گروهی از اساتید دانشگاههای ایران در نامهای سرگشاده به حسن روحانی، عدم برگذاری انتخابات مجلس را پس از رد صلاحیت گسترده داوطلبان، بهتر از برگذاری انتخابات در این شرایط دانستند.
۲۹۶ استاد و مدرس دانشگاههای ایران در نامهای از رئیسجمهوری جمهوری اسلامی ایران خواستند که زمینه برگزاری یک انتخابات سالم، رقابتی، عادلانه و فراگیر را فراهم کند.
به گزارش وبسایت کلمه که به بخشی از هواداران میرحسین موسوی نزدیک است، ۲۹۶ استاد دانشگاه در این نامه، «رد صلاحیت گسترده داوطلبان را موجب دلسردی و کاهش مشارکت مردم در انتخابات» عنوان کرده و از رئیس جمهوری به عنوان «کسی که برای صیانت از قانون اساسی سوگند یاد کرده است، خواستهاند که «زمینه برگزاری یک انتخابات سالم، رقابتی، عادلانه و فراگیر» را فراهم کند.
این اساتید دانشگاه «برگزاری یک انتخابات غیررقابتی، ناعادلانه و با مشارکت محدود شهروندان» را موجب پائین آوردن «شان و منزلت جمهوری اسلامی در حد رقبای منطقهای» دانسته و نوشتند: «تحت چنین شرایطی، عدم برگزاری چنین انتخاباتی بر انجام آن ارجحیت خواهد داشت».
انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی همزمان با پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری هفتم اسفند برگزار میشود. شورای نگهبان بیش از پنجاه درصد از داوطلبان انتخابات مجلس و هشتاد درصد از داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری را رد صلاحیت کرد.
حسن روحانی وعده کرده بود که از همه اختیارات خود به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی برای احقاق حقوق رد صلاحیت شدگان استفاده کند. در همین رابطه وزیر کشور رایزنیهای دولت با شورای نگهبان را «رضایتبخش» و «موجب رقابتیتر شدن انتخابات» دانسته بود.
نجاتالله ابراهیمان سخنگوی مستعفی شورای نگهبان جمعه ۱۶ بهمن از تائید صلاحیت تنها ۲۵ درصد از داوطلبان رد صلاحیت شده، در مرحله دوم خبر داد. براساس اعلام شورای نگهبان، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات در مرحله دوم ۱۴۰۰ داوطلب را تائید صلاحیت کرد.
اما چهرهها و نامزدهای اصلی اصلاحطلبان جایی در فهرست تائید صلاحیت شدگان در مرحله دوم ندارد. بهگونهای که محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان دوشنبه ۱۹ بهمن، رایزنیهای دولت برای تائید چهرههای شاخص اصلاحطلب را ناموفق ارزیابی کرد و گفت که «به هر تصمیمی که شورای نگهبان اتخاذ کند، تمکین میکنیم.»
زمانه
زمانه