به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، بهمن ۰۳، ۱۴۰۰

بلغارستان و رومانی درخواست روسیه مبنی بر خودداری ناتو از پذیرفتن اعضای جدید را غیرقابل قبول خواندند

 
در پی دیدار اخیر وزرای امور خارجه روسیه و آمریکا در ژنو و درخواست مسکو مبنی بر خودداری ناتو از پذیرفتن اعضای جدید و خروج نیروها از کشورهای شوروی سابق، رومانی و بلغارستان روز جمعه ۲۱ ژانویه/اول بهمن، این درخواست را غیرقابل قبول خواندند.  

بلغارستان و رومانی که در سال ۲۰۰۴ میلادی به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی پیوستند، درخواست اخیر مسکو مبنی بر خودداری ناتو از پذیرفتن اعضای جدید و همچنین خروج نیروهای این پیمان از کشورهای شوروی سابق را روز جمعه ۲۱ ژانویه/اول بهمن، غیرقابل قبول خواندند. 

مسکو این درخواست را پس از دیدار سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی وی که روز جمعه در ژنو انجام شد، مطرح کرد.

به گزارش دامیان وودنیچاروف، گزارشگر رادیوی بین‌المللی فرانسه در صوفیه، درخواست اخیر روسیه از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی با واکنش منفی بلغارستان و رومانی روبرو شد.

طبق این گزارش، کریل پتکف، نخست وزیر بلغارستان ضمن غیرقابل قبول خواندن درخواست روسیه تاکید کرد: «بلغارستان یک کشور مستقل است و ما انتخاب خود را از مدت‌ها پیش با پیوستن به ناتو انجام دادیم».  

رومن رادف، رئیس جمهوری بلغارستان نیز با تاکید بر استقلال کشور خود اعلام کرد: «پافشاری روسیه در مورد ناتو غیرقابل قبول و بی اساس است». وی همچنین افزود که بلغارستان ضرب الاجل هیچ کشوری را نمی پذیرد.  

به رغم اظهارات اخیر رئیس جمهوری و نخست وزیر بلغارستان، این کشور در زمینه انرژی به شدت وابسته به روسیه است و از نظر سیاست خارجی باید روابط خود را با مسکو و غرب مدیریت کند.  

هرچند نخست وزیر بلغارستان در حوزه سیاست خارجی طرفدار غرب و ناتو است اما با این حال، استفان یانف، وزیر دفاع بلغارستان موضع آشتی جویانه تری در قبال روسیه دارد. 

پیش از این رئیس جمهوری بلغارستان نیز در اظهاراتی خواستار لغو تحریم‌ها علیه روسیه شده بود. وی حتی در جریان مناظره انتخاباتی ماه نوامبر کریمه را «منطقه روسی» خوانده بود.

با اینکه افکار عمومی در بلغارستان به شدت طرفدار روسیه است اما مردم این کشور همچنین به اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی نیز متمایل هستند.

در همین حال، رومانی نیز درخواست اخیر مسکو مبنی بر خروج نیروهای ناتو از این کشور را غیرقابل قبول خواند و واکنش منفی نشان داد. 

وزارت امور خارجه رومانی روز جمعه در بیانیه‌ای تاکید کرد: «چنین درخواستی از سوی روسیه غیرقابل قبول است و نمی تواند موضوع گفت‌و‌گو باشد».

ناتو پس از دیدار روز جمعه وزیر امور خارجه روسیه و همتای آمریکایی وی درخواست مسکو برای خروج نیروهای خود از کشورهای شوروی سابق، بویژه بلغارستان و رومانی را رد کرد. 

وانا لونگسکو، سخنگوی ناتو گفت: «پیمان آتلانتیک شمالی نسبت به وضعیت منطقه آگاه است و به ارزیابی نیاز به تقویت بخش شرقی ادامه می‌دهد».

طبق اظهارات اخیر سخنگوی پیمان آتلانتیک شمالی، درخواست روسیه باعث ایجاد اعضای درجه یک و دو ناتو می‌شود و این سازمان نمی‌تواند آن را بپذیرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با هرگونه گسترش ناتو در نزدیکی مرزهای کشور خود مخالف است و این گسترش را تهدید جدی برای امنیت روسیه می‌داند.

رادیو بین المللی فرانسه