به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، شهریور ۱۳، ۱۳۹۵

وزیر خارجه پس از سه سال به جای پاسخ‌گویی صورت مسئله را پاک کرد

ظریف: هدف عمده مذاکرات، برداشتن تحریم‌ها نبود! 

به گزارش رجانیوز محمد جواد ظریف در مصاحبه‌ای اخیر خود با ادعای این‌‌که هدف اصلی مذاکرات برداشته شدن تحریم‌ها نبوده، می‌گوید:
 « البته هدف عمده مذاکرات، برداشتن تحریم‌ها نبود؛ بلکه حفظ عزت کشور، توانمندی‌های فنی و لغو قطعنامه‌های شورای امنیت بود که اتفاقاً هیچ یک از تحریم‌های اقتصادی در آن قطعنامه‌ها نبود. 
یعنی مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در قطعنامه‌های شورای امنیت، نامشروع جلوه دادن برنامه هسته‌ای ایران بود. هدف اصلی در مذاکرات رفع این اتهامات بود که درکنارش رفع تحریم‌ها به عنوان یک عامل مؤثر توانست راه‌‌ را برای سیاست خارجی باز کند تا به خدمت توسعه کشور درآید.»
اما نکته جالب توجه این است که تلاش وزیر امور خارجه  برای "تقویت تضعیف حافظه تاریخی ملت" در حالی صورت گرفته  که پیش‌تر خود مسئولین دولت یازدهم تمامی مشکلات کشور را به تحریم‌ها گره زده بودند و حتی یکی از شعارهای اصلی رئیس جمهور برای رای آوری در انتخابات چرخش هم‌زمان چرخ کارخانه‌ها و سانترفیوژها بوده است.
همچنین اشاره به مسئله تحریم‌ها آن‌قدر پررنگ بود که حسن روحانی هفدهم خرداد ماه سال گذشته حتی حل مشکل آب خوردن مردم را نیز به تحریم گره زد و در این باره اذعان کرد: 
« ما وقتی می‌گوییم باید تحریم‌های ظالمانه رفع شود بعضی‌ها چشمان‌شان زیاد نچرخد. تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانک‌ها احیا شوند. آنها که ملت ما را تحریم کرده‌اند ظلم بزرگی مرتکب شده‌اند اما عده‌ای در داخل هم نمی‌دانستند تحریم چیست.»

در ادامه نیز  محمد جواد ظریف نیز با حضور در کمیسیون برجام  درباره تحریم‌ها می‌گوید:
«کل تحریم های اقتصادی، مالی و پولی اتحادیه اروپا ، کل تحریم های ایالات متحده که بر شخصیت های غیرآمریکایی اعمال می شود از روز اجرا لغو خواهد شد، علاوه بر آن تحریم 35 ساله هواپیمایی نیز لغو می شود.»
 پس ما نشسته ایم این چند وقت، برای چه صحبت کرده ایم؟
صحبت کردیم که چهارچوب تحریمها برداشته بشود. قرار است که چهارچوب تحریمها حفظ بشود! 
حالا من نمیدانم معنای «چهارچوب تحریمها حفظ بشود» چیست؟ 
ممکن است باز این را هم یک جور معنا کنند امّا آنچه از این حرف برمیآید، درست مخالف آن علّتی است که ما رفتیم برای مذاکره؛ والّا ما چرا مذاکره کنیم! 
ما داشتیم کار خودمان را میکردیم؛ نوزده هزار سانتریفیوژ ما درست کرده بودیم، میتوانستیم در مدّت نه چندان بلندی آن را برسانیم به پنجاه هزار سانتریفیوژ یا شصت هزار سانتریفیوژ؛ هیچ مشکلی برای ما وجود نداشت که این کار را بکنیم؛ [سوخت] بیست درصد را تولید میکردیم، میتوانستیم ادامه بدهیم؛ تحقیق و توسعه را انجام میدادیم، همچنان به همان شکل و با همان سرعت میتوانستیم انجام بدهیم؛ و همچنین بقیّه ی چیزها را.
اینکه نشستیم مذاکره کردیم، در بعضی از موارد کوتاه آمدیم، یک امتیازاتی دادیم، عمدتاً برای این بود که تحریمها برداشته بشود؛ اگر بنا است تحریمها برداشته نشود، پس معامله ای وجود ندارد، دیگر اصلاً این معنا ندارد.