به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، بهمن ۱۹، ۱۳۹۴

پارلمان میانمار انتخاب رئیس‌جمهور جدید را به تاخیر انداخت

قانون اساسی فعلی به علت اینکه فرزندان خانم آنگ دارای تابعیت بریتانیایی هستند، او را مجاز به در اختیار گرفتن مقام ریاست جمهوری نمی‌داند
 می‌شود گمان برد دلیل تاخیر این است که اعضای حزب آنگ سان‌سوچی بتوانند با ارائه طرح جدیدی محدودیت رئیس‌جمهور شدن او در قانون اساسی را لغو کند.
علیرغم پیروزی قابل توجه حزب اتحاد ملی برای دموکراسی به رهبری آنگ ‌سان‌سوچی که فصل تازه‌ای در تاریخ میانمار گشود، قانون اساسی فعلی به علت اینکه فرزندان خانم آنگ دارای تابعیت بریتانیایی هستند، او را مجاز به در اختیار گرفتن مقام ریاست جمهوری نمی‌داند.

دورهً تین شین، رئیس جمهور فعلی آخر مارس پایان می‌یابد و روند انتخاب رئیس جمهور و معاون اول او از ۱۷ مارس در پارلمان آغار می‌شود.
ماه گذشته حزب اتحاد ملی برای دموکراسی در انتخابات توانست با پیروزی قابل توجهی نزدیک به ۸۰ درصد از کرسی‌های پارلمان را به دست آورد.

اصلاح بخش‌هایی از قانون اساسی کنونی، که در سال ٢٠٠٨ تصویب شد، مستلزم کسب اکثریت سه چهارم اعضای پارلمان است و بخش‌های دیگری از آن هم تنها با برگزاری همه‌پرسی قابل تغییر است.

در قانون اساسی آمده است که یک‌چهارم اعضای پارلمان برمه از میان نامزدهای مورد نظر ارتش انتخاب می‌شوند. در نتیجه، بعید به نظر می‌رسد که حزب اتحاد ملی برای دموکراسی حتی با داشتن اکثریت قابل توجه پارلمانی بتواند بدون برخورداری از حمایت سایر احزاب، اصل مربوط به ممنوعیت تصدی سمت ریاست جمهوری توسط خانم سوچی را تغییر دهد.

در سال ١٩٩٠ نیز انتخابات پارلمانی در فضایی کمابیش آزاد برگزار شد و حزب اتحاد ملی برای دموکراسی توانست به پیروزی چشمگیری دست یابد اما ارتش، با اعلام اینکه تفویض قدرت به این حزب با منافع و امنیت ملی در تضاد است، نتیجه انتخابات را ابطال کرد و آنگ‌سان سوچی حدود ۱۵ سال در حبس خانگی بود و تنها کوتاه مدتی پس از تصمیم ارتش به آغاز روند اصلاحات سیاسی، آزادی خود را به دست آورد.
بی بی سی