آقای روحانی! شما گفتید «اگر اشتباهی کنم با صراحت در برابر ملت عذرخواهی خواهم کرد» و روز گذشته گفتید «مردم حق نقد و اعتراض دارند»؛ به نظر می رسد دیگر فرصت عذرخواهی و شنوایی نقد دولت شما گذشته و چوب خط خطای دولتمردان شما پر شده است.
در این نامه دانشجویان با تأکید بر عدم تحقق عملی وعده ها و شعارهای رئیس جمهور و آشفتگی حاکم بر رویکردهای برنامه ریزی دولت روحانی، وی را در حل مشکلات واقعی مردم ناتوان ارزیابی کردند.
متن نامه دانشجویان بدین شرح است:
جناب آقای روحانی، رئیس محترم دولت یازدهم و دوازدهم
سلام علیکم
اینک در حالی یکصد و پنجاهمین روز از آغاز دولت دوازدهم را سپری می نماییم که انبوه وعده های اقتصادی و معیشتی شما در دولت یازدهم و دوازدهم نه تنها محقق نشده است بلکه جهت گیری های غلط و سیاست گذاری های نادرست دولت شما در برنامه ریزی و خط مشی گذاری رفع و بهبود آنها نشان از راهبردهای غلطی دارد که امیدها را به بهبود اوضاع کنونی کشور از دست داده است.
شما وعده دادید «تحریم های بین المللی علیه ایران بالمره لغو گردد»، وعده دادید «چنان درآمد سرشاری نصیب مردم گردد که نیاز به یارانه نیز نداشته باشند»، وعده دادید که «سرمایه گذاری خارجی پروژه های عمرانی را در برگیرد»، وعده دادید «کسی سرگرسنه بر زمین نمی گذارد»، وعده دادید «جوان بیکاری نمی ماند که در مقابل خانواده و فرزندانش شرمنده باشند»، وعده دادید «شفافیت بر تصمیمات و اقدامات مسئولان حاکم می شود»، وعده دادید «مشکل آب و ریزگردها حل می گردد»، وعده دادید «بداخلاقی های سیاسی پایان می یابد»، وعده دادید «فاصله طبقاتی کاهش می یابد»، وعده دادید «موانع از سر راه تولید برداشته می شود»، وعده دادید «بخش خصوصی تقویت می شود و هزینه های جاری دولت کاهش می یابد»، وعده دادید «نرخ ارز کاهش و ارزش پول ملی احیا می شود» و ده ها وعده دیگر…
آقای رئیس جمهور شما گفتید «شعار من نجات اقتصاد ایران است» و گفتید « اساس سیاست من بالا بردن ثروت ملی و رونق تولید و اشتغال و بهبود فضای کسبوکار و توزیع عادلانه ثروت است».
آقای رئیس جمهور از ابتدای دولت یازدهم بیش از هزار و ششصد روز می گذرد و وعده ها و گفته های شما محقق نشده است. هنوز هیچ طرح ملی مشخصی برای حل مشکل مسکن، رکود، مشکلات نظام بانکی، کاهش سود تسهیلات اعطایی به مردم، اشتغال جوانان، حل موانع تولید و … در دولت شما وجود ندارد و طرح های دولت قبلی برای تولید مسکن جوانان و اقشار کم درآمد(مسکن مهر)، جلوگیری از قاچاق(طرح شبنم)، کاهش و هدفمندی مصرف سوخت(سهمیه بندی و کارت سوخت)، حمایت از بنگاه های کوچک زودباز ده و … نیز تعطیل شد. طرح های ملی دولت شما یعنی توافق برجام، طرح تحول سلامت، طرح وام های ۱۶۰ میلیونی مسکن با بهره های بالا، طرح حراج سکه طلا برای کاهش قیمت آن، طرح افزایش مناطق ویژه و آزاد(برای افزایش صادرات) نیز به شکست انجامید و آثار سؤ آن همچنان بر کشور سایه انداخته است.
