزنامه هممیهن گفته است که با ادامه یافتن خشکسالی و برقرار نشدن «جریان آب زایندهرود به صورت مستمر» فرونشست بیشتری در مرکز شهر اصفهان رخ خواهد داد و آن را «بیماری درماننشدنی» توصیف کرده است.
این روزنامه همچنین به نقل از رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خبر داده که بیش از «دو میلیون و ۷۰۰ هزارنفر» در «پهنههای فرونشستی» شهر اصفهان زندگی میکنند و بیش از ۴۰۰ بنای تاریخی ثبت شده نیز در همین پهنهها قرار گرفتهاند.