دولت آمریکا از بازداشت معترضان در ایران و مرگ چند تن از بازداشتشدگان در زندان ابراز نگرانی کرده و در مورد عواقب این اقدامات هشدار داده است.
کاخ سفید در بیانیهای گفته است که "دولت ترامپ عمیقا نگران گزارشهایی است حاکی از اینکه رژیم ایران هزاران تن از شهروندان این کشور را طی هفته گذشته به دلیل مشارکت در اعتراضات مسالمتآمیز بازداشت کرده است."
این بیانیه میافزاید که "علاوه بر این، گزارشهایی در این مورد که این رژیم برخی از تظاهرکنندگان را در حین بازداشت شکنجه کرده و به قتل رسانده باعث تشویش حتی بیشتر شده است."
کاخ سفید هشدار داده است که "در حالیکه دیکتاتوری ایران حقوق اولیه شهروندان را سرکوب میکند ما ساکت نخواهیم ماند و رهبران ایران را مسئول هرگونه تعرضی به این حقوق میدانیم."
دفتر رئیس جمهوری آمریکا گفته است که "معترضان ایرانی به تظلمخواهی برخواسته و مطالبات خود از جمله خاتمه حکومت سرکوب، فساد و هدر دادن منابع ملی برای ماجراجوییهای نظامی را مطرح کردهاند. رژیم ایران مدعی حمایت از دموکراسی است اما وقتی مردم خود آن کشور آرزوهای خود برای زندگی بهتر و خاتمه ظلم را بیان میدارند، بار دیگر ماهیت بیرحمانه خود را آشکار میکند."
در پایان این بیانیه آمده است که "ایالات متحده خواستار آزادی فوری تمامی زندانیان سیاسی در ایران، از جمله قربانیان سرکوب اخیر است."
با آغاز اعتراضات ضد حکومتی در ایران، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرد که از حق آزادی بیان و طرح اعتراضات مردم ایران حمایت میکند و وعده داد که برخلاف دولت قبلی آمریکا، در این مورد سکوت نخواهد کرد. اشاره او به موضع دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق در قبال برخورد حکومت جمهوری اسلامی با اعتراضات موسوم به جنبش سبز در سال ١٣٨٨ است.
چند روز پس از آغاز تظاهرات اعتراضی اخیر در شهرهای مختلف ایران، نماینده آمریکا در سازمان ملل موضوع حمایت از حقوق شهروندان و برخورد جمهوری اسلامی با معترضان ایرانی را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کرد که با انتقاد چین و روسیه و تاکید فرانسه بر محور قرار گرفتن برجام مواجه شد. این کشورها نگران آن بودند که ممکن است دولت آمریکا با طرح این موضوع در شورای امنیت، در صدد یافتن بهانهای برای خروج از برجام باشد. با وجود این، مقامات و نهادهای رسمی آمریکا در کنار سایر شخصیتها و نهادهای آمریکایی و بینالمللی به حمایت از آزادی بیان و حق برگزاری اجتماعات در ایران ادامه دادهاند.
علاوه بر رئیس جمهوری و چند تن دیگر از مقامات دولت آمریکا، کنگره آن کشور نیز پیشتر با صدور مصوباتی، ضمن حمایت از حق مردم ایران در برخورداری از آزادی بیان و اجتماع، نحوه برخورد حکومت جمهوری اسلامی با معترضان را به شدت محکوم کرده و از اعمال مجازاتهایی علیه جمهوری اسلامی حمایت به عمل آورده است. مقامات آمریکایی در عین حال تاکید داشتهاند که هرگونه مجازاتی باید صرفا مقامات و نهادهای حکومتی را هدف قرار دهد و حتیالمقدور باعث آسیب و وارد کردن فشار بر مردم نشود.
بیانیه کاخ سفید در محکومیت حبس و سوء رفتار با معترضان در ایران در حالی صادر میشود که به گفته منابع آمریکایی، قرار است روز جمعه - امروز - دونالد ترامپ نظر خود را درباره تمدید یا خروج از برجام اعلام دارد. دیگر کشورهای عضو برجام خواستار حفظ این توافق هستند و خروج آمریکا از آن را زیانبار دانستهاند.
برخی از ناظران معتقدند که احتمالا آقای ترامپ به نحوی برجام را حفظ خواهد کرد اما همزمان فشارهای بیشتری را بر افراد و نهادهای حکومتی وارد خواهد آورد و خواستار همکاری کشورهای دیگر در این زمینه خواهد شد.
تا کنون شماری از کارشناسان و نهادهای مدافع حقوق بشر نیز نسبت به وضعیت بازداشت شدگان اعتراضات اخیر ایران ابراز نگرانی کرده و با یادآوری سابقه جمهوری اسلامی در سوء رفتار با مخالفان و منتقدان و به خصوص مرگ تعدادی از بازداشتشدگان اخیر و توجیه مقامات در مورد "خودکشی" این افراد، در مورد وضعیت سایر بازداشت شدگان هشدار دادهاند.