به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، دی ۱۰، ۱۴۰۱

اعتراض گسترده در جوانرود، یک معترض کشته شد؛

 اعتصاب دوباره کارگران رسمی نفت، تجمع و اعتراض در بازار تهران

مردم جوانرود امروز در بزرگداشت چهلم جان هفت نفر از باختگان شهر خود به خیابان آمدند. بعد از آن که نیروهای سرکوبگر مانع حضور مردم در آرامگاه شهر شدند، اعتراضات به خیابان ها کشیده شد و معترضان بار دیگر سنگر بندی کرده اند. بنابر گزارش شبکه های خبری یک جوان معترض دیگر به نام برهان الیاسی ۲۲ ساله بر اثر شلیک نیروهای مسلح کشته و یک کودک زخمی شده است. براساس گزارش همه نگاو، تا کنون دست کم هشت نفر مجروح شده اند.

کمبود خون در بیمارستان جوانرود

یکی از کادرهای درمان در جوانرود، در گفتوگو با امید برین خبرنگار سابق روداوا تائید کرد کە بیمارستان شهر با کمبود خون مواجه است. این منبع شمار زخمی ها را دەها تن برآورد میکند کە با گلولەهای ساچمەای و جنگی زخمی شدەاند.

در پالایشگاه آبادان و سایر مناطق نفتی کارگران و کارمندان رسمی نفت به دنبال اولتیماتوم قبلی خود بار دیگر دست از کار کشیده و تجمعات اعتراضی برگزار کرده اند.

در بازار تهران اعتصاب و اعتراض در جریان است.

روز جمعه زاهدان و تعداد دیگری از شهرهای بلوچستان شاهد اعتراضات گسترده علیه حکومت دیکتاتوری اسلامی بوده اند. بلوچ ها در تظاهرات خیابانی و شعارهای خود، با مردم سراسر ایران ابراز همبستگی می کنند. روز گذشته خواسته ی آزادی زندانیان سیاسی در این تظاهرات پرطنین بود. در برخی از دیگر مناطق ایران تظاهرات شبانه ادامه یافت. تخریب و به آتش کشیدن پوسترها، مجسمه ها و مراکز سرکوب و وابسته به حکومت هر شب در نقاط مختلف کشور صورت می گیرد.

تهران شامگاه جمعه شاهد تجمع و سردادن شعارهای ضد حکومتی بود. معترضان در برخی از مناطق بنرهای تبلیغاتی مربوط به سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی را به آتش کشیدند. در منطقه پونک، واقع در غرب تهران شامگاه جمعه شب نهم دی ماه (۳۰ دسامبر) بار دیگر شعارهای شبانه علیه جمهوری اسلامی نظیر “مرگ بر خامنه‌ای”، “مرگ بر جمهوری اسلامی”، “مرگ بر حکومت بچه‌کش” و “خامنه‌ای ضحاک می‌کشیمت زیر خاک” شنیده می شد. شهر کرج نیز شامگاه جمعه شاهد اعتراضات خیابانی و سردادن شعار علیه جمهوری اسلامی بود. جمعی از معترضان با روشن کردن آتش در بلوار دانش‌آموز شهر کرج، به سردادن شعارهای ضد حکومتی پرداختند.

گزارش های صد و هفتمین روز اعتراضات سراسری در ایران را در ادامه ببیند.

جوانرود؛ قیام مردم در بزرگداشت چهلم جاویدنامان شهر

یک کشته ی دیگر در جوانرود

شبکه های خبری گزارش داده اند در جریان اعتراضات امروز در جوانرود، یکی از جوانان معترض شهر به نام برهان الیاسی ۲۲ ساله بر اثر شلیک نیروهای سرکوبگر امنیتی در جریان مراسم چهلم جانباختگان این شهر جانباخته است.