آقای روحانی! کم تحرکی، بی تفاوتی و بی برنامگی بر رویکردهای اقتصادی دولت شما حاکم است و در بی توجهی به منافع مردم در سیاست های دولت شما نمایان است. رویکردهای دولت شما ثروتمندان را غنی تر و محرومان را فقیر تر کرد. مدتها انتظار بیهوده برای توافق برجام -با همراهی مجلس وقت – رکود را بر بازار نهادینه کرد و نشناختن منابع قدرت در ایران فرصت حل مشکلات را سوزاند. خطای راهبردی دولت شما در اعتماد به آمریکا و تکیه به «کدخدا» برای حل مشکلات ایران عامل اصلی عدم بهبود مشکلات اقتصادی کشور شد و بی توجهی به توان بازوی توانمند جوانان ما راه را بر نوآوری و خلاقیت ها آنان بست.
لایحه بودجه ۹۷ نیز نشان می دهد جهت گیری درستی بر برنامه ریزی اقتصادی دولت در سال آینده حاکم نیست. یارانه ۳۰ میلیون نفر حذف خواهد شد، حامل های انرژی – برای تحقق ۱۶ هزار میلیارد تومان درآمد دولت – افزایش خواهد یافت، مالیات و عوارض سنگین تر خواهد شد و تورم و گرانی مضاعف اوضاع معیشتی را دشوارتر خواهد کرد. در عین حال هزینه های جاری دستگاه های دولتی و بودجه برخی مراکز و نهادهای بی فایده افزایش چشم گیری خواهد یافت و بدین ترتیب اشراف و مدیران راضی و نارضایتی مردم تشدید خواهد شد. این لایحه در صورت تصویب نافرمانی مدنی و شورش اجتماعی بیشتری را موجب خواهد شد و مشکلات کشور و تحریم و فشارهای خارجی را افزایش خواهد داد. بر این مبنا لایحه بودجه ۹۷ را می توان «آیین نامه اجرایی مالی اسقاط تدریجی حاکمیت»خواند و نسبت به عواقب آن باید هشدار داد.
آقای روحانی! شما گفتید «اگر اشتباهی کنم با صراحت در برابر ملت عذرخواهی خواهم کرد» و روز گذشته گفتید «مردم حق نقد و اعتراض دارند»؛ به نظر می رسد دیگر فرصت عذرخواهی و شنوایی نقد دولت شما گذشته و چوب خط خطای دولتمردان شما پر شده است. تنها راه حل مشکلات معیشتی امروز تغییر سیاست های فعلی دولت و تغییر حکمرانان بی تدبیر بر اساس قانون اساسی است. خواسته ما دانشجویان از شما، استعفای دولت دوازدهم و برگزاری انتخابات زودهنگام در چارچوب اصل یکصد و سی ام(۱۳۰) و یکصد و سی و یکم(۱۳۱) قانون اساسی است.
بی تردید جامعه دانشگاهی نیز رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی و تحقق وعده های دولت آقای روحانی را صرفاً در چارچوب قانون دنبال و مطالبه خواهد کرد و با هرگونه تجمع غیرقانونی، تخریب اموال عمومی و خصوصی، صدمه زدن به تمامیت جسمی و هتک حیثیت افراد و توهین و افترا به مسئولان بطور جدی مخالف است و اقدامات شنیع برخی افراد در روزهای اخیر را محکوم می نماید.
به امید ایرانی آباد، سالم و پیشرفته.
برگرفته از سایت رسمی دانشگاه امام صادق
واکنش واعظی به طرح درخواست استعفای روحانی
ایلنا : رییس دفتر رییسجمهور به درخواست جمعی از دانشجویان دانشگاههای تهران برای استعفای حجتالاسلام روحانی از مقام ریاست جمهوری واکنش نشان داد.سید محمود واعظی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره بیانیه برخی از دانشجویان دانشگاههای مبنی بر استعفای رییسجمهور و برگزاری انتخابات زودهنگام و انتشار آن در برخی از سایتهای منتقد دولت، گفت: من چنین چیزی را نشنیدهام. کسانی که اینگونه اظهارنظر میکنند باید جای پایشان را در خود شروع حرکات اخیر در مشهد هم ببینید.