به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، تیر ۱۲، ۱۳۹۶

اخراج یکی از خبرنگاران رادیو فردا به دلیل انتقاد از عملکرد این رادیو:

 "تریبونی برای تبلیغات اصلاح طلبان حکومتی" 

خبرگزاری ایرانشهر :  محمدرضا یزدان‌پناه از روزنامه‌نگاران فعال در بخش فارسی رادیو اروپای آزاد موسوم به “رادیوفردا” به دلیل انتقاد از عملکرد این رادیو، که به گفته وی به تریبونی برای تبلیغات اصلاح طلبان حکومتی ایران تیدیل شده است، از این رسانه متعلق به دولت ایالات متحده اخراج شد.
یزدان‌پناه با اعلام خبر اخراجش از رادیوفردا در در صفحه فیسبوک خود نوشته:
«من در نهایت، تاوان اعتراضات فراوان سال‌های اخیرم به سانسور گسترده و هوشمندانه، حذف مخالفان جمهوری اسلامی از پوشش خبری، فاصله گرفتن از ماموریت‌ و فلسفه وجودی، دست‌کاری کردن اخبار به نفع جمهوری اسلامی، فساد و رانت‌خواری گستره در رادیوفردا را دادم و از این رسانه اخراج شدم.»

وی در توضیح بیشتر در این خصوص افزوده:
«خبرنگاران نورچشمی مدیریت رادیوفردا در سال‌های اخیر و به تکرار، با زیر پا گذاشتن آشکار قوانین و مقررات این رادیو، در شبکه‌های اجتماعی علیه مخالفان جمهوری اسلامی و حتی در حمایت از نهادهای امنیتی و نظامی حکومت اظهارنظر کرده‌اند و از چتر حمایت غیرقانونی مدیریت رادیوفردا برخوردار بوده‌اند؛ اما من به دلیل اعتراض به این وضعیت، اعتراض به تبدیل شدن رادیوفردا به محلی برای تخریب‌گران مخالفان جمهوری اسلامی و روشنگری در شبکه‌های اجتماعی درباره حکومتی که ایران و مردمش را به آستانه نابودی کشانده، از رادیوفردا اخراج شدم.» 

اشاره آقای یزدان پناه احتمالا به موضع گیری های اخیر فهیمه خضر حیدری دیگر خبرنگار رادیو فردا است که در فضای مجازی از نیروهای وزارت اطلاعات ایران قدردانی مبسوطی کرده بود.

محمدرضا یزدان‌پناه در ادامه نوشته که “آرمان مستوفی”، مدیر رادیوفردا در آخرین روز کاری وی خطاب به او گفته که اخراجش، «تاوان گزارش انتقادی اخیر روزنامه وال‌استریت‌جورنال» درباره این رادیو است.

پرتیراژترین روزنامه امریکا به تازگی در مقاله‌ای به قلم “سهراب احمری” با استناد به گزارش‌هایی از “رادیوفردا” نوشته بود که این رادیو «اغلب اوقات، حرف‌های رسانه‌های حکومتی ایران را طوطی‌وار تکرار می‌کند»

حال آقای یزدان‌پناه نوشته که «گزارش وال‌استریت‌جورنال، تنها مشتی از خروار فاجعه در رادیوفردا در دوران ریاست آقای مستوفی و مدیر بالادستی او “ماردو سوقوم” با همراهی تعدادی از اعضای ارشد تحریریه بوده است».

این روزنامه‌نگار هم‌چنین از قصد خود برای ارائه‌ «اسناد و مدارک تکمیلی» به نهادهای نظارتی ایالات متحده آمریکا خبر داده و افزوده:
«حق من برای پیگیری حقوقی ماجرا در دادگاه‌های امریکا و اروپا نیز محفوظ است و در این راه از کمک هر شخص یا سازمانی استقبال می‌کنم.» 


گفتگوی امروز نما با محمد رضا یزدان پناه

محمد رضا یزدان پناه در ساعات پایانی روز شنبه به دو پرسش ما پاسخ داد .
وی در پاسخ به این پرسش که شما از چه تاریخی همکاری خود را با رادیو فردا آغاز کردید، به امروز نما گفت:
«من از سال ۲۰۱۳ به عنوان یک فلو در اینترنشیپی به نام واتسلاو هاول که در راستای گسترش آزادی بیان بود وارد رادیو فردا شدم. در سپتامبر ۲۰۱۴ به استخدام رادیو فردا دراومدم.» 