اعتصاب و تجمع کارگران و کارمندان رسمی نفت

امروز ۱۰ دی‌ کارگران و کارمندان رسمی در پالایشگاه آبادان و دیگر مناطق نفتی طبق فراخوان از قبلی برای پیگیری خواستهای برحقشان دست به اعتصاب زدند و مقابل ساختمان مرکزی شرکت پالایش نفت آبادان تجعع کردند. همزمان با تجمعات و اعتصاب قرار است کارمندان بهره برداری هیچگونه کار تعمیراتی انجام ندهند و نیروهای ایمنی هیچگونه مجوز “پرمیتی” صادر نکنند و واحدهای ستادی تنها به کارهایی که مستقیما به پرسنل مربوط است بپردازند.
حرکت اعتراضی کارگران رسمی در ۲۶ دی ماه به صورت تجمعات سراسری در مناطق مختلفی چون عسلویه، ماهشهر، تنگ بیجار، گچساران، جزیزه خارک، اهواز و محمود آباد انجام گرفت. خواستهای فوری کارگران رسمی نفت که قبلا نیز برای آن تجمع کرده اند عبارتند از: اجرای کامل ماده ده و پرداخت پی بک ده ساله آن، حذف مالیات های افزایشی از دستمزدها، افزایش حقوق و حذف سقف تعیین حقوق ها، پرداخت فوری پاداش پایان کار بازنشستگان، ابطال اساسنامه صندوق نفت و بهبود خدمات رفاهی و درمانی.

اعتراض کارکنان رسمی نفت در پالایشگاه اراک

امروز شنبه ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۱، کارکنان رسمی نفت شاغل در پالایشگاه اراک همزمان با دیگر همکاران نسبت به عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان مجدداً و مطابق فراخوان از پیش اعلام شده دست به اعتراض زدند.

اعتصاب و اعتراض در بازار تهران

ادامه ی اعتراضات مردمی در سمیرم

نجف آباد: فقر، فساد، گرونی؛ می ریم تا سرنگونی

اعتصاب در بازار رشت

محکومیت مهدی بهمن، نویسنده و نگارگر زندانی به اعدام

به گزارش کمیته‌ی پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان، مهدی بهمن که از حق داشتن وکیل تعیینی محروم بود روز شنبه سوم دی در شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد. وی به اتهام جاسوسی روز ۱۹ مهر در منزلش در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. گفته می‌شود او طی این مدت تنها یک‌بار با خانواده ملاقات داشته و حکم اعدام هم در همان بند به وی ابلاغ شده است.

فرجام‌خواهی سهند نورمحمدزاده، از دستگیرشدگان اعتراضات اخیر پذیرفته شد

دیوان عالی ایران گفته است فرجام خواهی سهند نور محمدزاده، از دستگیرشدگان اعتراضات اخیر که به اعدام محکوم شده، پذیرفته شده و پرونده برای رسیدگی به شعبه هم عرض دادگاه انقلاب ارجاع شده است.
آقای محمدزاده که به محاربه متهم شده، در زمان برگزاری دادگاه، اتهامات وارده را رد کرده و گفته بود تجمع اعتراضی در برابر محل کسب او در یکی از خیابان های تهران رخ داده و او قصد «اغتشاش» در برابر محل کار خود را نداشته است.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران سهند نور محمدزاده، را بابت آنچه آتش زدن سطل زباله و لاستیک خواند، به «محاربه» متهم کرد.
مستنداتی که قوه قضاییه درباره «محاربه» سهند نورمحمدزاده منتشر کرد، شامل ویدئوهایی بود که به نظر می‌رسید او را در میان معترضانی که خیابان را بسته‌اند نشان می‌دهد.

