در جریان اعتراضات آبان که در پی گرانی ناگهانی بنزین آغاز شد، نه تنها اینترنت در سراسر کشور قطع شد، که گزارشهای گستردهای از سرکوب و تیراندازی به مردم معترض و غیر مسلح منتشر شد
مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب قطعنامهای از حقوق مردم ایران حمایت کرده و سرکوب اعتراضات مشروع و دیگر فشارها توسط حکومت جمهوری اسلامی را محکوم کرده است. در این قطعنامه از تمامی کشورها و نهادهای دمکراتیک در جهان خواسته شده تا بهروشنی حمایت خود را از مردم ایران و حق مسلم آنها برای زندگی در جامعهای آزاد را بیان کنند و از حکومت ایران نیز خواسته شده به تعهدات بینالمللی خود پایبند بماند.
در این قطعنامه آمده است که مجلس نمایندگان به تاریخ افتخارآمیز و فرهنگ غنی ملت ایران احترام می گذارد و از تلاش های مردم ایران در جهت استقرار آزادی های اساسی، که پایه و اساس پیدایش یک نظام سیاسی آزاد انتخابی، باز و دموکراتیک را میسازد، حمایت میکند.
مجلس نمایندگان همچنین از دولت آمریکا خواسته تا برای تشکیل جلسات اضطراری شورای امنیت و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تلاش کند تا نقض مداوم حقوق بشر توسط رژیم ایران را محکوم کرده و سازوکاری را ایجاد کند که شورای امنیت بتواند به طور دائم بر تخلفاتی که در این زمینه از سوی حکومت ایران سر می زند، نظارت کند.
قطعنامه ۷۵۲ مجلس نمایندگان روز چهارشنبه ۹ بهمن/ ۲۹ ژانویه بدون هیچ مخالفنی به تصویب رسیده است. طرح این قطعنامه، پیش تر در دسامبر سال گذشته از طرف تئودور دویچ، رئیس دمکرات کمیته روابط خارجی و جو ویلسون، قانونگذار جمهوریخواه، ارائه شده است.
طرح این قطعنامه پس از اعتراضات گسترده آبانماه و سرکوب این اعتراضات توسط حکومت اسلامی تهیه شده است.
تد دویچ در زمان ارائه این طرح گفته بود: "ایرانیانی که در سرتاسر کشور به اعتراض در مقابل نظام سرکوبگر برخاستهاند، با خشونت و تیراندازی از سوی حاکمان ایران روبرو شدهاند، این سرکوب مرگ صدها تن را در پی داشته است."
در آغاز متن ارائهشده این قطعنامه به مجلس نمایندگان به اعتراضات آبان ماه گذشته در ایران اشاره شده که "به سرعت به حداقل ۲۱ شهر" کشیده شد. در این متن همچین از اعتراضات آبان ماه بهعنوان یکی از مهمترین اعتراضات ضد حکومتی در ایران، پس از اعتراضات سال ۸۸ موسوم به "جنبش سبز" نام برده شدهاست.
در جریان اعتراضات آبان که در پی گرانی ناگهانی بنزین آغاز شد، نه تنها اینترنت در سراسر کشور قطع شد، که گزارشهای گستردهای از سرکوب و تیراندازی به مردم معترض و غیر مسلح منتشر شد.
جمهوری اسلامی تا کنون آماری از کشتهشدگان منتشر نکرده، و شماری از بستگان کسانی که میخواستند برای ازدسترفتگان خود مراسم سوگواری برگزار کنند را نیز بازداشت کرده است.
بنا بر آمار های مختلفی که تا کنون از شمار قربانیان این اعتراضات منتشر شده است، بین دستکم ۳۰۰ تن تا ۱۵۰۰ نفر(به گفته رویترز) در سرکوب این اعتراضات کشته شدند. جمهوری اسلامی این آمارها را رد کردهاست، اما تا کنون خود نتوانسته آمار نهایی قربانیان این اعتراضات را اعلام کند.
طرح حمایت از مردم ایران که دیروز در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید، همچنین تاکید دارد: نقض جدی حقوق بشر توسط رژیم جمهوری اسلامی علیه مردم ایران، فساد قابل توجه و فعالیتهای بیثبات کننده خارجی را محکوم میکند؛ دولت آمریکا را تشویق میکند تا مجوز تكنولوژی ارتباطات برای ايران را در جهت بهبود توانایی مردم ايران برای گفتگوی آزادانه تسریع کند؛ از شرکتها می خواهد تا درخواست های رژیم را برای قطع دسترسی مردم به شبکههای اجتماعی و دیگر بسترهای ارتباطاتی رد کنند؛ از حق مخالفان ایرانی برای برگزاری تجمع، بدون واهمه از برخورد قضایی و خشونت در ایران یا جهان پشتیبانی می کند، از رئیس جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا میخواهد با جامعه بین المللی همکاری کنند تا نقض حقوق بشر بخشی از همه مذاکرات رسمی و غیررسمی چندجانبه یا دوجانبه درباره ایران باشد.
جمهوری اسلامی هنوز واکنشی به این قطعنامه نشان ندادهاست. تهران در موارد مشابه پیشین، اعتراضات و انتقادها از وضعیت حقوق بشر در ایران را رد کرده و آمریکا و دیگر کشورهای غربی را به دخالت در امور داخلی ایران متهم کردهاست.
رادیو بین المللی فرانسه