یزدان پناه در واکنش به این پرسش امروز نما،که دلایلی که شما بر
ای اخراج خود عنوان کرده اید، امیدی که عده ای با روی کار آمدن ترامپ، در مورد تغییرات اساسی در رادیو فردا و صدای آمریکا دارند ، می تواند تبدیل به ناامیدی کند، گفت:«اخراج من از رادیو فردا هم می‌تواند نشانه‌ای از محتمل نبودن تغییرات در این رسانه که نام بردید باشد و از سوی دیگر می تواند نشانه‌ای از این باشد که مدیران رادیو فردا به این نتیجه رسیدند که به زودی از این رادیو رفتنی هستند و خواستند با اخراج من از بزرگترین منتقد خودشون قبل از رفتن، انتقام گرفته باشند.» 

یزدان پناه در انتهای گفتگوی خود با امروز نما، بر این جمله تاکید کرد:
«اگر نتوان رادیو فردا را از نفوذ گفتمان جمهوری اسلامی نجات داد، ایران را هم نمی‌توان از دست جمهوری اسلامی نجات داد.»


معتبرترین روزنامه آمریکا هم، نظر یزدان پناه را تایید می کند
به گزارش امروز نما، در حالی کارمند اخراجی رادیو فردا بر این موارد تاکید می کند، که تقرییا دو هفته پیش، وال استریت ژورنال، معتبرترین روزنامه آمریکا، در گزارشی با انتقاد شدید از عملکرد رادیو فردا، نوشته بود:
«رادیو فردا اغلب اوقات طوطی وار اظهارات رسانه های حکومتی ایران را تکرار می کند»(۱)،پیش تر نیز روزنامه واشنگتن تایمز، در اواخر سال گذشته میلادی، خواهان تعطیلی بخش فارسی صدای آمریکا شده بود.


متن کامل واکنش محمد رضا یزدان پناه ، پس از اخراج از رادیو فردا

«من در نهایت تاوان اعتراضات فراوان سال‌های اخیرم به سانسور گسترده و هوشمندانه، حذف مخالفان جمهوری اسلامی از پوشش خبری، فاصله گرفتن از ماموریت‌ و فلسفه وجودی، دستکاری کردن اخبار به نفع جمهوری اسلامی، فساد و رانتخواری گستره در رادیو فردا را دادم و از این رسانه اخراج شدم.


در حالیکه خبرنگاران نورچشمی مدیریت رادیو فردا در سال‌های اخیر و به تکرار، با زیر پا گذاشتن آشکار قوانین و مقررات این رادیو، در شبکه‌های اجتماعی علیه مخالفان جمهوری اسلامی و حتی در حمایت از نهادهای امنیتی و نظامی حکومت اظهارنظر کرده‌اند، از چتر حمایت غیرقانونی مدیریت رادیو فردا برخوردار بودند. اما من به دلیل اعتراض به این وضعیت، اعتراض به تبدیل شدن رادیو فردا به محلی برای تخریبگران مخالفان جمهوری اسلامی و روشنگری در شبکه‌های اجتماعی درباره حکومتی که ایران و مردمش را به آستانه نابودی کشانده، از رادیو فردا اخراج شدم.


ابوتراب (آرمان) مستوفی، مدیریت رادیو فردا در آخرین روز کاریم به طور شفاهی به من گفت که باید تاوان گزارش انتقادی اخیر روزنامه وال‌استریت جورنال از رادیو فردا را بپردازم. اما واقعیت این است که گزارش وال‌استریت جورنال تنها مشتی از خروار فاجعه در رادیو فردا در دوران ریاست آقای مستوفی و مدیر بالادستی او فردی به نام ماردو سوقوم با همراهی تعدادی از اعضای ارشد تحریریه بود.


اسناد و مدارک تکمیلی قطعا در اختیار نهادهای نظارتی ایالات متحده آمریکا که بودجه چندین میلیون دلاری رادیو فردا را تامین می‌کند، قرار خواهد گرفت. حق من برای پیگیری حقوقی ماجرا در دادگاه‌های آمریکا و اروپا نیز محفوظ است و در این راه از کمک هر شخص یا سازمانی استقبال می‌کنم.

شرط مقدماتی نجات ایران از حکومتی ایران بربادده، نجات رادیو فردا است تا این رادیوی پرمخاطب به جای لغلغه پروپاگاندای جمهوری اسلامی در بسیاری از موارد، صدای واقعی آزادی و دموکراسی و حقوق بشر در ایران باشد.»