هه‌نگاو: کشته شدن ۱۱۶ شهروند کُرد از جمله ۱۹ کودک در اعتراضات

سایت حقوق بشری «هه‌نگاو» از کشته شدن ۱۱۶ شهروند کُرد در اعتراضات و اعدام ۵۲ شهروند کُرد در ایران و کشته شدن ۴۶ کولبر در سال ۲۰۲۲ خبر داد.
این سایت در گزارش جدید خود که روز جمعه،‌ نهم دی، منتشر کرد، درباره نقض حقوق شهروندان کُرد در ایران اعلام کرد که در یک سال گذشته ۱۲۸ «شهروند عادی» با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته‌اند.
از این تعداد، ۱۱۶ نفر مربوط به اعتراضات «زن زندگی آزادی» بوده و از میان آن‌ها ۱۹ نفر کودک بوده‌اند و در ارتباط با این اعتراضات، ده زندانی نیز، به نوشته هه‌نگاو، زیر شکنجە جان‌ باختەاند.
همچنین بیش از سه هزار شهروند کُرد در بازه زمانی یک سال اخیر با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی زخمی و بیش از هفت هزار نفر بازداشت شده‌اند. اتهام بیش از دو هزار و ۲۰۰ نفر از بازداشت‌شدگان سیاسی از جمله شرکت در اعتراضات و همکاری با احزاب کُردستانی بوده‌ است.
بر اساس این گزارش از مجموع ۵۲ شهروند کُردی که اعدام شده‌اند، دو نفر زن و یک نفر زندانی سیاسی بوده است. (مشروح خبر را در گزارش های خبری امروز اخبار روز ببینید).

اعتراض مهدی طارمی به شرایط اقتصادی بحرانی کشور

استوری مهدی طارمی ستاره ی فوتبال ایران

«بیش از ۱۰۰ سیاستمدار آلمانی» کفالت معترضانی زندانی در ایران را پذیرفته‌اند

در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر قبول کفالت سیاسی ۱۰ معترض پرونده «خانه اصفهان» توسط ۱۱ نماینده پارلمان و نمایندگان ایالتی آلمان، یک قانونگذار این کشور می‌گوید تاکنون، «بیش از ۱۰۰ سیاستمدار آلمانی» کفالت معترضان زندانی در ایران را پذیرفته‌اند.
به گزارش رادیو فردا، کاوه منصوری، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان آلمان از حزب سوسیال دموکرات، روز جمعه نهم دی‌ماه به روزنامه «الشرق‌الاوسط» گفته است که تقریبا نمایندگان تمامی احزاب آلمانی به جنبش قبول کفالت زندانیان سیاسی ایران پیوسته‌اند.
بر اساس این گزارش، حتی نمایندگان پارلمان‌های دیگر کشورها مانند فرانسه و بریتانیا با نمایندگان آلمانی در ارتباط هستند تا کفالت زندانیان اعتراضات اخیر ایران را بر عهده بگیرند.
روز جمعه فادیمه تونسر، عضو پارلمان ایالتی بادن وورتمبرگ آلمان اعلام کرد که کفالت سیاسی یاسر رحمانی‌راد، پزشک عمومی، بهنام اوحدی روانپزشک به همراه همایون افتخاریان‌نیا، تکنسین اتاق عمل را که ماه گذشته بازداشت شده بودند بر عهده گرفته و نامه‌ای برای دریافت اطلاعات از آن‌ها به وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران و نهادهای اروپایی و سازمان ملل ارسال کرده است.
هم‌زمان ۱۱ نماینده پارلمان و نماینده‌های ایالتی این کشور با ارسال نامه‌ای به سفارت ایران و دیگر نهادها، کفالت سیاسی ۱۰ معترض بازداشت شده دیگر را پذیرفتند.
آقای منصوری در بخش دیگری از اظهارات خود، فشار سیاست‌مداران آلمانی بر جمهوری اسلامی در رابطه با برخی از بازداشت‌شدگان را «کارساز» دانسته است.
او افزوده است قبول کفالت زندانیان به سیاستمداران این امکان را می‌دهد که در رابطه با افراد بازداشت شده نامه‌هایی به سفارتخانه‌های ایران، وکلا و دیگر نهادها ارسال کرده و پی‌گیر «محاکمه‌های فرمایشی» معترضان شوند.