با انتشار تصاویرشان بر برج «آزادی»؛ تکرار روزهای سیاه کادر درمان
شهرداری تهران جان باختن بیش از ۳۰۰ تن از اعضای کادر درمان و پزشکی را در تهران تایید کرد در حالی که وزارت بهداشت آمار دقیق و شفافی از شمار قربانیان کرونا در جامعه پزشکی و پرستاری ایران منتشر نمیکند، شهرداری تهران نام و تصاویر بیش از ۳۰۰ تن از قربانیان کادر درمان بیمارستانهای تهران را بر برج «آزادی» (شهیاد) تهران منتشر کرد. تصاویر کادر درمان و پزشکی استان تهران که در طول بیش از یکسال ورود کرونا به کشور جان سپردهاند، به مناسبت هفته «سلامت» بر برج «آزادی» نقش بسته است.
آنطور که وزارت بهداشت امروز پنجشنبه ۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۰ اعلام کرده، تا کنون تنها «۶۶۷ هزار و ۲۰۲ دوز» واکسن تزریق شده و فقط ۱۴۸ هزار و ۲۹۸ نفر هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
این میزان تزریق بر اساس سند ملی واکسیناسیون نه فقط شامل کادر درمان بوده، بلکه به سالمندان، معلولان، پاکبانان و برخی ورزشکاران نیز تزریق شده است. ضمن اینکه موارد متعددی به ویژه در روزهای اخیر از سوء استفاده از سهم پاکبانان و نیروهای شهرداریها توسط مدیران ارشد و اعضای شوراهای اسلامی شهر گزارش شده است.
مقامات حکومتی همواره به حقوق و خواستهای کادر درمان و پزشکی بیاعتنا بودند و حتی هشتگ «واکسن بخرید» را توطئه خواندند. حالا سعید نمکی وزیر بهداشت در نامهای به معاون آموزش دستور به کار گرفتن دانشجویان پزشکی پیراپزشکی و پرستاری مقاطع مختلف را در بخشهای کرونا داده است. این دستور همزمان به معنای جذب قربانیان تازه برای فعالیت در بیمارستانهایی است که با بیتدبیری ضدانسانی حکومت پر از مبتلایان کرونا و مرگ و میر بر اثر این ویروس است.
محمد میرزابیگی رئیس سازمان نظام پرستاری پیشتر ۲۵ فروردینماه گفته بود که تا کنون ۱۱۰ پرستار جان خود را بر اثر کرونا از دست دادهاند.
او گفته بود که «بیش از ۸۰هزار پرستار به کرونا مبتلا شدند، بیش از ۸ هزار پرستار به دلایل مختلفی اعم از بستری، قرنطینه و مسائل مربوط به آن از خدمت منفک شدهاند و دستکم ۱۱۰ پرستار در مقابله با کرونا جان خود را فدا کردند.»
رئیس سازمان نظام پرستاری ضمن ارائه این آمار که ۱۴۰ هزار پرستار در کشور مشغول خدمت به بیماران کرونا هستند از توزیع واکسن انتقاد کرده و گفته بود: «دلیل ندارد وزارت بهداشت ۴۵ هزار واکسن از حدود ۱۰۰ هزار واکسن را به سازمان نظام پزشکی بدهد در حالی که پرستاران در بخش مراقبت در منزل در حال فدا شدن هستند. این جمعیت بزرگ بیش از ۱۴ ماه است که شبانهروز برای نجات جان بیماران زحمت میکشند و از جانشان مایه گذاشتهاند و اغلب دو هفته کامل از خانواده منفک میشوند.»
مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت گفته بود تا کنون ۸۰درصد کادر درمان که با بیماران کووید۱۹ سر و کار دارند، واکسینه شدهاند ولی رئیس مجمع عمومی سازمان نظامی پزشکی، آمار ارائهشده در مورد واکسیناسیون کادر درمان را نادرست خوانده بود.
در این بین، زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران به روزنامه «همشهری» گفته، در راستای تقدیر از زحمات کادر درمان طرح «سپاس» در ۲۲ بیمارستان معین تهران اجرا شده است!
بر اساس اعلام او، شهرداری تهران همچنین به دلیل اینکه کرونا مانع از برگزاری مراسم سوگواری و همدردی شده، اقدام به «مراسم سوگواری آنلاین با استفاده از ظرفیت سراهای محله و مساجد» کرده است!
او گفته است: «کرونا تغییراتی در مناســبات اجتماعی افراد ایجاد کرد. همدردی با کســانی که عزیزانشان را از دست میدهند تسکیندهنده است و سبب میشود افراد داغدار با موضوع مرگوســوگ بهتر کنار بیایند، اما
کرونا مانع برگزاری مراسم سوگواری و همدردی شد و از این رو آسیبهای روحی و روانی زیادی به کسانی
که داغدار عزیزانشان در این روزها شدند، وارد کرد.»
طبق آمار سازمان «بهشت زهرا» حدود ۱۸هزار خانواده در تهران عزیزان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند و سوگوار شدهاند. نصیری در این رابطه گفت: «با توجه به اینکه امکان برگزاری مراسم عزاداری نبود، «کمپین
آه از آن رفتگان بیبازگشت» را هم در راستای حمایت از خانوادههای عزادار راهاندازی و ۱۸هزار بسته توسط شهرداری تهران تهیه کرد تا از طریق شرکت پست برای خانوادههای سوگوار ارسال شود.»
طبق اعلام امروز وزارت بهداشت، در شبانهروز گذشته ۴۵۳ نفر دیگر جان خود را بر اثر کرونا از دست داده و بیش از ۲۴ هزار بیمار جدید شناسایی شدهاند. اکنون شمار جانباختگان کرونا در ایران طبق آمار رسمی به ۶۸ هزار و ۳۶۶ نفر و آمار کل مبتلایان به نزدیک دو میلیون و ۳۳۶ هزار نفر رسیده است.
این در حالیست که اگر طبق گفتهی ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت برای رسیدن به آمار واقعی مرگ و میر باید آنها را سه برابر کرد، بیش از ۱۲۰۰ شهروند جان خود را دیروز از دست دادهاند!
کیهان لندن