سایت «حقوق بشر ایران» هویت افراد بازداشت شده در روز چهارشنبه را بیتا حقیقی، انیس سنایی، گلین فلاح، هنگامه علیپور، افسانه نعمتیان، مجیر صمیمی، مانی قلینژاد، نازنین گلی، سام صمیمی، ساناز حکمتشعار، مهسا فتحی، سامیه قلینژاد، نگار دارابی و بسیر صمیمی اعلام کرده است.
بر پایه گزارش این سایت، بازداشت این بهاییان ساکن شهرهای ساری و قائمشهر به دست مأموران امنیتی و پس از تفتیش خانه شماری از آنها و نیز ضبط برخی وسایلشان مانند گوشیهای تلفن همراه و کتابهای مذهبی صورت گرفته و تمامی افراد یاد شده برای بازجویی و تشکیل پرونده به بازداشتگاه مرکزی اداره اطلاعات ساری منتقل شدند.
تأیید احکام ۲۵ بهایی در استان فارس
خبرگزاری حقوق بشری هرانا نیز روز چهارشنبه از تأیید احکام زندان و مجازاتهای دیگر برای ۲۵ شهروند بهایی دیگر در استان فارس خبر داد.
به گزارش هرانا، مجازاتهای این ۲۵ نفر که شعبه ۳۷ دادگاه تجدیدنظر شیراز آنها را تأیید کرده شامل حبس، تبعید و منع خروج از کشور است. ۵ نفر از این افراد هر یک به ۵ سال زندان تعزیری و منع خروج از کشور به مدت دو سال با ابطال گذرنامه و معرفی روزانه به اداره اطلاعات به مدت دو سال محکوم شدهاند.
باقی این افراد نیز به احکام حبس از ۲ تا ۵ سال، ابطال گذرنامه، منع خروج از کشور، تبعید به شهرستانهای کوچک و معرفی روزانه خود به اداره اطلاعات محلی محکوم شدهاند.
مصادیق اتهامات انتسابی این شهروندان بهایی در فارس، «برگزاری نشستها و کلاسهای تبلیغی و آموزشی، با حضور افراد مسلمان و ترویج بهائیت» اعلام شده است.
شعبه ۳۷ دادگاه تجدید نظر فارس همچنین فعالیت این شهروندان را «کاملا تشکیلاتی و تبلیغاتی و در راستای اهداف و اسناد ترسیم شده بیتالعدل مستقر در اسرائیل و فارغ از مسائل شخصی و بهاییزادگی» توصیف کرده است.
به گزارش هرانا، دادگاه دفاعیه متهمان مبنی بر سیاسی نبودن فعالیتشان را نپذیرفته و با استناد به اظهارات آیتالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، شهروندان بهایی را «اعضای یک حزب سیاسی» دانسته است.
شهروندان بهایی در ایران از آزادی برای عمل به تعالیم دینی خود محروم هستند و به این ترتیب، حقوق شهروندی آنان به طور سیستماتیک نقض میشود. جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتیگری را به رسمیت میشناسد و به پیروان این آئینها در عمل به آموزههای دینی خود آزادی میدهد؛ هر چند باورمندان غیر مسلمان ایرانی نیز با محدودیتهای زیادی در جامعه روبرو هستند.
موج فشار بر جامعه بهاییان ایران به ویژه در ماههای اخیر افزایش یافته و گزارشهای پیدرپی از بازداشت باورمندان به آئین بهائیت، به نگرانیهای کنشگران و سازمانهای حقوق بشری از وضعیت اقلیتهای دینی در ایران دامن میزند.
رادیو فرانسه