اشپیگل افشا کرد:
تجهیز زیردریاییهای آلمانی به بمب اتمی توسط اسرائیل
در اوج تنشهای میان اسرائیل و ایران، بنا به گزارش نشریه آلمانی اشپیگل، اسرائیل زیردریاییهای آلمانی را که برای نیروی دریایی اسرائیل ساخته میشود، به سلاح هستهای مجهز میکند. به نوشته این نشریه آلمان در حال کمک به اسرائیل برای توسعه توانایی اتمی این کشور است.
به گزارش رادیو فردا، اشپیگل گزارش اصلی و عنوان روی جلد خود را به «عملیات محرمانه؛ سامسون» در زمینه تجهیز زیردریاییهای آلمانی از نوع «دلفین» به توانایی حمل کلاهک هستهای از سوی اسرائیل اختصاص داده است.
اشپیگل یادآور شده است که سخن از زیردریاییهایی است که ماه گذشته، آلمان یکی دیگر از آنها را برای ارتش اسرائیل در بندر کیل آلمان به آب انداخت و قرار است که با تجهیز آن به سیستمهای داخلی دیگری که مورد نظر اسرائیل است، سرانجام تا سال آینده به نیروی دریایی اسرائیل تحویل شود.
این نشریه مینویسد که در زمینه تجهیز زیر دریاییهای فروخته شده آلمانی به اسرائیل به موشک هستهای، در طول سالها گمانهزنیهایی مطرح بود اما اکنون کارشناسان آلمانی و اسرائیلی تأیید میکنند که این زیر دریاییها به کلاهک هستهای مجهز میشوند و سران برلین نیز از مدتها قبل از این حقیقت آگاه بودهاند.
اشپیگل مدعی است که برای بررسی درستی گزارشها در مورد تجهیز زیردریاییها به موشک هستهای، چند ماه و از جمله از زمانی که از به آب انداختن زیردریایی جدید در آلمان سپری شده است، توسط سردبیر خود نشریه تحقیق صورت گرفته است.
گیورگ ماسکولو سردبیر اشپیگل مدعی است که پیش از این نیز تحقیقات او شواهدی را در زمینه مجهز کردن زیر دریاییهای آلمانی به سلاح هستهای از سوی اسرائیل نشان میداد.
کارشناسان نظامی میگویند زیردریاییهایی با تواناییهای هستهای میتواند به اسرائیل در آنچه که در قاموس نظامی، «ضربه دوم» نامیده میشود، دستی گشاده بدهد؛ بدین مفهوم که اگر یک پایگاه موشکهای هستهای اسرائیل از سوی عوامل دشمن مورد هدف قرار بگیرد، زیردریاییهای یادشده در واکنش به دشمن ضربه خواهند زد.
در حالی که صدراعظم آلمان آنگلا مرکل تاکنون گفته بود که زیردریاییهای تحویلی از سوی آلمان به اسرائیل فاقد توانایی حمل سلاحها و موشکهای هستهای است، نشریه اشپیگل مدعی است که مقامات آلمان به خوبی از این امر آگاه بودهاند که اسرائیل در صدد تجهیز زیردریاییها به موشک اتمی است.
به نوشته اشپیگل، مقامات بلندپایه امنیتی آلمان مانند لوتر روهل و هانس روهله به این امر اذعان دارند و لوتر روهل مسئول پیشین برنامهریزیهای وزارت دفاع آلمان خود در تل آویو این موضوع را در دیدارهایش با مقامات اسرائیلی مطرح کرده بود.
روزنامه اسرائیلی هاآرتص نیز یکشنبه نوشته است در شرایطی که اپوزیسیون آلمان پیوسته خانم مرکل را به باد انتقاد میگرفت، حال افشاگری اشپیگل برای وی ناخوشآیند خواهد بود.
اسرائیل بر اساس یک رویه دیرینه سیاست «ابهام عمدی» را در زمینه توانایی هستهای که جهان به این کشور نسبت میدهد، پیگیری میکند؛ نه تکذیب میکند و نه تأیید.
اما به نوشته اشپیگل، آلمان از دیرباز از توانایی هستهای اسرائیل با خبربوده است؛ دستکم در مذاکراتی که موشه دایان وزیرخارجه وقت اسرائیل در سال ۱۹۷۷ با هلموت اشمیت صدراعظم آن زمان آلمان داشت، آلمان به این اطمینان رسید.
آلمان در سالهای گذشته سه زیردریایی را با بهای نازلتر از معمول به نیروی دریایی اسرائیل فروخت که هم اکنون در خدمت نیروی دریایی اسرائیل است.
اشپیگل پیشتر نیز نوشته بود که آلمان نه تنها با قیمت کمتر از معمول این زیردریاییها را به اسرائیل میفروشد بلکه خود نیز در تأمین بودجه برای این خرید نظامی از سوی اسرائیل فعالیت میکند.
آلمان حدود یک سوم از بهای هر زیردریایی را که حدود ۱۳۵ میلیون یورو ارزش دارد، تأمین میکند و اسرائیل میتواند اقساط را نیز در دورهای نسبتاً طولانی بپردازد.
در چارچوب معاملات جدید میان اسرائیل و آلمان نیز سه زیردریایی دیگر از مدل «دلفین» باید به اسرائیل تحویل شود.
یکی از سه زیردریاییهای جدید ماه گذشته با حضور مقامات بلندپایه نظامی و امنیتی اسرائیل و آلمان در بندر کیل در شمال آلمان به آب انداخته شد اما تا موعد تحویل نهایی آن به اسرائیل هنوز حدود یک سال دیگر فاصله هست.
بر اساس قرارداد، صنایع دریایی آلمان باید ساخت دو زیردریایی دیگر را همزمان ادامه دهند؛ معامله باید تا سال ۲۰۱۷ تکمیل شده باشد.
در آلمان گروهی از چپگرایان این کشور و نیز گروه مشترکی از اسرائیلیها و ایرانیها ماه گذشته در تظاهراتی در برلین با تحویل این زیردریاییها به اسرائیل مخالفت کردند.
زیردریایی که ماه گذشته برای اسرائیل به آب انداخته شد، به موضوعی بیسابقه در نثری شعر گونه از گونتر گراس شاعر پرآوازه آلمانی نیز بازتاب یافت.
آقای گراس برنده نوبل ادبیات در نثر شعرگونه خویش از تقویت ارتش اسرائیل از سوی آلمان «با زیردریاییهایی با توانایی هستهای که میتواند همه چیز را منهدم کند» به عنوان «غرامتی» از گذشتهها، انتقاد کرد؛ شعری که در واکنش به آن نیز بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل یک بیانیه تند صادر کرد.