رهبر ایران گفته است که اجازه بازدید از مراکز نظامی ایران را نمیدهد
دیدار محمد جواد ظریف و جان کری، وزرای خارجه ایران و آمریکا برای گفتوگو درباره اختلافات باقیمانده بر سر برنامه هستهای ایران در ژنو آغاز شد.
علاوه بر معاونان آنها، ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا و هلگا اشمید، نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات هستهای ایران هم در این جلسه حضور دارند.
این دیدار در حالی انجام میشود که مهلت تعیینشده برای رسیدن به توافق جامع هستهای با ایران یک ماه دیگر (۳۰ ژوئن، ۹ تیر) به پایان میرسد.
این ضربالاجل در ماه نوامبر سال گذشته در جریان گفتوگوهای وزرای خارجه ایران و کشورهای ۱+۵ در وین تعیین شد.
از آن زمان، نمایندگان کشورهای حاضر در مذاکرات در تلاش برای تهیه متن پیشنویس برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) و حل اختلافهای باقیمانده هستند.
مراکز نظامی
علاوه بر چگونگی رفع تحریمهای ایران، اختلاف بر سر بازرسی از مراکز نظامی 'مشکوک' در ایران هم در هفتههای اخیر پررنگ شده است.
گفته میشود این موضوع از محورهای گفتوگوی امروز وزرای خارجه ایران و آمریکاست.
رهبر ایران به صراحت گفته است که اجازه بازدید از مراکز نظامی ایران را نمیدهد.
در مقابل قدرتهای غربی طرف مذاکره ایران خواهان بازدید از مراکز نظامی 'مشکوک به فعالیتهای هستهای' و به طور مشخص سایت نظامی پارچین هستند.
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، روز چهارشنبه گذشته تاکید کرد که کشورش بدون گنجاندن دسترسی بازرسان به همه تاسیسات ایران، از جمله تاسیسات نظامی در توافق هستهای با ایران، آن را نخواهد پذیرفت.
دیدار آقایان ظریف و کری یک روز بعد از انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی انجام میشود که در آن باز هم از ایران خواسته شده به پرسشها درباره فعالیتهای ادعایی در مجتمع نظامی پارچین پاسخ دهد.
عباس عراقچی، مذاکرهکننده ارشد ایران دیروز، جمعه گفت که آژانس میخواسته به شماری از افراد و مراکز مشخص "دسترسی مدیریتشده" داشته باشد به ترتیبی که "اجازه کسب اطلاعاتی از محیط پیرامونی" به بازرس داده نشود، اما تهران با این ایده مخالفت کرده است.
بی بی سی
بی بی سی