میترا حجازیپور، شطرنجباز ایرانی که بدلیل برداشتن حجاب در جریان مسابقات بینالمللی از تیم ملی اخراج شد، حجاب برای زنان را «محدودیت» و نه «مصونیت» خواند. این جمله خانم حجازیپور در تقابل آشکار با تبلیغات جمهوری اسلامی است که همواره حجاب اجباری برای زنان را به عنوان «مصونیت» و نه «محدودیت» تبلیغ کرده است. این شطرنجباز در مصاحبهای با یک روزنامه فرانسوی گفته که از سن شش سالگی و در محیط خانواده، «ملزم به رعایت حجاب» بوده و حتی به عنوان «الگویی برای سایرین» معرفی میشده است.
وی با بیان خاطراتی از ۹ سالگی خود در قالب تیم ملی به خارج از کشور، افزوده که طی سالها «روالی را که در اعماق ذهن» او رخنه کرده، ادامه داده و حالا متوجه شده که چطور وی «از کودکی وارد بازی دلخواه» افراد دیگری شده و بدون اینکه بداند، از وی «عروسک» ساختهاند.
میترا حجازیپور نوشته که بعد از سالها تصمیم گرفته «دیگر در ساخت و پرداخت این جرثومه هولناک سهمی نداشته باشم و دیگر در بازیِ ما عاشق حجاب هستیم و با آن مشکلی نداریم، شرکت نکنم.»
وی حجاب اجباری را «نماد بارز مسلکی» معرفی کرده که در «آن زن، جنس دوم محسوب میشود.»
خانم حجازیپور در بخشی از گفتوگوی خود که در حساب اینستاگرامش، بخشهایی از آن را نوشته، اضافه کرده که حجاب اجباری، «انبوه محدودیتها را برای یک زن ایجاد و او را از داشتن حقوق اولیه خود محروم میکند. آیا این مصونیت است؟ قاطع میگویم، خیر، این تنها و تنها محدودیت است.»
میترا حجازیپور در مسابقات جهانی سریع و برقآسای جهان به میزبانی مسکو، بدون حجاب اسلامی به مصاف حریفانش رفت.
پس از ۱۸ سال افتخارآفرینی برای تیم ملی ایران، رئیس فدراسیون شطرنج جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد که این ورزشکار «دیگر جایی در تیم ملی نخواهد داشت».
امتناع یک ورزشکار زن ملیپوش از رعایت حجاب در حین برگذاری رقابتهای جهانی، برای نخستین بار بود که در نظام جمهوری اسلامی رخ داد.
میترا حجازیپور که قهرمان شطرنج آسیاست، عنوان استادبزرگ زنان را در سال ۲۰۱۵ به دست آورده و از رده خردسالان تا بزرگسالان دارای مجموعهای از افتخارات جهانی و قارهای است.
رادیو فردا